?>

GERÇEK DOSTLAR KROMOZOM SAYMAZ

Özel Haber - 5 yıl önce

Gaziantep’te yapmış oldukları başarılı çalışmalarla da her zaman ilk olma özelliği taşıyan Dopamin Spor Kulübü,kuruluş amaçlarının içeriğini de oluşturan “özel eğitimli çocukların gelişimi program kapsamında Down Sendromu Farkındalık gününde özel bir etkinlik uyguladılar.Aynı zamanda çocuklar çok güzel bir geçirerek inanları bilgilendirmek adına bu tür projelerde her zaman var olduklarını bir kez daha hazır olduklarını dile getirdiler.

Bu anlamlı proje de deneyimli ekibi ile birlikte Down Sendromlu çocuklarımızla keyifli ve anlamlı  vakit geçirdiklerini dile getiren Dopamin Spor Kulübü kurucusu Egemen Aslan,gazetemiz okurları için yaptığı açıklama da; 

Dopamin Spor Kulübü olarak, sporun sanatın müziğin, çok sevilip yaygınlaşması için çıktığımız yolculukta; öğrencilerimizin bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamayı misyon edindik.

“Sporun önünde engel yoktur”“Sporun önünde engel yok ve Hareket ederek büyüyen sağlıklı nesiller” sloganıyla, çocuklara erken yaşta spor alışkanlığı kazandırmayı hedeflerken, onların ekip ruhu çerçevesinde sosyalleşmelerini ve eğlenerek gelişmelerini destekliyoruz.Özel eğitimli çocuklarımız içinde, onlar için hazırlanmış olan programlarımızla hayatın içinde daha mutlu yaşamalarını hedefliyoruz.

Merkezlerimizde uygulanan programlar, uzman kadromuz tarafından ve akademisyenlerin danışmanlığında hazırlanır.Program içerikleri hazırlanırken; Çocuk Hakları, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Bilimsel Yaklaşım değerlerine bağlı kalınıyor, çocuklarda yaratıcılığın gelişimi ve olumlu sorgulama esaslarıyla baz alıyoruz. Çünkü çocukların özgüvenli, çevik, kuvvetli, konsantrasyon becerileri gelişmiş, kendini ifade edebilen, empati kurabilen bireyler olması gerektiğine inanıyoruz.”dedi.

“Her gün onların günü”

Down Sendromlu çocuklarla her zaman vakit geçirmenin önemine değinen Egemen Aslan; “Bu gün için gündemin gölgesinde kalsalar da; bir gün değil aslında her gün onların günü.

Farkındalık da aslında her anlık mevzu..

Down sendromunun bir hastalık değil, farklılık olduğunu herkese duyurmak ve duyarlılığı arttırmak için 2011 yılında birleşmiş milletler kararı ile kabul edilmiş gündür. Bir gün değil her gün onların ve farklılıklarının farkında olmalıyız. Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlenceli. Çünkü Down Sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçek.Sizi karşılıksız severler ve size gerçekten sevmenin ne kadar anlamlı ve güzel bir şey olduğunu hatırlatırlar.Gerçek dostlar kromozom saymaz en sevdiğim slogan. Eski yıllara göre daha bilinçliyiz bu konuda. Yeterli değil ama sevindirici bir durum.İçlerinde kötülük yok sevgi dolular ve kırılganlar.Lütfen onları kırmayalım ve onlardan insanlık dersi alalım. Günleri kutlu olsunBizler Dopamin Spor Kulübü olarak her zaman onların yanında olmaya farkındalık yaratmaya devam edeceğiz...”dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü milyarder Hadid Türkiye’de

2021-03-20 16:15 - Türkiye

NİZİP’E MODERN DEVLET HASTANESİ

2021-03-15 10:23 - Özel Haber

İNTİHAR VAKALARI ARTIYOR!

2021-03-18 11:13 - Özel Haber

Ali Topçuoğlu'nun hayat hikayesi kitap oldu

2021-03-16 06:34 - Mobil

Servisçiler OSB’ye çalışıyor

2021-03-18 11:10 - Özel Haber

50 Milyon TL’lik dorse vurgunu

2021-03-15 07:47 - Asayiş

Gaziantep’te vaka sayısı arttı!

2021-03-16 10:52 - Özel Haber

Ekmekte denetim sürüyor

2021-03-17 10:51 - Özel Haber

Gıda israfını önlemek için kollar sıvandı

2021-03-20 16:18 - Ekonomi

GERÇEK DOSTLAR KROMOZOM SAYMAZ

2021-03-21 10:00 - Özel Haber

İlgili Haberler

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Finansal Nihilizm: Umudunu Kaybeden Gençlik, Ekonominin En Büyük Riskidir

13:15 - Ekonomi

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam