?>

Gurbetçi vatandaşlar, Gaziantep çarşı esnafının yüzünü güldürdü

Ekonomi - 10 yıl önce

Gaziantep'te her yıl olduğu gibi bu sene de çarşı esnafının yüzünü gurbetçi vatandaşlar güldürdü.

Gaziantep merkezinde bulunan Almacı Pazarında satılan yöresel ürünler bu sene de gurbetçi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Gaziantep halkına hizmet veren Almacı Pazarı şu günlerde gurbetçi vatandaşların gelmesiyle alışveriş hareketliliği yaşıyor. Yaz aylarından birçok ülkeden Türkiye’ye akın eden gurbetçi vatandaşlar yöresel ürünleriyle ile meşhur olan Gaziantep'e gelerek mevsimlik ürünler, ev salçaları, ev yapımı kırmızıbiber, biber, patlıcan kuruluklarına büyük ilgi gösterdiler. Gurbetçi vatandaşların gösterdikleri bu ilgi Gaziantep esnafının yüzünü Kurban Bayramı haftası itibariyle güldürdü.

“Bayram sonrası yoğunluk var” Bayram sonu işlerinde bir hayli artış yaşandığını ve ürünlerimizde de yoğun bir talep olduğunu belirten esnaf Zeki Çopur, ”Artık herkes evinde yemek yapmaktan çok hazır ürünler almayı tercih ediyor. Hazır aldıklarından da memnun kalınca bir daha talep oluyor. Bayram biraz daha sakin geçti. Ama bayram sonrası baya bir yoğunluk var. Bayramın ve ardından okulların açılması ile birlikte çarşımızda tekrar hareketlilik yaşanmasını temenni ediyoruz” dedi.

“Yöresel ürünlerimize yoğun bir talep var” Kurban Bayramı dolaysıyla satışlardan memnun olduğunu dile getiren esnaf Melih Yıldırım, "Bu yoğunluk cumartesi gününden sonra yerini sakin bir güne bırakacak. Çünkü hafta sonu haliyle dışarıdan gelen gurbetteki arkadaşlarımız memleketlerine gitmek zorunda. Cumartesi gününden sonra muhtemelen baya bir sakinlik olacak gibi duruyor. En çok ev salçalarına talep var. Doğal şartlar da güneş de kurutuyoruz. Onun yanı sıra Antep fıstığına, şile çeşitleri ve bunlar en çok talep gören ürünlerimiz oldu. Kurulukların yeni sezonu olduğu için haliyle insanlar artık evde kurutma biraz zor oluyor. Bina şartlarında oturanlar özellikle zorluk çekiyor. Şuan zaten kurutmalık zamanı olunca haliyle dışarıdan gelen gurbetçi arkadaşlarımız olsun burada ki insanlarımız olsun yoğun bir talep gösteriyor” ifadelerini kullandı.

“Bütün yöresel ürünlere göz gezdiriyoruz” Almanya’dan Türkiye’ye gelen gurbetçi vatandaş ise ”Gaziantep'e gezmeye geldik. Antep’in meşhur olan bütün yöresel ürünlerine göz gezdiriyoruz. Fıstık, baklava, salça, biber ve kuruluklar olsun. Bütün ürünlerle ilgileniyoruz. Bayramdan sonra çıkalım dedik. Hem çocukların okul alışverişi hem kendi alışverişimizin ikisini bir arada yapım inşallah gideceğiz “diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Atay ve Kaleoğlu ailelerinin mutlu günü

2016-09-11 06:57 - Mobil

Gurbetçi vatandaşlar, Gaziantep çarşı esnafının yüzünü güldürdü

2016-09-17 05:47 - Ekonomi

Gaziantep'te korkunç cinayet

2016-09-13 17:42 - Asayiş

Gaziantep'te bayram temizliği yapan kadın 5. kattan düştü

2016-09-10 12:22 - Mobil

Belediye otobüsleri ücretsiz hizmet verecek

2016-09-11 10:54 - Gündem

Gaziantep'te gürültü cinayeti

2016-09-16 07:22 - Asayiş

Dışişleri'nden 'Suriye' açıklaması

2016-09-10 07:12 - Gündem

DAEŞ’in Enformasyon Bakanı El Fayad hava saldırısında öldü

2016-09-17 04:02 - Mobil

Gaziantep'te tehlikeli gerginlik

2016-09-13 05:19 - Asayiş

Gaziantepli genç sokaklarda gitar çalarak engelli annesine ve babasına bakıyor

2016-09-16 04:05 - Yaşam

İlgili Haberler

Gaziantep Türkiye Birincisi Oldu! Aile Yapısında Dikkat Çeken Sonuç

13:31 - Ekonomi

Sofralara Yansıyan Kriz! Et Üretimi %10,5 Azaldı

13:45 - Ekonomi

Fiyatlar Yükselmeye Devam Ediyor! Konut ve Gıda Öne Çıktı

19:42 - Ekonomi

Prof. Dr. Sibel Bayıl “Kapsaisin Üretimi Türkiye’nin Kaderini Değiştirebilir”

23:55 - Ekonomi

Gaziantep’in Lezzetleri Avrupa Yolunda Tescillendi

09:19 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel