?>

Depreme Dirençli Şehirler İçin ASCE GYO’dan Destek

Deprem gerçeği ve alınması gereken önlemler, ASCE GYO’nun platin sponsorluğunda Gaziantep’te düzenlenen “Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu”nda ele alındı.

Gündem - 2 ay önce

ASCE GYO’nun platin sponsorluğunda, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Merkezi ve Gaziantep Şubesi iş birliğiyle Şehitkamil Kongre Merkezi’nde “Şubat 2023 Depremleri Sempozyumu” düzenlendi. Depremlerin kaçınılmaz olduğu ancak bilimsel ve teknolojik önlemlerle afete dönüşmesinin engellenebileceği vurgulanan etkinlikte, çözüm yolları masaya yatırıldı.

Gaziantep Protokolü Önlemleri Değerlendirdi

Sempozyuma Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu ve GTO Başkan Vekili Taner Özdurak da katıldı. Vali Çeber, afet yönetimi konusunda yaptığı akademik çalışmalar ışığında bu tür etkinliklerin önemine dikkat çekerek, sempozyumdan çıkan sonuçların inceleneceğini belirtti.

Deprem İzolatörleri Uygulamalı Olarak Anlatıldı

ASCE GYO standında, deprem sırasında yapıları koruyan izolatör sistemleri konuklara uygulamalı olarak tanıtıldı. Depreme dayanıklı yapı teknolojilerinin önemine vurgu yapılan sunumda, modern yapı teknikleri ve malzemeler hakkında bilgi verildi.

İki Gün Boyunca Deprem ve Yapı Güvenliği Ele Alınacak

İki gün sürecek sempozyumda, yapı zemin ilişkisi, geoteknik sorunlar, deprem yönetmeliklerinin yeterliliği, afet sonrası hukuki süreçler, yerel yönetimlerin afet yönetimindeki rolü, yeniden yapılanma süreci ve depremin kentsel altyapı üzerindeki etkileri detaylı şekilde ele alınacak.

Uzmanların, akademisyenlerin ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen sempozyum, bilim ve teknolojinin ışığında, gelecekte yaşanabilecek kayıpların önüne geçmek adına önemli çözüm önerileri sunmayı hedefliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep’in Kahramanlık Gününü, İlçe Kent Konseyi Başkanı Demirci Unuttu!

2025-02-09 11:43 - Özel Haber

Vatandaştan Fatma Şahin’e Ulaşmak Sadece 134,99 TL!

2025-02-11 15:02 - Özel Haber

Didem Dinleyici’ye Yapılan Haksızlık Yargıdan Döndü!

2025-02-10 12:40 - Özel Haber

Gürban ve Karakuş Gazeteciler Sayesinde Barıştı

2025-02-12 00:23 - Özel Haber

Gaziantep’te Siyasi Kriz Büyüyor

2025-02-11 23:41 - Özel Haber

Gastronomi Esnafı Çıkmazda ‘Sesimizi Duyan Yok Mu?’

2025-02-11 17:48 - Özel Haber

Mehmet Haz ‘’Mahkeme Kararı Bizim Doğru Yolda Olduğumuzu Gösterdi’’

2025-02-10 16:21 - Özel Haber

Gaziantep MHP Eski İl Başkanı Erzin'in Acı Günü

2025-02-09 10:57 - Yaşam

Mahkeme, Ersin Atar’a Yönelik Kararı da Durdurdu!

2025-02-10 13:07 - Özel Haber

Sucu’nun Testisinden Teşekkür Döküldü!

2025-02-10 22:10 - Özel Haber

İlgili Haberler

Umut Yılmaz ve Üçlü Yönetmen Ekibi “Paklandık mı, AKlandık mı?”

18:16 - Gündem

CHP’li Gençlerden Sarsıcı Mesaj “Boş UMUT’lara Değil, Gerçeğe Geliyoruz!”

23:30 - Gündem

YRP'li Sedat Yıldız: Yapay Polemiklerle Oyalanıyoruz!

16:19 - Gündem

11 Kitaplık Yolculuğun Başkahramanı Ali Atalar Okurlarıyla Buluşuyor

07:57 - Gündem

Şehitkamil Meclisinde Gergin Anlar

16:43 - Gündem

Günün Manşetleri

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

GAZİANTEP Adalet için geliyoruz; çünkü Biz Farklıyız!

18:06 - Genel