?>

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Şıh Meydanı’nı gezdi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte...

Gündem - 9 yıl önce

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Şehreküstü Konakları’nı ve Şıh Meydanı’nı gezdi.

Gaziantep’e her geldiğinde Şahinbey Belediyesi’ne ve Şahinbey İlçesi’ne ayrı bir önem veren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şahinbey Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarını ve Şıh Meydanı’nı gezdi. Düzenlenen geziye Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Bosna Gorajde Müftüsü Remziya Pitiç, Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik ve KAGEM Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) Başkanı Zehra Ünal katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şehreküstü Konakları’nı gezdikten sonra Şıh Cami avlusunda bulunan Şıh Fettulah ve Karayılan lakaplı Molla Mehmet’in mezarını ziyaret ederek dua okudu.

ŞEHRİN RUHU YENİDEN AYAĞA KALKIYOR

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şıh Meydanı’nın Gaziantep’in en önemli yapıtlarından biri olacağına dikkati çekerek, “Öncelikle Şehreküstü Konakları’nı ikinci defa görmekten mutluluk duydum. Özellikle Şeyh Fethullah hazretlerinin mezarının etrafının bu şekilde güzelleşmesi memnuniyet verici. İnşallah Gaziantep’in her tarafından bu güzellikler ortaya çıkarak şehrin ruhunu yeniden ayağa kaldırır. Şıh Meydanı tamamlandığında tıpkı İstanbul'daki Eyüp Sultan, Ankara'daki Hacı Bayram gibi insanların sabah namazında bir araya geldiği bir mekanlar gibi maneviyatı yüksek yerlerden birsisi olacaktır. İstiklal Okulumuzun bahçesinde bulunan lojmanları da kamulaştırmak için çalışıyoruz.Bu güzel çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.          

GAZİNTEP’İN EYÜP SULTANI OLACAK

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun büyük önem verdiği Şıh Meydanı tamamlandığında İstanbul'daki Eyüp Sultan, Ankara'daki Hacı Bayram gibi insanların sabah namazında bir araya geldiği, çaylarını içip simitlerini yiyebildiği bir mekân olacak. 

Haftanın Öne Çıkanları

Dev savaş uçağı ilgi odağı oldu

2017-03-07 08:11 - Güncel

Gaziantep’in tek kadın taksi şoförü erkeklere taş çıkartıyor

2017-03-07 05:15 - Video Haber

FISTIKTA ‘KURT’ TEHLİKESİ

2017-03-07 08:06 - Manşet

Tatlı su balığına ilgi büyük

2017-03-03 07:31 - Mobil

Gaziantep'te 1 ton uyuşturucu ele geçirildi

2017-03-03 04:18 - Güncel

Gaziantep'te film gibi kovalamaca

2017-03-07 12:49 - Video Haber

Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması

2017-03-09 08:45 - Gündem

Otomobilde bıçaklanarak öldürüldü

2017-03-05 08:08 - Asayiş

Antep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi kuruluyor

2017-03-06 08:23 - Gündem

Gaziantep'te patlama

2017-03-07 04:18 - Güncel

İlgili Haberler

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Vicdanın "Uçuş Modu" :Hız Tutkusu/Haz Çukuru  

07:40 - Gündem

Kadooğlu'nun Yeni Görevi Bölge İhracatına Güç Katacak

17:12 - Gündem

Gaziantep'in Yeni Konut Modelinde Mehmet Haz İmzası

10:17 - Gündem

Gaziantep’te 590 Bin TL’ye Bahçeli Ev Dönemi Başlıyor

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Çiftçinin Maliyet Yükü Büyüyor

14:05 - Ekonomi

Gaziantep'te Motosiklet Denetimi

12:36 - Asayiş

VEFAT VE TEŞEKKÜR

12:14 - Genel

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi