?>

İklim değişikliği semineri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin işbirliğinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin...

Gündem - 9 yıl önce

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin işbirliğinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla düzenlenen “İklim Değişikliğiyle Mücadelede Yerel Yönetimler” semineri Gaziantep'te başladı.

Bir otelin toplantı salonunda gerçekleşen seminer 2 gün sürecek. İlk günde iklim değişikliğinden dolayı yaşanan problem ve sıkıntılara dikkat çeken konuşmacılar, hava, toprak ve suyun önemine dikkat çektiler.

Görev geldikten sonra Çevre ve Kontrol Daire Başkanlığının altyapısını güçlendirdiklerini ve buna göre çalışmalar yaptıklarını aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Büyükşehir Belediyesi olarak iklim eylem planını 2011 yılında oluşturduğunu kaydetti.Bir yıl boyunca hava ölçümü yaptıklarını ve şehirde doğal gaz kullanımının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Şahin, kirlilik oranı yüksek olan mahallelerde bilgilendirme çalışmaları

yaptıklarını söyledi. 30 mahallede yapılan çalışmalar ile buraların standartların altına çekmeye karar verdiklerini belirten Şahin, toprağın suyun ve havanın da korunması yönünde çalışmalar yapıldığını belirtti.

''Biogaz ve güneş enerji santralleri kuruyoruz''

Organize sanayi bölgesinde kirli su konusunda çok önemli çalışmalar yaptıklarını, yaklaşık 20 kilometrelik bir alanda kirli suyun temiz suyu karışımını önlediklerini aktaran Şahin, Nizip Çayı’na akan kirli suyun atık su kanalına çevrildiğini vurguladı. Yaklaşık 2 milyon metre kare alanda ağaçlandırma çalışması da yaptıklarını dile getiren Şahin, “Kirletmek çok kolay. Ancak gelin bunu eski haline dönüştürelim dediğiniz zaman korkunç bir maliyet ortaya çıkıyor. Çok büyük yatırımlar istiyor. Bakanlık ve hükumetten gelen talimatlar doğrultusunda zaten çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İklim değişikliği konusunda bir diyen unsur ise ulaşım. Ulaşımda bize aldığımızı tüm otobüsleri doğalgazlı olarak aldık. Ulaşımda yaptığımız projelerin tamamının çevreci olmasına dikkat ediyoruz” dedi.

Bölgenin güneş açısından çok şanslı olduğunu ifade eden Şahin, “Güneş bizde ama güneş enerjisini Avrupa’dan alıyoruz. Bu açıdan biz kendi güneş enerjimizi üretmek için hemen yatırımlara başladık. Şuanda Türkiye'nin en büyük solar otopark enerjisini kurduk. Rüzgar enerjisi için çalışmalara başladık. Rüzgar enerjisi ile ilgili Nurdağı bölgesinde çalışmalarımız sürüyor. Biogaz yatırımına da geçtik. Bu konuda Kalkınma Bakanlığından aldığımız bilgiler doğrultusunda ihalesini yapıp tesis çalışmasına başladık” ifadelerini kullandı.

Hava, su, toprak konusunda okulları dolaştıklarını ve oradaki çocuklara bu konuda bilinçlendirme yaptıklarını belirten Şahin, bugüne kadar 60 bin öğrenciye ulaştıklarını hatırlattı.

İklim değişikliği konusunda değişik alanlarda birçok eğitimler, bilgilendirmeler ve bilinçlendirmeler yaptıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Adnan Tan, 2030 yılına kadar dünyadaki zararlı tüm evrelerden kurtulmak için çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Dev savaş uçağı ilgi odağı oldu

2017-03-07 08:11 - Güncel

FISTIKTA ‘KURT’ TEHLİKESİ

2017-03-07 08:06 - Manşet

Kahraman otobüs şoförü

2017-03-14 04:13 - Güncel

Gaziantep'in metro projesi onaylandı

2017-03-11 09:24 - Mobil

Otomobilin çarptığı minik Mustafa öldü

2017-03-13 09:55 - Video Haber

Gaziantep'te 2 işçi servisi birbirine girdi

2017-03-14 04:48 - Video Haber

Gaziantep'te film gibi kovalamaca

2017-03-07 12:49 - Video Haber

5 YILDIZLI OTEL Mİ YAPILACAK?

2017-03-10 10:39 - Güncel

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması

2017-03-09 08:45 - Gündem

Yazıcık’ta kamulaştırma sürüyor

2017-03-07 08:04 - Güncel

İlgili Haberler

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

“İtibar Suikastı Yapılıyor” Diyen Elay’dan Gündem Yaratan Video

23:18 - Gündem

Kebap Başkenti Gaziantep'de Kesim Çıkmazı

16:57 - Gündem

Gaziantep’te 1000 Öğrenciye İş Kapısı

01:10 - Gündem

Ağıralioğlu: “İmralı’nın Statüsü Tartışma Konusu Olamaz”

01:03 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber