?>

Hangi Siyasetçiler Bu Düzenin İçinde?

CHP'li Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Türkiye'yi sarsan domuz eti skandalının ardında çok daha büyük bir yolsuzluk düzeni olduğunu iddia etti. Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) ithal ettiği etlerle büyük bir rant çarkı döndürdüğünü belirten Öztürkmen, bu düzenin arkasında hangi siyasetçilerin olduğunu ve AKP'li isimlerle bağlantılı firmalara dikkat çekti.

Gündem - 1 yıl önce

Bir köfte zincirinde domuz eti etinin ardından başlayan tartışmalar, CHP'li Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen'in açıklamalarıyla yeni bir boyuta taşındı. Öztürkmen, bu olayın sadece görünen bir parça olduğunu belirterek, Et ve Süt Kurumu (ESK) üzerinden dönen büyük bir vurgun çarkı olduğunu iddia etti. “ESK'nın ucuz etleri kimin cebine gidiyor?” diye soran Öztürkmen, bazılarının AKP'li siyasetçilerle bağlantılı olduğunu öne sürdü.

Öztürkmen'in açıklamalarına göre, Et ve Süt Kurumu (ESK), kilosu 136 TL'ye ithal edilen canlı hayvanları, vatandaşa en ucuz özellikleriyle 550 TL'ye ulaştırıyor. Bu süreçte et baronları aradaki %300'lük kârı ceplerine indiriyor.

136 TL'YE İTHAL EDİLİYOR, SOFRAMIZA 550 TL'DEN GELİYOR 

Özetle bir avuç et baronu milyon dolarlar kazanacak diye, devlet eliyle 136 TL'ye (4 dolar) ithal edilen büyükbaş hayvanlar, vatandaşın sofrasına et olarak en ucuz haliyle (kuşbaşı) ortalama 550 TL'den ulaşıyor. Sektörde işini dürüstçe yapan işletmeler, bu rant düzeni ortadan kaldırıldığında, vatandaşın 230-250 TL'ye et alabileceğini ısrarla belirtiyor. Yani bugünkünün yarı fiyatına...

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın görevi, et patronlarını daha da zengin etmek değil, vatandaşın ucuz ete erişimini sağlamaktır. Daha önemlisi, Türk hayvancılığına, yerli üreticimize büyük darbe indiren et ithalatı politikasını bir an önce terk ederek, yerli hayvancılığı ve üreticilerimizi korumaktır. Üretimden çekilen, çiftliklerini boşaltan, süt hayvanını kesime göndermek zorunda kalan üreticimizi desteklemek, yerli üretime hız vermektir. 

Tahminlere göre, yılın ilk dört ayında ithal et ve canlı hayvana 1 milyar dolar, yani yaklaşık 34 milyar TL ödendi. Yabancı çiftçiye bayram ettirdik. Bu kaynağı yerli üreticimize destek olarak aktarmayı planlamadık!

Hem yerli üretimi baltalayan hem de vatandaşımızı pahalı ete mahkûm eden bu büyük vurgunun ve vurguncuların peşindeyiz ve sonuna kadar gideceğiz.”

Haftanın Öne Çıkanları

GÜVENLE ZAYIFLAMA VE SAĞLIKLI BESLENMENİN DOĞRU ADRESİ

2024-10-12 22:59 - Röportajlar

Bipolar Rahatsızlık Aile Kıyımına Dönüştü

2024-10-12 15:31 - Asayiş

Sürdürülebilir Malzeme Kongresi Gaziantep'te Devam Ediyor

2024-10-12 07:48 - Gündem

Fatma Şahin, Gaziantep’i Uluslararası Arenada Temsil Etti

2024-10-12 07:20 - Gündem

Hangi Siyasetçiler Bu Düzenin İçinde?

2024-10-13 12:46 - Gündem

Gaziantep’ten İstanbul’a Kreş Atağı

2024-10-11 09:09 - Gündem

Gaziantep'in Acı Gerçeği! Yerli Olmayanı Linç Etme Geleneği

2024-10-10 20:49 - Özel Haber

Su sporlarında yeni dönem: Yaşam Ayavefe'nin su altı dronları ile güvenlik çözümleri

2024-10-12 04:56 - Genel

mp3indirdur.fun ile Sevdiğiniz Şarkıları Anında İndirin!

2024-10-11 14:27 - Genel

Della Miles, Gaziantep FK Forması ile Tribünlere Davet Edildi

2024-10-06 15:05 - Özel Haber

İlgili Haberler

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem

Vakkas Açar’dan Sert Mesajlar ve Cumhuriyet Vurgusu!

15:44 - Gündem

Vakkas Acar, CHP Gaziantep İl Başkanı Seçildi

19:00 - Gündem

Reisoğlu Sahneye Çıkmadı Ama Perde Arkasından Rejisörlük Yapıyor!

09:36 - Gündem

Bozgeyik: “CHP’de Parti İçi Demokrasi Cinayeti İşleniyor!”

15:15 - Gündem

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem