?>

İş adamlarından teröre ortak tepki

Gündem - 9 yıl önce

Doğu ve Güneydoğu Dernekleri ve İş adamları Türkiye'de yaşanan terör olaylarına tepki göstererek birlik beraberlik çağrısında bulundu.

Siirtliler Derneğinde bir araya gelen Doğu ve Güneydoğu Dernekleri ve İş Adamları platformu üyeleri adına açıklama yapan İş adamı Cemal Kadooğlu, ülke olarak zor günlerden geçtiğimizi söyledi.

Geçmişte yaşanan kirli oyunların yeniden sahnelenmek istendiğini belirten Kadooğlu, "İçeride ve dışarıda küresel terörün kirli aktörleri söz birliği ederek ülkemizi hedef oluyor son zamanlarda ardı ardına gerçekleştirilen hain ve alçak terör saldırısıyla halkımızın huzuru refahı ve güvenliği tehlikeye atılmak isteniyor. Bir takım karanlık odaklar ülkemiz üzerindeki emellerini gerçekleştirmek hedefiyle kaos ve kargaşa oluşturarak geleceğimizi ipotek altına alacaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Toplum olarak bütün farklılıklarımızı ve ideoloji ideolojilerimizi bir kenara bırakıp oluşturulmak istenen şiddete karşı bugün burada tek vücut olarak ortak duruş sergilemek, biriz, bütünüz ve korkmuyoruz demek için bulunuyoruz. Bu zorlu dönemde millet olarak Türkiye'yi hedef alanların karşısında birlik ve beraberlik içinde her zamankinden daha kararlı duracağımızın anlaşılmasını isteriz. Terörden kandan ve şiddetten beslenenler bilmelidirler ki, geçmişte de pek çok defa denedikleri gibi bizi ayrıştırmaya bölmeye parçalamaya çalışanlar bu amaçlarla asla ulaşamamıştır ve ulaşamayacaktır" dedi.

"Korku ve baskı ile bizi yıldıracaklarını sananlara karşı birlik ve beraberliğimiz daha perçinleşmektedir. Bu coğrafyada bu topraklarda doğum ve yaşayan bizler doğu ve güneydoğulu iş adamları olarak ekmeğini yediğimiz suyunu içtiğimiz havasını teneffüs ettiğimiz bu güzel ülkemizin aydınlık geleceğine güveniyoruz" diyen Kadooğlu, "İçinden geçtiğimiz böylesine sıkıntı dönemlerde azim ve kararlılıkla hız kesmeden çalışmaya devam ediyoruz. Toplumsal duyarlılığımızı en üst düzeyde tutarak birlik ve beraberliğimizi geliştirip kenetlenmiş bir şekilde Türkiyemizi şiddet sarmalına atlatacağız. Çanakkale ve Kurtuluş savaşında olduğu gibi, 15 Temmuz'da olduğu gibi uzlaşı Kürt kültürünün oluşturduğu pozitif atmosferi geliştirmek el birliğiyle hükumetimizin ve siyasi partilerimizin başta olmak üzere hepimizin görevidir. İş dünyası olarak daha güçlü bir demokrasi daha güçlü bir ekonomi için üretimden gelen gücümüzü kullanarak toplumumuzun huzur ve refah için çalışmaya devam edeceğiz. Bu çerçevede üzerimize düşeni dün olduğu gibi bugün de gelecekte de yapacağız. Gün kısır tartışmaların kutuplaşmaları ve bahanelerin arkasına saklambaç günü değildir. Gün beraberlik ve kardeşlik günüdür Allah birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın hepimizin yardımcısı olsun" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Dernekleri ve İş adamları Platformunun ortak bildirisine Mardin Marev, Diyarbakır, Siirt Cizre, Batman, Van dernekleri ile Eruhlular, Pervariler, Muşlular, Bingöllüler dernekleri ve Pervari Siirt Derneği de imza attı.

!#**h11654**#!

!#**h11648**#!

!#**h11609**#!

!#**h11599**#!

 

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir proje daha

2016-12-20 03:59 - Mobil

Twitter'dan kaçan kaçana

2016-12-21 09:57 - Teknoloji

Twitter troll'ü cinayete mi kalkıştı?

2016-12-19 05:13 - Teknoloji

Facebook insanları mutsuz mu ediyor?

2016-12-25 09:28 - Genel

Karşınızda Mardinli Marilyn Monroe

2016-12-25 09:23 - Video Haber

Gaziantep Hayvanat bahçesi de kar altında kaldı

2016-12-23 09:24 - Yaşam

Gaziantep'te 4 çocuklu aile ev kirasını ödeyemeyince sokağa atıldı

2016-12-23 09:12 - Video Haber

Aralarında Gaziantep imamı da var!

2016-12-20 13:36 - Mobil

Gaziantep Berberler Odası Başkanı Hacı Darıcı, "İSTİFA EDERİM"

2016-12-20 12:43 - Video Haber

Gaziantep'te okullar kaç gün tatil ?

2016-12-21 12:03 - Mobil

İlgili Haberler

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

Gaziantep Adliyesi’nde Büyük Değişim

12:44 - Gündem

Türkiye’de İlk Kez GAÜN’de “Mühendislik Ruhu” Korteji Yollardaydı

19:35 - Gündem

CHP İl Başkanı Açar’dan Gaziantep Modeline Sert Eleştiri

16:14 - Gündem

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem

Günün Manşetleri

Tiryaki Agro Bünyesindeki İki Şirket Ödüllendirildi

17:33 - Gündem

IKEA Gaziantep Şubesi Basına Tanıtıldı

15:22 - Yaşam

MBA Okulları Gaziantep’te Eğitimin Kodlarını Yeniden Yazıyor

09:56 - Röportajlar

EXTRONGLOBAL’den İçecek Sektörüne Yenilikçi Vizyon

18:03 - Özel Haber

Grip Bu Yıl Daha Erken Yayılıyor

10:37 - Yaşam