?>

GSO’ya başarı sertifikası

Ekonomi - 10 yıl önce

Türkiye genelinde en fazla proje üreten ikinci kurum konumunda olan Gaziantep Sanayi Odası’na (GSO), “Plastik Sektörü Uluslararası Rekabet Gücü’nün Artırılması ve İhracatın Desteklenmesi Projesinde” dolayı Ekonomi Bakanlığı tarafından iyi uygulama örneği ve başarı hikayesi olarak seçildi ve başarı sertifikası verildi.

“3. KOBİ Kümelenme Konferansı”, Ekonomi Bakanlığı Hikmet Esen Konferans Salonu’nda, Bakan Mustafa Elitaş ve Ur-Ge projesi yürüten kurumların temsilcilerin katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Kümelenme ve Ur-Ge konusunda bugüne kadar eğitim, danışmanlık, yurtdışı pazarlama alanlarında çok önemli faaliyetlerin gerçekleştirildiğini söyleyerek düzenlenen konferans aracılığıyla başarılı uygulamaların tanıtılması hususunda bu tür organizasyonların düzenlenmesinin önemine dikkat çekti.

Konuşmasının ardından Bakan Elitaş, URGE projeleri kapsamında iyi uygulama örneği ve başarı hikayesi olarak seçilen proje sahibi kuruluşların temsilcilerine sertifikalarını takdim etti.

GSO URGE PROJELERİ

GSO Genel Sekreteri Kürşat Göncü, Ekonomi Bakanlığı’nın URGE tebliği kapsamında bugüne kadar GSO’nun toplam 7 proje gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, “Projelerimizin 6 tanesi devam etmekte olup 1 tanesi sona erdi. Bugüne kadar tekstil, ayakkabı, halı, makine-metal, plastik, unlu mamuller ve şekerli ürünler sektöründe yer alan 183 firmamız 26 farklı faaliyette yer alarak Ekonomi Bakanlığının sağlamış olduğu yüzde 75 geri ödeme desteğinden faydalandı” dedi.

Göncü, “Önümüzdeki dönemde üyelerimize GSO olarak URGE tebliği kapsamında yeni faaliyetler düzenlemeye devam edeceğiz ve firmalarımızın uluslararası rekabetçiliğinin geliştirilmesi ve ihracat kabiliyetlerinin artırılması hususunda desteklerimizi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

"Ayvaz Baba Türbesi unutuldu"

2016-02-14 11:36 - Mobil

Karataş Köprülü Kavşak çalışmasında sona gelindi

2016-02-15 13:10 - Yaşam

‘Tüm takım inandık’

2016-02-19 11:21 - Spor

Gaziantep Ülkü Ocakları terörü lanetledi

2016-02-18 11:51 - Gündem

Gaziantep mutfağı başarısını kutluyor

2016-02-13 17:45 - Mobil

"KARDEŞLİĞİN BAŞKENTİYİZ"

2016-02-14 11:42 - Manşet

Ahmet Tiryakioğlu ‘Amaçlarına ulaşamayacaklar’

2016-02-18 09:41 - Mobil

Kendini sokak hayvanlarına adayan emekli polis

2016-02-14 10:21 - Yaşam

İslahiye'de 436 çiftçiye 218 ton yem dağıtıldı

2016-02-13 18:07 - Mobil

GAÜN’e Türkiye’nin en modern Kardiyoloji Merkezi

2016-02-17 11:51 - Yaşam

İlgili Haberler

Miryıldız Madencilik, KGIR-2025’te Türkiye’yi Temsil Edecek

19:11 - Ekonomi

Konukoğlu ve Yıldırım, Suriye'de Ekonomik Dönüşümün Temellerini Attı

14:35 - Ekonomi

NLKSoft 19. Yıla Damga Vurdu “Gelin İşinizi Birlikte Büyütelim” Çağrısı

13:07 - Ekonomi

Dünyaya Açılan Lezzet Markası Antepsan Zirveye Koşuyor

18:51 - Ekonomi

Bankalar Eski Dolarları Reddetti, Döviz Bürolarında Fırsatçılık Başladı!

21:02 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem