?>

Hava sıcaklığı meyan şerbetine ilgiyi arttırdı

Gündem - 4 yıl önce

Gaziantep’te, 42 dereceyi bulan hava sıcaklıkları meyan şerbetine ilgiyi arttırdı.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan vatandaşların yazın vazgeçilmez lezzetlerinden olan meyan şerbeti, serinlemek isteyenlerin ilk durağı oluyor. Doğal şifa kaynağı olarak da bilinen şerbet, meyan bitkisi kaynatılıp, damlama usulü ile demlendikten sonra buz içinde satışa sunuluyor. Kışın salep, yasın meyan kökü şerbeti satan Hasan Kanalcı, havanın durumuna göre satışlarında artışlar yaşandığını söyledi. Kanalcı, meyan kökü şerbetinin birçok hastalığa karşıda faydalı olduğunu belirterek, “Güneydoğumuzun bu bir ilacıdır. Mide, böbrek, idrar yollarını temizlemeye birebirdir. Amerika, Avrupa, Çin meyan bitkisini kanser ilaçlarında, karaciğer hastalıklarında kullanıyor” dedi. “Damlama usulle elde ediliyor”

Meyan şerbetinin nasıl yapıldığını da anlatan Kanalcı, “Köyden bize toplanarak gelir, dibeklerde dövülür, inceltiriz içine de bir parça ilacını atarız sonrasında 2 saatlik dinlendirmenin ardından, damlama usulü ile oluşur son olarak suyunu ilave eder satışımıza başlarız” ifadelerini kullandı. “Hava sıcaklığına göre satış değişiyor”

Satışın hava sıcaklığına bağlı olduğunu vurgulayan Hasan Kanalcı “Havanın sıcaklığına göre değişiyor, 50 bardak da satılıyor, 100 bardak da, tamamen havaya bağlı. Bu bir ilaç, hazım esnasında maden suyundan daha kuvvetli, ne kadar acı yerseniz yiyin, yarım bardak dahi içseniz o acıyı alır” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Dijital dönüşümün önemi ve avantajları

2021-06-29 09:20 - Gündem

SANKO ÜNİVERSİTESİ’NDE MEZUNİYET HEYECANI

2021-07-02 10:43 - Mobil

Sezer Cihan’dan Gaziantep FK’da tesisleşme müjdesi

2021-06-28 10:24 - Mobil

“Şehrim için Bir Fikrim Var” proje yarışması düzenleniyor

2021-06-30 07:21 - Mobil

Öztürkmen’in acı günü

2021-07-02 10:41 - Gündem

Polis hırsızlara göz açtırmıyor

2021-07-03 15:02 - Video Haber

Yağışlar mantara bereket, sofralara lezzet getirdi

2021-06-28 05:19 - Gündem

Durdurulan otobüsteki yolcunun çantasında uyuşturucu çıktı

2021-07-03 17:16 - Asayiş

İkinci el otomobil piyasasında kıpırdanma başladı

2021-07-03 15:17 - Ekonomi

Kurbanlık hayvan sevkiyatı başladı, sıkı denetimler sürüyor

2021-07-03 15:19 - Ekonomi

İlgili Haberler

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem

Dülük, Zeugma’nın İzinden Dünya Turizmine Açılıyor

15:32 - Gündem

Başkan Arif Kurt: “Cumhuriyetimizi Aynı Ruhla Gelecek Nesillere Taşımalıyız”

10:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem