?>

“Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz…”

Gündem - 6 yıl önce

“Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin fertleri olarak cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak en asli görevimizdir” diyen CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımladı.

Yılmazkaya mesajında, “Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşamakta olduğumuz bu günlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkemizin gelişmesinde ve milletimizin çağdaşlaşmasında emeği geçen insanlarımıza şükranlarımı sunar, aziz vatan toprağı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

"Parlamenter sistemler tek adam rejimlerinin önündeki fren sistemidir" diyen Yılmazkaya mesajında şu ifadelere yer verdi; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin ilanı ile egemenliği kayıtsız şartsız millete vermiştir. 29 Ekim yorgun ve yoksul Anadolu halkına çağdaş uygarlık yolunun açıldığı, hakimiyetin saraydan alınıp halka verildiği en büyük bayramdır. Bir ulusun kuruluş ve kurtuluş mücadelesi ile kadın, erkek, genç, yaşlı herkes elindeki ile bağımsızlığı ve egemenliğini kazanmak için savaşmış ve ardından tüm dünyada emsali görülmemiş bir kahramanlık destanı yazmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyeti şöyle tanımlamıştır; 'Cumhuriyet, imkân demektir. Cumhuriyet, yalnızca adıyla bile birey özgürlüğünü aşılayan sihirli bir aşıdır. Görülecektir ki, cumhuriyet imkânları olan her memleket, özgürlük davasında er geç başarılı olacaktır. Cumhuriyet, kendisine bağlı olanları en ileri aşamalara götüren imkânları verir. Bağımsızlık ve özgürlüğüne sahip olan milletler, ilerleme yolunda imkânlara sahip demektirler.” O halde cumhuriyet, her alanda ilerlemenin de en belirgin teminatıdır. Cumhuriyeti bu anlamıyla ve bu kapsamıyla anlamak gerekir. Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. 
Bizlere, parlak bir gelecek, onurlu bir yaşam, tam bağımsız, çağdaş ve ulusal bir devlet armağan edenlere sonsuz minnet borçluyuz. Bu süreçte, ekonominin rekabet gücü yüksek bir yapıya kavuşturulması, toplumsal değerlerin yükseltilmesi, yurttaşların yaşam ölçütlerinin iyileştirilmesi, işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluk gibi temel sorunlara kalıcı çözümler üretilmesi gerekmektedir.

Demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin fertleri olarak cumhuriyeti ve kazanımlarını korumak en asli görevimizdir.  Cumhuriyetimizin 97. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşamakta olduğumuz bu günde, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkemizin gelişmesinde ve milletimizin çağdaşlaşmasında emeği geçen insanlarımıza şükranlarımı sunar, aziz vatan toprağı uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Etkisi sabah ortaya çıktı... Tamamı bayrak astı!

2020-10-27 04:25 - Türkiye

Cinayetle yargılandı TAHLİYE EDİLDİ

2020-10-25 08:46 - Özel Haber

Gözler Bilim Kurulu toplantısında!

2020-10-27 03:38 - Türkiye

“YOKSUL AİLELERİN SAYISI ARTIYOR”

2020-10-22 08:47 - Teknoloji

OĞUZELİ YÖNETİCİ GÖRDÜ…

2020-10-23 10:44 - Özel Haber

SANKO'DAN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

2020-10-27 06:52 - Reklam

Gaziantep FK’da yüzler gülüyor

2020-10-27 04:40 - Mobil

Gaziantep FK’da Yönetim Kurulu görev dağılımı gerçekleştirildi

2020-10-23 10:37 - Mobil

Gaziantep FK, Süper Lig'de ilk galibiyetini aldı …

2020-10-25 08:41 - Spor

DEVA Partisi Şehitkamil’de işlem tamam

2020-10-21 11:13 - Mobil

İlgili Haberler

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Vicdanın "Uçuş Modu" :Hız Tutkusu/Haz Çukuru  

07:40 - Gündem

Kadooğlu'nun Yeni Görevi Bölge İhracatına Güç Katacak

17:12 - Gündem

Gaziantep'in Yeni Konut Modelinde Mehmet Haz İmzası

10:17 - Gündem

Gaziantep’te 590 Bin TL’ye Bahçeli Ev Dönemi Başlıyor

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Çiftçinin Maliyet Yükü Büyüyor

14:05 - Ekonomi

Gaziantep'te Motosiklet Denetimi

12:36 - Asayiş

VEFAT VE TEŞEKKÜR

12:14 - Genel

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi