?>

Güle oynaya vatani göreve

Güncel - 5 yıl önce

Gaziantep’te tecili olan kınalı kuzular gözyaşlarıyla vatani görevlerini yapmak üzere askere uğurlandı. Vatani görevi için farklı illere gidecek olan askerler ve onları yolcu etmek isteyen yakınları Gaziantep Şehirlerarası otobüs terminaline akın etti. Vatani görevini yapmak üzere yola çıkan Mehmetçik Mehmet Kılıç, “Vatan toprağını korumaya gidiyorum. Allah’ım herkese nasip etsin” dedi.

Gaziantep’te kınalı kuzular gözyaşlarıyla vatani görevlerini yapmak üzere askere uğurlandı. Vatani görevi için farklı illere gidecek olan askerler ve onları yolcu etmek isteyen yakınları Gaziantep Şehirlerarası otobüs terminaline akın etti. Kınalı kuzuları askere yolcu etmek için Otogara akın eden aileler, gözyaşlarıyla evlatlarını uğurladılar. Asker babası Ömer Kılıç ise, “Bugün oğlumu davul zurnalı bir şekilde vatani görevini yapmak üzere uğurluyorum. Bu gururu Allah’ım bana yaşattı. Ne mutlu bana” diye konuştu.

KINALI KUZULAR GÖZYAŞLARIYLA UĞURLANDI

Gaziantep Otogarı yine mahşeri bir kalabalığa sahne oldu. Otogar vatani görevi için farklı illere gidecek olan askerlerini yolcu etmek için akın eden ailelerle doldu. Aile ve yakınları ile vedalaşıp helallik isteyen askerler otobüslere kadar omuzlarda taşındılar. Kınalı kuzuları askere gönderen anneler ve yakınları gözyaşlarına boğuldular.  Otogarın bütün peronlarında “En büyük asker bizim asker” sloganları yankılanırken omuzlarına hilal ile yıldız işlemeli kırmızı ve yeşil renklerde yazmalar bağlayan bazı askerler tekbir sesleriyle uğurlanırken bazı askerle de davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla, zılgıt ve yah çekilerek uğurlandı.

Haftanın Öne Çıkanları

HAYDİ KIZLAR; MÜHENDİSLİK BİZİM İŞİMİZ

2019-11-26 09:46 - Röportajlar

Kaplan öğrencilere seslendi

2019-11-26 04:20 - Özel Haber

Sessiz ölüme dikkat

2019-11-27 11:38 - Ekonomi

ARKANDA KİM VAR?

2019-11-28 11:00 - Özel Haber

“AMATEM YETERSİZ”

2019-11-26 10:48 - Özel Haber

KENT KONSEYİNİN DİNAMİK KADIN MECLİSİ

2019-11-27 12:04 - Özel Haber

Boğazda Evlenme Teklifi Nasıl Yapılır?

2019-12-02 07:31 - Yaşam

GAZİANTEP’İN MÜDÜRÜ “İNLERİNE” İNDİ

2019-11-27 11:22 - Özel Haber

Fıstıklı Mahallesi'ne pazar yeri

2019-12-02 07:10 - Yaşam

Sumudica: “1 puan, 1 puandır"

2019-11-26 03:58 - Spor

İlgili Haberler

Güzellik Çıkmazı: Hemoroid Dudak Sendromu

18:10 - Güncel

GİBTÜ, Global Üniversite Olma Yolunda İlerliyor

19:14 - Güncel

Doğayla Tarihi Buluşturan Patika Koşusu: Yesemek Ultra Trail 2024

15:16 - Güncel

LİDER GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ

14:30 - Güncel

THY'NİN RÖTARI ÇİLEDEN ÇIKARTTI

23:11 - Güncel

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber