?>

Gaziantep hak ettiği ödülü UNESCO’dan aldı

Yaşam - 9 yıl önce

Binlerce yıllık bilgi ve kültür birikimine sahip dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan Gaziantep Gaziantep hak ettiği ödülü UNESCO’dan aldığını söyleyen Genç Turizmci Evren Tuğsuz, “Gaziantep’te bu sektöre hizmet verecek ara elemanların yetiştirilmesi ve gastronomi turizmine paralel olarak kültür turizminin de geliştirilmesi önemli olacaktır” dedi.

Binlerce yıllık bilgi ve kültür birikimine sahip dünyanın en eski yerleşim merkezlerinden birisi olan Gaziantep’in sahip olduğu değerler ve dinamiklerin kentin tanıtımıyla daha çok değer kazanacağını ifade eden Tuğsuz, Gaziantep’in UNESCO tarafından gastronomi alanına alınmasının Gaziantep için her açıdan önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Gaziantep’i dünyanın birçok alanda adım adım keşfetmeye başladığını da belirten Tuğsuz, “Önümüzdeki süreçte Gaziantep’in mutlaka planlı ve programlı bir şekilde tanıtım atağına geçmesi gerekiyor. Gaziantep’in UNESCO tarafından gastronomi ağına alınması uzun ve yorucu bir çalışmanın ürünüdür. Bu kararın alınmasında büyük çabalar gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’i ve kararın alınmasında emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. Bu kararla Gaziantep dünyanın general kentleri arasında yerini alacaktır. Bu karar sadece yemek kültürümüzün tanıtılması ve ekonomiye katma değer sağlamasını kapsamaz. Bütün turizm işletmeleri için yeni bir sinerji kaynağı olacaktır. Turizm yatırımcılarının bunu göz önüne alarak yeni yatırımlara yönelmesi, gastronomi kenti olma özelliğinin Gaziantep’e yerleştirilmesi gerekir. Bunun için yöresel yemeklerin sunulduğu restoranların sayısının arttırılması, bu sektöre hizmet verecek ara elemanların yetiştirilmesi ve gastronomi turizmine paralel olarak kültür turizminin de geliştirilmesi önemli olacaktır. Gastronomi adı altında düzenlenecek kongreler, dünya yemek kültürlerinin bir araya getirilmesi Gaziantep yemekleriyle kıyaslanması ve bilimsel boyutların gözler önüne serilmesi ilk adımda yapılacak önemli işlerdir. Bunun için yerel yönetimler ve STK’larımız, yazılı, görsel, işitsel basın kuruluşlarımız el ele vererek sektöre canlılık kazandıracak projelere imza atmalıdır. Tanıtım adına bütün kanallar doğru kullanılarak alınan bu kararın Gaziantep için büyük bir fırsata dönüştürülmesi elbette atılacak adımlara bağlıdır. Emeği geçenleri tekrar yürekten kutluyorum ” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

“Belediyelerimizden memnunuz”

2015-12-09 13:57 - Bizim Mahalle

“İmarsız yapı hüküm sürüyor”

2015-12-07 13:49 - Mobil

Silah eğitiminde tek merkez

2015-12-11 14:45 - Mobil

HAYALLERİNİZİ ÖZGÜR BIRAKIN

2015-12-09 13:02 - Mobil

Suç makinesi yakalandı

2015-12-07 08:47 - Asayiş

Menderes Karaduman’nın acı günü

2015-12-09 11:22 - Gündem

Gaziantep'te 2 kız kardeş, sokakta ağabeyi tarafından öldürüldü

2015-12-12 11:40 - Asayiş

Fenerbahçe’ye görkemli karşılama

2015-12-08 06:18 - Spor

Mehmet Yeter, "Operasyonların kapsamı genişletilmeli"

2015-12-07 12:34 - Mobil

Şamil Tayyar'dan 'azgın azınlık' tweeti

2015-12-09 10:59 - Gündem

İlgili Haberler

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Günün Manşetleri

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Dünyaya Açılan Lezzet Markası Antepsan Zirveye Koşuyor

18:51 - Ekonomi

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem