?>

Gaziantep'te zafer konseri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl dönümüne sayılı günler kala “Zafer Yolu Varoluş Destanı” adlı yeni bir konsere imza attı.

Gündem - 4 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı (GAGEV) ve GBB Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı iş birliğinde Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Mavera Kongre ve Sanat Merkezi’nde İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu konser verdi. Şavk Eryürek'in sanat yönetmenliğini yaptığı 40'ın üzerinde ses, saz ve dans sanatçısının katıldığı müzik şöleninde dev kadro, birbirinden özel eserleri Gazi şehirliler için seslendirdi. Yoğun ilginin olduğu konsere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Erdem Güzelbey de katıldı. Dans kareografisini Bedirhan Diyarbakırlı’nın, müzik düzenlemesini Uğraş Önal Burç’un yaptığı konser dinleyiciler tarafından büyük beğeni topladı.

Gaziantep aralık ayını dolu dolu geçirecek

Konserde konuşan GBB Başkan Vekili Erdem Güzelbey, Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü yıl dönümüne giderken bu kalan zaman dilimini etkinliklerle dolu dolu geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Güzelbey, “25 Aralık’a kadar birçok etkinliğimiz olacak. Etkinliklerin kalıcı olması anlamında birçok yayının altına da imzamızı atıyoruz. Bu etkinliklerden herkesin istifade etmesini sizlerden özellikle rica ediyorum” dedi.

Şehir tiyatrosu 24 Aralık’ta perde açıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Şehir Tiyatrosu’nun faaliyete alındığının altını çizen Güzelbey, 24 Aralık’ta ilk oyunun gerçekleşeceğini duyurarak, “Perde açacak tiyatro oyunumuzda da buradaki gibi coşkulu bir havanın hakim olacağından eminim. Kültür ve sanat alanında kentin imajını güçlendirmek adına faaliyetlerimize devam ediyoruz. Ayıca bu konsere gösterdiğiniz ilgi ve alaka için hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sahne performanlarıyla göz dolduran İzmir Devlet Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu üyelerine konserin sonunda çiçek takdim edildi, günün anısına fotoğraf çektirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Genç yazılımcılar 48 saatte 13 oyun geliştirdiler

2021-12-06 07:08 - Mobil

Küçük Ömer'i hayattan koparan maganda bulunamadı

2021-12-07 07:56 - Mobil

Bahçeye uçan taksinin şoförü hayatını kaybetti

2021-12-03 06:58 - Gündem

EĞİTİME 978 MİLYON LİRALIK DEV KATKI

2021-12-05 10:40 - Özel Haber

Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur kuraları çekildi

2021-12-03 06:50 - Spor

4 çocuk babası adam, silahlı saldırıda hayatını kaybetti

2021-12-09 06:30 - Asayiş

Akaryakıt zamları bıktırdı!

2021-12-08 10:35 - Mobil

“ÇOKLU BİR KRİZ DÖNEMİNİ YAŞIYORUZ”

2021-12-06 11:20 - Özel Haber

32. GAPSHOES FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

2021-12-02 11:29 - Mobil

Cani baba hakkındaki iddianamede şoke eden detaylar

2021-12-08 08:27 - Asayiş

İlgili Haberler

Gaziantep’te 1000 Öğrenciye İş Kapısı

01:10 - Gündem

Ağıralioğlu: “İmralı’nın Statüsü Tartışma Konusu Olamaz”

01:03 - Gündem

Meclis’te “Hayalet Vekil” Krizi

14:30 - Gündem

Gaziantep’ten Türk Kardiyoloji Derneği’ne Önemli Görevlendirme

15:24 - Gündem

Mahrukatçılar Odası Başkanı Murat Öztürk’ten Birlik ve Şeffaf Yönetim Vurgusu

12:51 - Gündem

Günün Manşetleri

Nikâhta Zirve Gaziantep’in, Boşanmada İlk Sıra İzmir’in

01:23 - Yaşam

Gaziantep’te 1000 Öğrenciye İş Kapısı

01:10 - Gündem

Ağıralioğlu: “İmralı’nın Statüsü Tartışma Konusu Olamaz”

01:03 - Gündem

Gaziantep Kızılay’dan Ramazan Seferberliği

10:03 - Özel Haber

Meclis’te “Hayalet Vekil” Krizi

14:30 - Gündem