?>

Gerçek Eşitlik Derneği'nden İlk Etkinlik

Eşitlik ve çoğulculuk ilkesini temel alan Gerçek Derneği , 26 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştireceği ilk etkinlikte, yerel yönetimlerde sosyal adalet sistemi masaya yatırıyor. Siyaset Bilimci Dr. Ayşe Kaşıkırık'ın düzenlenecek konferansta, toplumsal refah ve hak seçimlerin önemine dikkat çekilecek.

Özel Haber - 1 yıl önce

Gerçek Eşitlik Çoğulculuk ve Kapsayıcılık Derneği, 26 Ekim 2024 Cumartesi günü düzenleyeceği ilk etkinlikle toplumsal eşitlik mücadelesine yerelden başlıyor. Makine Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda gerçekleşecek konferansın konuğu Siyaset Bilimci Dr. Ayşe Kaşıkırık olacak. Kaşıkırık, "Yerel Yönetimlerde Sosyal Adalet ve Hak Temelli Yaklaşım" başlıklı konuşmasıyla yerel yönetimlerde eşitliğin ve sosyal adaletin önemine dikkat çekecek.

Gerçek Derneği Başkanı Gül Yıldız Bozgeyik, konferans öncesinde yaptığı açıklamada, “Gerçek Eşitlik Yerelden Başlar” sloganıyla çıktıkları bu yolda, çoğulcu ve kapsayıcı bir eşitlik anlayışına katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti. Bozgeyik, özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan bireylerin eğitim, sağlık, adalet ve siyasete eşit erişim hakkı için çalışmalar yürüttüklerini, kadınlar ve gençlerin karar mekanizmalarında eşit temsili için de çaba harcadıklarını vurguladı.

Gerçek Derneği’nin hak temelli çalışmalar yaparak ulusal ve uluslararası projelere katkı sunduğunu belirten Bozgeyik, konferansın eşitlik ve sosyal adalet arayışında önemli bir kilometre taşı olacağını ifade etti. Konferans, sosyal adalet ve hak temelli yaklaşımlar konusunda toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.

Eşit Temsil ve Karar Mekanizmalarına Katılım

Konferansta üzerinde durulacak bir diğer kritik konu ise kadınların ve gençlerin siyasetteki temsili olacak. Gerçek Derneği, kadınların ve gençlerin karar alma süreçlerinde daha fazla yer almasını sağlamak amacıyla projeler yürütmeyi planlıyor. Bozgeyik, kadınların ve gençlerin toplumun geleceğini şekillendirmede oynadıkları rolün göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade ederek, “Siyasette ve yönetimde kadınlar ve gençlerin eşit temsili, toplumsal kalkınmanın temel taşlarından biridir” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'te Silah Kaçakçılığı Operasyonu

2024-10-19 02:53 - Asayiş

Baro Seçimlerinde Zafer Av. Bülent Duran’ın Oldu

2024-10-20 19:39 - Özel Haber

İnşaat Sektöründe Kriz Kapıda

2024-10-23 17:54 - Ekonomi

Dikkat! Sular kesintisi

2024-10-20 21:16 - Yaşam

Veri Güvenliği Krizi: Yüz Binlerce Hastanın Bilgisi Sızdırıldı mı?

2024-10-19 01:52 - Gündem

Av. Mehmet Kemal Akaltun Gaziantep Barosu’nda Güven Tazeledi

2024-10-20 23:36 - Özel Haber

2025 Bütçesi Vatandaşı Daha da Zorlayacak

2024-10-19 02:16 - Ekonomi

Gerçek Eşitlik Derneği'nden İlk Etkinlik

2024-10-24 21:26 - Özel Haber

GAMER’in Kurucu Ortağı Av. Arb. Serdar Serçe Yeniden TBB Delegesi

2024-10-20 22:51 - Özel Haber

Dr. Mehmet Karadağ’dan Otizm Uygulama Akademisi’nde Anlamlı Seminer

2024-10-22 12:25 - Özel Haber

İlgili Haberler

HKÜ–GİKAD İş Birliğiyle Kadınlar Ekonomide Güçleniyor

11:53 - Özel Haber

Sezay Koçak Kendi İradesiyle Hayatını Kaybetti

17:55 - Özel Haber

Özel Eğitim de Türkiye Modeli Alarm Veriyor!

14:49 - Özel Haber

İncilipınar Lions Kulübü’nden Bilişim Sınıfı

15:55 - Özel Haber

Türk Kızılay Gaziantep’ten Hakimiyet Gazetesi’ne Anlamlı Ziyaret

09:48 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Özge Öğretmen’in Yaşam Mücadelesine Destek Zamanı

13:07 - Yaşam

Mahrukatçılar Odası Başkanı Murat Öztürk’ten Birlik ve Şeffaf Yönetim Vurgusu

12:51 - Gündem

GALMED 105 Yıllık Gazilik Gururunu Başkentte Taçlandırdı

12:10 - Gündem

GASTURDER’den Sürdürülebilir Gastronomi Hamlesi

11:35 - Yaşam

HKÜ–GİKAD İş Birliğiyle Kadınlar Ekonomide Güçleniyor

11:53 - Özel Haber