?>

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, ŞEHİR MERKEZİ İLE NURDAĞI VE İSLAHİYE’DE RAMAZAN SOKAKLARI KURDU

Büyükşehir Ramazan sokaklarını kurdu

Gündem - 2 yıl önce

GAZİANTEP BÜYÜKŞEHİR, ŞEHİR MERKEZİ İLE NURDAĞI VE İSLAHİYE’DE RAMAZAN SOKAKLARI KURDU

 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının ruhunun yaşaması ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların üzerindeki depremin etkilerinin azalması için şehir merkezi, Nurdağı ve İslahiye’de Ramazan Sokakları kurdu.

 

Ramazan Ayı’nın maneviyatını, etkinliklerle tekrar canlandırılması, çocukların depremin etkilerinden kurtulması için yapılan çalışmada şehir merkezinde Masal Park seçilirken İslahiye ve Nurdağı’nda çadırlarla meydanlar oluşturuldu.

 

Şehir merkezinde bulunan Ramazan Sokağı’nda, Orhan Karaağaç’ın sunuculuğunu üstlendiği her gün farklı bir katılımcıyla söyleşilerin olacağı Bir Başka Ramazana Programı, Karagöz – Hacivat Gösterileri, tiyatro ve sinema gösterileri ve çocuklara yönelik farklı çalışmalar yer alıyor.

 

Nurdağı ve İslahiye’de ise Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Dairesi, çocuk kütüphaneleri, Çocuk Sanat Merkezi ve Engelsiz Yaşam Merkezi’nin oluşturduğu el işi atölyeleri, spor ve oyun alanları, elma şekeri, patlamış mısır ile macun ikramlarının olduğu alanlar bulunuyor. Öte yandan Karagöz ve Hacivat, meddah gösterilerinin olduğu çadırlarda çocuklar eski Ramazan geleneklerini yaşıyor.

 

ŞAHİN: ÇOCUKLARIN REHABİLİTASYONU İÇİN ÇOCUKLUĞUMUZUN RAMAZANLARINI CANLANDIRIYORUZ

 

Nurdağı’nda kurulan Ramazan Sokağı ziyareti sonrası konu hakkında açıklamada bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nurdağı ve İslahiye’de çalışmaların 1 ay süreceğini aktararak şunları söyledi:

 

“Bütün çalışma arkadaşlarımızla bugün kültür, sanat, çocukların rehabilitasyonu için çocukluğumuzun ramazanlarını canlandırıyoruz. Hacivat – Karagöz, Meddah Oyunları, elmalı şekerler gibi hepsini bulacakları bir meydan oluşturduk burada. Çocuklarımızda mutluluk, ailelerimizde ise hüzünle birlikte bir iyileşme dönemi var. Masal Park’ta büyük bir meydan kurduk. Her gün farklı bir hocamız geliyor, söyleşiler yapıyor. Günün anlamına uygun mesajlar veriliyor, dualar yapılıyor. Burada da sahur programları düzenleniyor ve bu çalışma ulusal bir televizyonda canlı yayınlanıyor. Buradaki enerji, sinerji, ruhu iyileştirme gücü bütün ulusala ve dünyaya yayılıyor. İyiliğin ve merhametin kazanacağı yeni bir dünyayı hep beraber inşa edeceğiz. Büyük bir memnuniyet var. Halkımız huzurlu ve mutluysa bizde mutluyuz. Çünkü biz onlarla kader birliği yaptık.”

 

...
Haftanın Öne Çıkanları

Faruk Eruslu, “14 Mayıs Türkiye’nin yüzyılında bir dönüm olacaktır.”

2023-03-20 18:35 - Gündem

Instagram Video, Fotoğraf ve Hikayeleri İndirme: Kapsamlı ve Adım Adım Rehber

2023-03-17 14:53 - Teknoloji

Irak’ın yeni döviz politikası ihracatçıları zora soktu

2023-03-20 17:50 - Gündem

DEPREM!

2023-03-23 12:36 - Güncel

"Yeni bir yapı denetim sistemi oluşturulmalı"

2023-03-23 12:44 - Gündem

TIBBİ BİYOKİMYA UZMANI DR. İLKER PARMAKSIZ HATEM’DE

2023-03-20 21:47 - Güncel

İnce Bağırsağından Mide Yapıldı

2023-03-20 19:57 - Güncel

AK PARTİ DE ADAYLIK BAŞVURULARI SONA ERDİ

2023-03-22 19:17 - Güncel

FARUK ERUSLU VATANDAŞLAR İLE BİR ARAYA GELMEYE DEVAM EDİYOR.

2023-03-23 15:02 - Gündem

Gaziantep sele ve doluya teslim oldu

2023-03-17 23:49 - Güncel

İlgili Haberler

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

CHP Şehitkamil’de Kriz Çözüldü! İhraç Talebi Reddedildi!

17:00 - Gündem

Umut Yılmaz ve Üçlü Yönetmen Ekibi “Paklandık mı, AKlandık mı?”

18:16 - Gündem

CHP’li Gençlerden Sarsıcı Mesaj “Boş UMUT’lara Değil, Gerçeğe Geliyoruz!”

23:30 - Gündem

Günün Manşetleri

Dünyaya Açılan Lezzet Markası Antepsan Zirveye Koşuyor

18:51 - Ekonomi

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Tatlılar Şehri Gaziantep’te “1. Ulusal Tatlı Festivali” Başlıyor

15:18 - Özel Haber

Tanrıöver ve Yüksel Ailelerinden Unutulmaz Düğün

18:30 - Özel Haber

Gaziantep Kent Konseyi Genel Kurulu Gerçekleşti

17:50 - Özel Haber