?>

Doğuş Partisi kuruluyor

Özel Haber - 5 yıl önce

Gaziantepli Mahmut Karalar’ın Genel Başkanlığında kurulacak olan Doğuş Partisi tüzüğünü hazırladı. Gaziantep’te ilçelerde yaşayanlarla sayıları 35 bini bulan abdallar 81 İl Davulcular Aşiretleri Derneği olarak örgütlendiler. Dernek Başkanı Mahmut Karalar’a ülke genelinde davulcu aşiretlerinden büyük destek var.

“SORUNLARIN FARKINDAYIZ”

Kurulacak olan Doğuş Partisi’nin Genel Başkanı Mahmut Karalar, işsizlik ve gençlerin eğitimsizliğine dikkat çekerek, “Bizim aşiretimizin önemli kısmı düğün çalarak hayatını kazanıyor. Çöpten hurda toplamak da yasaklanınca 700-800 ailemiz mağdur oldu. Bu fakir insanlar hurda toplama işini sürdürmek için Ankara, İstanbul, Elazığ gibi kentlere gittiler, birçok aile de göç için sırada bekliyor. Şimdi bu insanlarımızın yanında ülke genelinde kimsesizlerin kimsesi olmak için yola çıkıyoruz” dedi.

“AŞİRETİMİZ YAKLAŞIK 35 BİN KİŞİ”

Gaziantep’te yaşayan abdalların sayısının 35 bin civarında olduğuna dikkat çeken Karalar, “Örgütlü olduğumuz için şimdi sesimizi daha gür çıkartıyoruz. Gençlerimiz çok eğitimsiz, işsizlik ve fakirlik had safhada. Ben iktidar partisinden milletvekili aday adayı olduğum halde derdimizi kimseye anlatamadım. Gaziantep, Kahramanmaraş Türkoğlu, Hatay, Oğuzeli, İslahiye, Nurdağı, Keferdiz,  gibi pek çok il ve ilçede örgütlendik.  Barış, Karşıyaka, Serinevler, Çıksorut, Yukarıbayır başta olmak üzere birçok mahallede varız. Horasan’dan gelmiş Türkmen aşireti olarak Türkiye’nin her yerinde varız. Bu varlığımızı ve gücümüzü seçimlerde göstermek istiyoruz. Tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz.  Ancak, kendi adayımızı çıkararak yerel seçimlerde varlığımızı ve gücümüzü ispatlayacağız” şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

GAZİANTEP’TE DEVRİM NİTELİĞİNDE CİHAZLAR

2020-11-11 10:21 - Yaşam

RİSK ALIN,HATA YAPIN, KORKMAYIN VE BAŞARIN

2020-11-16 10:21 - Röportajlar

NİZİP’TE MODERN DEVLET HASTANESİ

2020-11-12 11:17 - Mobil

Gaziantep İş-Kur’ın doğal yaşama katkısı büyük

2020-11-16 11:41 - Özel Haber

Doğuş Partisi kuruluyor

2020-11-17 10:53 - Özel Haber

Küsbeoğlu ailesi yasta

2020-11-15 09:22 - Mobil

Çorap içerisinde silah sevkıyatına darbe

2020-11-11 08:35 - Asayiş

Yumurta fiyatı pandemi sürecinde arttı

2020-11-12 03:50 - Ekonomi

Gaziantep Basketbol’a korona virüs şoku

2020-11-15 08:10 - Mobil

Gaziantep FK’da moraller yerinde

2020-11-13 05:45 - Spor

İlgili Haberler

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber

GAGİKAD’dan Kadınlara Nefes Aldıran Eğitim Programı

10:52 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Gaziantep Barosu’ndan Kadın Hakları Paneli

01:25 - Özel Haber

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber