?>

Enflasyonun Altında Can Çekişiyoruz!

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’nun temmuz ayı enflasyon oranını açıklamasının ardından yaptığı değerlendirmede, dar ve sabit gelirli memurların enflasyonun altında can çekiştiğini söyledi.

Yaşam - 2 yıl önce

TÜİK'e göre temmuz ayında aylık enflasyonun %9,49, yıllık enflasyonun ise %47,83 olduğunu, ancak diğer kaynakların enflasyonun daha yüksek olduğunu açıkladıklarına işaret eden Taşkın, çarşıya, pazara, markete giden vatandaş gerçek enflasyonu görüyor, ifadelerini kullandı. Özellikle dar ve sabit gelirli memur ve memur emeklilerinin markete girmeye adeta korktuğunu belirten Taşkın, memurlara verilen temmuz maaş zammı daha cebine girmeden erimişti, bugün açıklanan temmuz ayı enflasyon oranı da göstermektedir ki memur ve memur emeklilerinin aralık ayını getirebilmeleri çok zor, dedi.

Taşkın, kök maaşa yansıtılmayan 8077 TL’lik seyyanen zammın memurun zararına olduğunu söyledi. Memurun emekliliğinde bundan yararlanamayacağını, öte yandan memur emeklisine verilmeyen seyyanen zammın emeklinin yaşamını daha da zorlaştırdığına dikkat çekerek, özellikle yükselen enflasyon karşısında memur ve memur emeklisinin aralık ayına kadar dayanamayacağının altını çizdi. 

Toplum refahını düşürerek ahlaki yozlaşmaya neden olan enflasyonla etkili ve ciddi bir mücadele yapılmasını ve etkin denetim sağlanmasını istediklerini belirten Taşkın, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Dar ve sabit gelirli memurların maaşları hızla eridiği için faturalara yetişemiyor! Konut (elektrik, kira, su, yakıt), giyim, sağlık, gıda ve ulaşım giderleri artarken maaşlar geriye gidiyor. Yapılması zorunlu aylık harcamalarına yetişemeyen memur ve memur emeklileri hızla yoksullaşırken, enflasyonun geldiği seviye dikkate alınmıyor olacak ki 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerine başlayan yetkili Konfederasyon ne yazık ki 30 bin TL maaştan söz ediyor! Temmuz ayı yoksulluk sınırının 37,974 TL. olduğu bir dönemde memurların içinde bulunduğu zor koşulları ve ruh halini anlamayan bir sendikal anlayışla karşı karşıyayız. 

Memurun geçim şartlarının iyileştirilmesi için; vergi diliminin yükseltilmesi, vergi oranının %10-15 arasındaki bir oranda sabitlenmesi, aylık enflasyon oranının her ay maaşla birlikte verilmesi, 8077 TL. seyyanen zammın kök maaşa yansıtılması, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılarak tek kalemde maaş verilmesi gereklidir. Bu nedenlerle, memurların ücretlerinin iyileştirilmesi için acilen bir düzenleme yapılmalıdır. Şunun bilinmesi gerekir ki yoksullaştık! Halimizden anlayın.” 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Kapasite raporu zorunluluğu kalktı

2023-08-03 10:01 - Ekonomi

“Bizlere Güvenen Tüm Ortaklarimiza Teşekkür Ediyorum”

2023-08-03 17:24 - Ekonomi

Suça sürüklenen çocukların %37,8'i yaralama olayına karıştı

2023-08-03 09:10 - Asayiş

Emniyet Göz Açtırmıyor

2023-08-03 09:45 - Asayiş

''Borsa İstanbul’da Artık Biz de Varız”

2023-08-03 19:27 - Ekonomi

Finansal Okur Yazarlik Nedir

2023-08-03 09:42 - Ekonomi

Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak

2023-08-01 17:56 - Yaşam

Enflasyonun Altında Can Çekişiyoruz!

2023-08-04 11:30 - Yaşam

Cilt kanserinin en önemli nedeni

2023-08-01 22:40 - Yaşam

İnsanca Yaşanacak Bir Ülke İstiyoruz!

2023-08-01 22:48 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te Gençler Demokrasi Okulu’nda Buluşuyor

16:21 - Yaşam

Gaziantep Şehir Hastanesi’nden Türkiye’de Bir İlk

23:18 - Yaşam

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Günün Manşetleri

Bursa’dan Gaziantep’e Gelen Usta Eller, Kuzu Çevirme Lezzetini Taşıdı

16:37 - Özel Haber

CHP Şehitkamil Kadın Kolları Sahada

15:55 - Özel Haber

Emek Baklava Festivale Damga Vurdu

19:58 - Özel Haber

İncilipınar Lions Üyeleri Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

18:28 - Özel Haber

Katmerci “Bu Festivalde Her Lokmada Emek, Her Tatta Dayanışma Var”

17:41 - Gündem