?>

ESNAFIN GÖZÜ-KULAĞI KABİNE TOPLANTISINDA

Mobil - 4 yıl önce

Covid-19 salgını nedeniyle aylardır kapalı olan, kısıtlama nedeniyle içeri müşteri kabul edemeyen, paket veya gel-al servisi yaparak ayakta kalamaya çalışan esnaf, kademeli normalleşme için gün sayıyor. Koronavirüs salgınında vaka sayılarının önemli bir ölçüde azalması ile birlikte 1 Mart tarihinden itibaren kademeli normalleşme süreci başlayacak.

ESNAFIN İŞLERİ DİBE VURDU

Bir yıldan bu yana hayatı olumsuz anlamda etkileyen ve günlük yaşamı da durma noktasına getiren küresel Covid-19 salgını en çok küçük esnafı olumsuz etkiledi. Kısa sürede bütün dünyaya yayılan ve Türkiye’de de halen etkisini sürdüren Coronavirus (Covid-19) salgını günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor.2020’nin mart ayında başlayan Covid-19 salgınının ekonomik yaşama etkileri sürerken salgına karşı alınan tedbirler kapsamında Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de faaliyetleri kısıtlanan ve geçici olarak durdurulan işletmeler, zor günlerden geçiyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PAZARTESİ GÜNÜ AÇIKLAMA YAPACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, önceki haftaki Kabine Toplantısı sonrası duyurduğu, il bazlı normalleşme takviminin 1 Mart’ta hayata geçirileceğini açıklamasının ardından “normalleşme” için özellikle bu süreçten olumsuz etkilenen esnaf, şimdiden hazırlıklarına başladı. Salgın sonrasında her sektörde olduğu gibi küçük esnaf da mart ayından bu yana işleri düştüğü için çok zor günler geçirirken esnaf “normalleşme” için gün sayıyor. Salgın nedeniyle aylardır kapalı olan esnaf, “kademeli normalleşme” açıklamalarıyla birlikte dükkân açma umudunu 1 Mart tarihine bıraktı. Kafe ve lokantalarının kademeli olarak 1 Mart’ta açılmasını bekleyen küçük esnaf, büyük bir heyecanla dükkanlarını açabilme umuduyla hazırlıklara başladı.

Haftanın Öne Çıkanları

TOBB Gaziantep müşterek istişare toplantısı yapıldı

2021-02-24 10:49 - Gündem

Salgın tedbirlerini ihlal edenlere ceza

2021-02-24 07:31 - Yaşam

İlerleyen yaşlarda 'sarı nokta' hastalığına dikkat"

2021-02-22 05:09 - Yaşam

Son Dakika... Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 'hazırladık' deyip duyurdu! Devamı gelecek

2021-02-26 06:59 - Türkiye

Son 24 saatte korona virüsten 77 kişi hayatını kaybetti

2021-02-22 04:41 - Türkiye

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan flaş yüz yüze eğitim açıklaması: Kararımız devam ediyor

2021-02-25 07:34 - Türkiye

Yeni Cem Evi inşaatı devam ediyor

2021-02-21 10:11 - Özel Haber

AK PARTİ'DE İSTİFALAR PEŞİN ALINDI

2021-02-23 10:18 - Özel Haber

Gaziantep F.K kopmak istemiyor

2021-02-23 06:53 - Mobil

AK PARTİ’DE A TAKIMI BELİRLENDİ

2021-02-22 11:24 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep'te taksimetreye zam!

04:55 - Mobil

"Zor durumdayız"

11:50 - Mobil

Başkan Kurt, “13 Ocak’taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak”

10:22 - Mobil

OSB'de feci kaza

10:08 - Mobil

Kamil Ocak adı yaşatılacak

07:16 - Mobil

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber