?>

Gaziantep’te Ezber Bozan İhale!

Gaziantep’te gerçekleştirilen bir ihale, rakamlarıyla adeta dudak uçuklattı. Beklentilerin çok üzerinde gelen teklif, şehirde yeni bir dönemin kapısını araladı.

Gündem - 4 ay önce

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) bulunan reklam alanlarının kiralanması ve işletilmesine yönelik gerçekleştirilen ihale, rekor teklif ile sonuçlandı.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi gereğince kapalı teklif usulü ile yapılan ihalede, 10 yıllık kiralama bedeli için muhammen bedel 150 milyon 347 bin 520 TL olarak belirlenmişti. Ancak ihale sonucu beklentilerin çok üzerine çıkarak dikkatleri üzerine çekti.

İhaleyi, 420 milyon TL’lik teklif ile Ve Radyo Televizyon ve Reklamcılık A.Ş. kazandı. Bu rakam, muhammen bedelin yaklaşık üç katına ulaşarak Gaziantep’te bugüne kadar gerçekleştirilen en çarpıcı ihalelerden biri olarak kayıtlara geçti.

REKLAMCILIKTA YENİ DÖNEM İhale kapsamında Ve Radyo’nun, OSB genelinde yeni nesil reklam üniteleri kuracağı; yapım, montaj, bakım ve işletme süreçlerini üstleneceği öğrenildi. Projenin, şehir estetiği ve kurumsal görünüm açısından önemli bir dönüşüm yaratması bekleniyor.

“BU SADECE BİR İHALE DEĞİL” Ve Radyo Televizyon ve Reklamcılık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Nilgün Kaplan, yaptığı açıklamada projenin yalnızca ticari bir yatırım olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

“Gaziantep, üretim gücüyle Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden biri. Biz de bu güce yakışır bir vizyon ortaya koyduk. Bu proje sadece bir ihale değil; reklamcılık ve şehir estetiği açısından yeni bir dönemin başlangıcıdır.”

SOSYAL BOYUT: GELİR ÖĞRENCİLERE Kaplan, ihalenin sosyal yönüne de dikkat çekerek, elde edilecek gelirin GAGEV aracılığıyla öğrencilere burs olarak aktarılacağını belirtti. Bu yönüyle projenin sadece ekonomik değil, toplumsal katkı da sağlayacağı vurgulandı.

TEŞEKKÜR MESAJI Kaplan açıklamasında, sürece katkı sunan kurum ve isimlere de teşekkür ederek; Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, OSB Başkanı Cengiz Şimşek, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım ve GSO Başkanı Adnan Ünverdi başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

GAZİANTEP İÇİN STRATEJİK ADIM 420 milyon TL’lik dev yatırımın, Gaziantep’i reklamcılık alanında Türkiye’nin en dikkat çeken şehirlerinden biri haline getirmesi bekleniyor. Proje, hem ekonomik büyüklüğü hem de şehir vizyonuna katkısı açısından “kırılma noktası” olarak değerlendiriliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

MİSİAD Gaziantep’te Kadın Kolları Başkanlığına Nehir Alpaslan Atandı

2026-03-28 13:39 - Gündem

Gaziantep’te Ezber Bozan İhale!

2026-03-28 14:24 - Gündem

KADEM Gaziantep’ten Kadınlara Güç Veren Projeler

2026-03-25 10:53 - Özel Haber

İlgili Haberler

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Vicdanın "Uçuş Modu" :Hız Tutkusu/Haz Çukuru  

07:40 - Gündem

Kadooğlu'nun Yeni Görevi Bölge İhracatına Güç Katacak

17:12 - Gündem

Gaziantep'in Yeni Konut Modelinde Mehmet Haz İmzası

10:17 - Gündem

Gaziantep’te 590 Bin TL’ye Bahçeli Ev Dönemi Başlıyor

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Çiftçinin Maliyet Yükü Büyüyor

14:05 - Ekonomi

Gaziantep'te Motosiklet Denetimi

12:36 - Asayiş

VEFAT VE TEŞEKKÜR

12:14 - Genel

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi