?>

GAZİANTEP’TE EKMEĞİ ZAMLI YEMEYE HAZIR OLUN…

Özel Haber - 3 yıl önce

Gaziantep’te pide ve francala ekmeğe zam talep edildi. Francala ekmeği için istenen zam oranı 75 kuruş olarak hesaplandı. Francala ekmeğinin 4 lira 50 kuruştan satılmasını talep eden esnafın gözü kulağı şimdi Gaziantep Valisi Davut Gül’de.GAZİANTEP’TE EKMEĞİ ZAMLI YEMEYE HAZIR OLUN…Ülke genelinde ekmek fiyatlarının 5 liraya yükselmesinin ardından gözler Gaziantep’e çevrildi. Pide ekmeğin 3 lira 25 kuruş, francala ekmeğin 3 lira 75 kuruştan satıldığı kentte, ekmek fiyatlarına ne kadar zam yapılacağı merak edilirken, ilk zam kararını francala esnafı aldı. Francala ekmeğinin 4 lira 50 kuruştan satılmasını talep eden esnafın isteği GESOB tarafından kabul edildi. Şimdi gözler zam kararının uygulanıp uygulanmamasına karar verecek olan Gaziantep Valisi Davut Gül’de.

PİDECİ ESNAFI EKMEĞİ 4 LİRADAN SATILMASINI İSTİYORLAR

Gaziantep Pideciler Odası kentte yeni yılda belirlenecek ekmek fiyatları için çalışmalara başladı. Ocak ayı sonunda pide ve somun ekmeğinde fiyatların tekrar belirlenmesi bekleniyor. Haber Merkezimizin edindiği bilgilere göre şu an 3.25 lira olan pide ekmeğin zamla birlikte 4 lira olması bekleniyor.

MESLEK ODASINDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Gaziantep Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Sevimli, ‘’Francala ve somun ekmek konusunda henüz bir zam talebimiz olmadı. Şartlar göz önüne alındığında ekmek fiyatlarına zam almak durumda kalacağız. Henüz zam miktarı ile ilgili bir toplantımız olmadı. Yılbaşı itibariyle yapacağımız toplantıda tüm talepleri gündeme alacağız. Ülke genelinde birçok ilde ekmek fiyatlarına zam kararı alındı. Kimi illerde ekmek fiyatı 5 TL’ye yükseldi. Bizim ekmek fiyatlarının 5 TL olması ile ilgili bir talebimiz yok, esnafımızı olduğu kadar vatandaşımızı da düşünmeliyiz. Makul oranda esnafı kurtaracak düzeyde bir zam almayı düşünüyoruz’’ diye konuştu. Sevimli’nin bu açıklamasına rağmen talebin GESOB’a ulaştığı ve francala ekmeğinin 4 lira 50 kuruştan satılmasına karar verildiği açıklandı.

Haftanın Öne Çıkanları

CHP milletvekilinin açıklaması doğru ise!

2023-01-05 11:13 - Mobil

GAZİANTEP'te yerel yöneticiler bir arada ama bir kişi eksik!

2023-01-04 09:01 - Özel Haber

Vergi dairesinde intihar girişimi

2023-01-05 11:29 - Mobil

425 kişi gözaltına alındı

2023-01-04 09:13 - Asayiş

CHP BİLDİĞİNİZ GİBİ “ESKİ TAS ESKİ HAMAM”

2023-01-05 11:38 - Özel Haber

Berber esnafı endişeli

2023-01-01 09:52 - Özel Haber

Yıldırım ihracat rakamlarını değerlendirdi

2023-01-02 09:28 - Ekonomi

GAZİANTEP’TE EKMEĞİ ZAMLI YEMEYE HAZIR OLUN…

2023-01-06 05:16 - Özel Haber

TAHMAZOĞLU TOP DAĞITIYOR

2023-01-05 10:54 - Mobil

AK PARTİ ŞEHİTKAMİL TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU

2023-01-05 11:16 - Özel Haber

İlgili Haberler

Sabiha Gül: “Yeni Dönemde Türkiye ve Kıbrıs’ta Projelerle Var Olacağız”

10:51 - Özel Haber

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

GAGİKAD’tan Balkan Çıkarması

12:28 - Özel Haber

Elbistan ve Çevre İlçeler Derneği İlk Toplantısını Yaptı

16:37 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem