?>

İhracat haftası etkinlikleri GAİB’te başladı

Ekonomi - 9 yıl önce

Türkiye İhracat Haftası Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birliklerinde bir dizi seminerle kutlanmaya başladı. Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesi için ihracatın önemli rol oynadığını ifade eden GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz Gaziantep’te ihracat kültürünün geliştiğini ve dünya da yaşanan bir çok olumsuzluklar ve küresel krize rağmen bölge ihracatının giderek arttığını ifade etti.

Türkiye İhracat Haftası etkinlikleri kapsamında Ekonomi Bakanlığı, TİM ve GAİB işbirliğiyle gerçekleştirilen seminerlerde ihracatçıya sağlanan devlet destekleri ve teşvikler ile Türkiye Ticaret Merkezleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Bu yıl ilki kutlanan ve geleneksel olarak her yıl kutlanacak olan ihracat haftasının ihracatçıların birçok konuda bilgilendirileceğini açıklayan GÜİB Koordinatör Başkan Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi için ihracatın arttırılması yönündeki bütün çalışmaları desteklediklerini ifade etti. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü Uzmanı İsmail Bozdemir İhracata Yönelik Devlet Destekler konusunu, TİM A.Ş uzmanı Mert Yavuz Türk Ticaret Merkezleri Türk Eximbank –Gaziantep Şubesi Md. Yrd. Murat Daşkıran Eximbank İhracatın Finansmanı Eski Gümrük Başmüfettişi Yücel Karadiş ise Yetkilendirilmiş Yükümlülük Statüsü konularında katılımcıları aydınlattı. Seminerlere GAİB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri de katılarak konuşmacıları ilgiyle takip ettiler.

İhracatın artışı ülke kalkınmasını hızlandırır

GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz ihracatçıların gerek uygulamalar gerekse mevzuat alanında ki değişiklikler ve yenilikleri de yakından takip edebilmeleri için GAİB’İn üyelerini sürekli bilgilendirdiğini, ihracatçıların ihtiyaç duydukları yetişmiş ara eleman konusunda da önemli adımlar atıldığını, çalışanların bilinçlendirilmesi ve gündemi yakından takip edebilmeleri için çalışmalar yürüttüğünü belirtti. Türkiye İhracat Haftasının farklı etkinliklerle kutlanmaya devam edeceğini de sözlerine ekleyen GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz gerek UR-GE gerekse diğer devlet desteklerinin ülkenin tanıtımı yanında yeni pazarlar bulunmasında önemli roller oynadığını GAİB bünyesinde faaliyet gösteren ihracatçı birliklerinden bir çok kafilenin dünyanın bir çok ülkesinde çalışmalar yürüterek mevcut pazarların korunması ve geliştirilmesi, yeni pazarların bulunması ve gelişen teknolojiyle ihracatın kolaylaştırılması yönünde yoğun çalışmalar yürütüldüğünü de sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Kayseri Bilim Merkezi Gaziantep’te de ilgi odağı oldu

2017-10-27 04:17 - Teknoloji

GKV'de Kodlama Eğitimiyle çocukları geleceğe hazırlıyor

2017-10-30 04:12 - Teknoloji

İKA’nın Desteklediği Proje, Türkiye’ye Örnek Oldu

2017-10-27 05:01 - Mobil

Türkiye ihracat haftası GAİB’te seminerlerle sürüyor

2017-10-30 05:07 - Türkiye

İçişleri Bakanlığı: "44 terörist etkisiz hale getirildi"

2017-10-30 04:50 - Güncel

Zabıta ceza kesmeye başladı

2017-10-26 11:54 - Güncel

“HKÜ’DE ÖZGÜVEN SAHİBİ ÖĞRENCİLER YETİŞİYOR”

2017-10-27 07:34 - Özel Haber

Gaziantep'e bileniyorlar

2017-10-30 11:07 - Spor

Zeugma Sauna görücüye çıkıyor

2017-10-31 08:37 - Yaşam

Birlik Vakfı, Ankara’ya çıkarma yaptı

2017-10-26 06:46 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep Türkiye Birincisi Oldu! Aile Yapısında Dikkat Çeken Sonuç

13:31 - Ekonomi

Sofralara Yansıyan Kriz! Et Üretimi %10,5 Azaldı

13:45 - Ekonomi

Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor! Konut ve Gıda Öne Çıktı

19:42 - Ekonomi

Prof. Dr. Sibel Bayıl “Kapsaisin Üretimi Türkiye’nin Kaderini Değiştirebilir”

23:55 - Ekonomi

Gaziantep’in Lezzetleri Avrupa Yolunda Tescillendi

09:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel