Güven veren merkez

Özel gereksinimli bireylerin fiziksel, psiko-sosyal ve benzeri alanlarda yaşadıkları olumsuzlukları...

Yaşam - 7 yıl önce

Özel gereksinimli bireylerin fiziksel, psiko-sosyal ve benzeri alanlarda yaşadıkları olumsuzlukları gidermek, gerekli tedbirleri almak amacıyla kurulan Özel Elit Bakım Merkezi çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

 

Özel Elit Bakım Merkezi Sorumlu Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Mahmut Alper Aytar, tecrübeli bir ekiple bakıma muhtaç insanların yanında olduklarını dile getirdi.

HİZMETE HENÜZ GİRDİ AMA İLGİ BÜYÜK “Elit Bakım Merkezi, özel gereksinimli bireylerin fiziksel, psiko-sosyal ve benzeri alanlarda yaşadıkları olumsuzlukları gidermek, gerekli tedbirleri almak, her bireyin kaliteli bakım ve insanca bir yaşamı hak ettiği anlayışı ile bu yıl yılında hizmete başlamıştır” şeklinde konuşan Özel Elit Bakım Merkezi Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Mahmut Alper Aytar, “Lüks yaşam koşulları sunan bakım merkezimizde 19 yaş üstü (Kadın - Erkek) ruhsal engellilere haftanın 7 günü 24 saat yatılı bakım hizmeti verilmektedir. Bütün odalarımızda özenle seçilmiş konforlu yataklarımız ve engellilerimizin kolay kullanımı amaçlanarak tasarlanmış mobilyalarımız mevcuttur. Merkezimizde her katta tek kişilik, iki kişilik ve üç kişilik odalar engelli bireylerin ihtiyaçlarına göre özenle dizayn edilmiştir. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kuruluşumuz, Ruhsal engelli hastalarımızın mutlu, huzurlu ve güvenli bir ortamda yaşamlarını sürdürmeleri kuruluşumuzun en önemli amacıdır. Merkezimizde; Şizofreni, Bipolar Bozukluk, Psikolojik Bozukluk, Zeka Geriliği, Alzheimer ve Demans gibi rahatsızlığı olan bireylere 365 gün 24 saat bakım hizmeti sunulmaktadır. Bu hizmetler için belirli bir ekonomik seviyenin altındaki kişi ve ailelerden hiçbir ücret talep edilmeyecektir” diye konuştu.

“DENEYİM SAHİBİ EKİBİMİZLE İŞ BALINDAYIZ” Özel Elit Bakım Merkezi Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Mahmut Alper Aytar açıklamasında, “Merkezimizde, Hemşireler, Sertifikalı Bakım Elemanları, Sosyal Hizmet Uzmanlıları ve Psikolog hizmet vermektedir. Bakıma muhtaç kişilerin yüksek hizmet kalitesi anlayışı ve yenilikçi bir yaklaşımla kurumsal özeni ev sıcaklığıyla birleştirip insan haysiyetine uygun bir yaşam sürmelerini temin etmek üzere bir araya geldik ve kurumumuzu tesis ettik. Yüksek kalitede yenilikçi ve profesyonel bakım hizmeti vererek sektörümüzde öncü, belirleyici ve referans bir bakım rehabilitasyon merkezi olmayı ufuk çizgimiz/ ülkümüz olarak tespit ettik. Etik ilkelere sadakatle bağlı kalan uzman kadromuzu, alanın en son bilgi ve teknolojisiyle bütünleştirerek sakinlerimizin tam bir iyilik halinde olmalarını sağlamayı temel ilkemiz olarak belirledik” şeklinde konuştu.

YAŞAM ÜNİTELERİ VE SOSYAL ETKİNLİK ALANLARI MEVCUT Özel Elit Bakım Merkezi Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Mahmut Alper Aytar açıklamasını daha sonra şu şekilde sürdürdü; “Ruhsal Engelli olduğu ilgili sağlık kuruluşlarından alınan sağlık kurulu raporuyla tespit edilmiş kişilere her aşaması özel olarak tasarlanmış programlarla, güvenli bir ortamda özenli ve profesyonel özel bir hizmet sunarak ömür boyu destek ve rehabilitasyon sağlamaktır. Kurumumuzun her katında Ortak Yaşam Üniteleri ve Sosyal Etkinlik Alanları bulunmaktadır. Ayrıca asansörlü olan binamızda, bahçede dinlenme, etkinlik ve gezinti faaliyetleri de mevcuttur. Bakım Merkezimiz, çoğalan nüfusla birlikte, geleneksel yapıdan uzaklaşan toplumda, engellilerin ve yakınlarının yaşamını kolaylaştırmak amacıyla,100 yataklı kapasiteyle yatılı bakım hizmeti sunmaktadır. Sakinlerimize Diyetisyen ve diğer sağlık ekibimizin önerisiyle hazırladığımız özel yemek listelerine uygun yemek sağlanmaktadır. Üç Öğün ana ve iki öğün ara olmak üzere günde beş defa yemek servisi yapılmaktadır. Ayrıca yardıma ihtiyacı olan sakinlerimize beslenme desteği verilmektedir. Bakım Merkezimizde bulunan tüm yataklar lüks ortopedik özelliklerde olup, sakinlerimizin rahatlığını ve sağlıklı uyumalarını sağlamaktayız. Sağlık hizmeti ve bakım kontrolü için devamlı Hemşire bulunmaktadır. İhtiyaç duyulması halinde de Uzman Doktor kontrolü yaptırılmaktadır. Sakinlerimizin çoğunun farkındalığı olmaması nedeniyle traş, temizlik, bakım ihtiyaçları sertifikalı elemanlarımız tarafından rutin olarak yapılmaktadır.”

Özel Elit Bakım Merkezi Müdürü Uzman Psikolojik Danışman Mahmut Alper Aytar açıklamasında, “Kurum içi engellimize yönelik sağlık hizmetleri olarak; koruyucu önlemlerin alınması düşme ve yaralanmaları önlemek, yatağa bağımlı bireylerimizin kaliteli bakım hizmeti verilmesinin sağlanması acil durum planlamasının yapılması ve doktor kontrolünde güvenli ilaç temin ve takibinin yapılması ve gerekli bilgilendirmenin yapılması, sağlık hizmetlerinin en iyi şekilde ekibimizle birlikte sunulması için gerekli çalışmalar yapılmaktadır. Bunların yanı sıra egzersizler, sosyal aktiviteleri ve masaj ile engelinin rahatlaması ve toplumdan soyutlanmaması gibi faaliyetler yürütülmektedir. Sağlıklı bir ortamın oluşması için koruyucu sağlık hizmetleri kapsamında gerekli kontrolleri yapıp bu hizmetlerin bakıcı personelimiz ile beraber iş birliği içinde sunulmaktadır. Engelli bireylerimiz düzenli ve yeterli soluk alıp verme, yeme, içme, kişisel temizlik, giyinme, vücut ısısı kontrolü, yemek kalori hesabı, ortam ısısı, yeterli uyku gibi günlük yaşam aktivitelerine yönelik fizyoloik ihtiyaçlarının karşılanması aşamalarında gerekli uygulamalar yapılmakta ve bunların takibi sağlanmaktadır” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni termal sıcak su bulundu

2017-04-11 12:02 - Mobil

GIRTLAKLARINDA KALDI

2017-04-05 12:01 - Güncel

Gurmelerin ilgi odağı oldu

2017-04-10 12:19 - Mobil

Başbakan Binali Yıldırım Gaziantep'te

2017-04-06 05:20 - Gündem

Semiha Yıldırım, Antep Sepeti ürünlerine hayran kaldı

2017-04-07 04:29 - Gündem

Kente yakışmayan görüntü

2017-04-05 10:16 - Mobil

Güven veren merkez

2017-04-12 09:18 - Yaşam

Başbakan Yıldırım müjde üstüne müjde verdi

2017-04-06 07:40 - Güncel

Gaziantep'teki cinayette sır perdesi aralandı

2017-04-11 09:57 - Video Haber

Başbakan Yıldırım Türkiye'nin ikinci büyük içme suyu projesinin temelini attı

2017-04-06 10:24 - Güncel

İlgili Haberler

Glokom Tehlikesine Karşı Medical Point Hastanesi'nden Önemli Adım!

16:12 - Yaşam

Hareketsiz Yaşam Diyabete Neden Oluyor

13:11 - Yaşam

Nurdağı'nda Tamamlanan Konutlar Sahiplerine Teslim Ediliyor

00:00 - Yaşam

Çocuklarda Gece İdrar Kaçırma Tedavi Edilebilmektedir

02:41 - Yaşam

Cinsiyet Ayrımcılığı İçin Gerekçe Olamaz

01:43 - Yaşam

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem