?>

Deva Partisi acı bir gerçeği paylaştı

Gündem - 4 yıl önce

DEVA Partisi Gaziantep İl Başkanlığı Danışma Kurulu tarafından gerçekleştirilen araştırmada 2022 yılında ilkokullarda çocukların hayat pahalılığı ile acı bir şekilde tanıştıkları ortaya çıktı.

Türkiye’de giderek artan enflasyon ve buna bağlı olarak ağırlaşan yaşam koşullarının, ilkokul öğrencilerinin günlük gıda harcamalarına olan yansımalarını belirlemeyi amaçlayan araştırmanın sonunda öğrencilerin okulda beslenme ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını gösterdi.

Sosyo-ekonomik bağlamda dezavantajlı olarak tanımlanan altı mahallede yaşayan ve tesadüfi küme örneklemle belirlenen ilkokul öğrencilerini kapsayan araştırmanın sonuçlarına göre, öğrencilerin %18’i okula aç geliyor ve evlerinden getirdikleri yiyeceklerle beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor. Öğrencilerin sadece %49’u kantinden ihtiyaç duyduklarını satın alabiliyor. Öğrencilerin %33’ü ise kantin alışverişi yapabiliyor ancak harçlıklarının miktarı yetersiz kaldığı için ihtiyaçlarını karşılamıyor. Bu durum çocukların daha ilkokuldayken hayat pahalılığı ile tanışmasına ve maalesef tükenmişlik yaşamalarına neden oluyor.Araştırma sonuçlarını değerlendiren DEVA Partisi Gaziantep Halkla İlişkiler Başkanı Mehmet Erdoğan   “Ulusal ve uluslararası araştırma sonuçları, bir çocuğun eğitime, sağlığa ve gıdaya erişimi ne kadar kaliteli olursa beyin gelişimi de o kadar sağlıklı olacağını ortaya koymaktadır. Eğer çocuk okula aç gelir ve yetersiz beslenirse önce beyin gelişimi bu durumdan olumsuz etkilenir. Bu süreç çocuğun duygu ve davranışlarına da olumsuz bir etki yapar.” Dedi. Erdoğan,  Gaziantep’te sosyo-ekonomik bağlamda dezavantajlı olarak tanımlanan mahallelerde öğrenimlerini sürdüren çocukların gıdaya erişimlerindeki olumsuz durumun ortadan kaldırılması için Hükümet yetkililerini, yerel yöneticileri ve sivil toplum örgütlerini sistematik ve sürdürülebilir bir işbirliğine davet ettiklerini belirterek, ”Okulların tatile girdiği bu dönemi fırsat bilip önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında bu önemli sorunu çözmek yetkililerin birincil önceliği olmalıdır.” Diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

KALİTELİ MALZEME LEZZETLİ ÜRÜN!

2022-06-12 12:52 - Röportajlar

ALKIŞLAR BU KOROYA

2022-06-15 15:29 - Özel Haber

Mesleki eğitimde Gaziantep lider oldu

2022-06-13 14:12 - Özel Haber

NARKO-TİMLER GÖREV BAŞINDA!

2022-06-15 14:51 - Özel Haber

ESNAFA UCUZ ŞEKER

2022-06-10 11:56 - Özel Haber

Sanko Holding'te Günbulut'a yeni görev

2022-06-10 08:42 - Gündem

Öğrenciler, kendine yeten belediye modelini inceledi

2022-06-14 06:05 - Gündem

Sanko Okulları'nın TÜBİTAK başarısı

2022-06-09 09:01 - Gündem

Gaziantep bu önemli sergiye ev sahipliği yapacak

2022-06-14 13:07 - Özel Haber

Gaziantep şehidine ağlıyor

2022-06-12 04:14 - Özel Haber

İlgili Haberler

Kamu malına böyle zarar vermeye çalıştı! Gaziantep'te şaşkına çeviren görüntü

15:09 - Gündem

468 OYLA GEÇEN YASA, 88 OYLA BÜYÜYEN SORU!...

11:18 - Gündem

GAZİANTEP BASKETBOL’DA YENİ DÖNEMİN İLK SINAVI: LİYAKAT Mİ? SADAKAT Mİ?

11:47 - Gündem

Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu Liderliğindeki Kutlu Parti İlk Kongresini Yaptı

11:46 - Gündem

Gaziantep'te Konut Heyecanı

15:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Kapitalizmin Yeni Düzeni: SERVET TRANSFERİNDEN, PATRON DEVLETE !...

12:22 - Ekonomi

Gaziantep’in Yazılım Gururu Nlksoft 20. Yaşını Görkemli Geceyle Kutladı

12:24 - Teknoloji

VARLIKLI BAŞKA, ZENGİN BAŞKA!

11:06 - Genel

“STRATEJİK HAYAT: DAHA ÇOK KONUŞMAK DEĞİL, DAHA DOĞRU DÜŞÜNMEK İÇİN…”

16:09 - Yaşam

ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE PİYASALARDA NE Mİ OLACAK? BUYRUN OKUYUN DERİM…

15:52 - Ekonomi