?>

DEPREMDEN ETKİLENEN ÇOCUKLARA TİYATRO ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

-SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. GÜNER DAĞLI: “GELECEĞİMİZİN TEMİNATI OLAN ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK, YÜZLERİNİ GÜLDÜRMEK VE SOSYALLEŞMELERİNE KATKI SUNMAK TOPLUMSAL SORUMLULUKTUR”

Gündem - 2 yıl önce

Gaziantep Tomurcukları Projesi kapsamında Nurdağı ve İslahiye’de depremden etkilenen çocuklara, SANKO Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan “Küçük Kara Balık” adlı çocuk tiyatro oyunu sergilendi.

Rektör Prof. Dr. Güner Dağlı, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza sahip çıkmak, yüzlerini güldürmek ve sosyalleşmelerine katkı sunmak toplumsal sorumluluktur” dedi.

Bölgemizde 6 Şubat’ta meydana gelen ve yüreklerde derin yaralar açan depremden, en çok çocukların etkilendiğine dikkat çeken Prof. Dr. Dağlı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." sözünü anımsattı.

Küçük Kara Balığın büyük cesaret ve öğrenme arzusu ile bulunduğu çevreden uzaklaşarak yeni yerler keşfetme hikayesinin anlatıldığı ve Nurdağı İpekyolu Sosyal Girişimcilik Merkezi ile İslahiye Yaşam Alanı 2’de bulunan çocuk atölyesinde sergilenen tiyatro oyunu çocuklar tarafından çok beğenildi.

Oyuna; Tıp Fakültesi 5’inci sınıf öğrencisi Melike Serttaş ve Mehmet Efe Palacı, 3’üncü sınıf öğrencisi Ayşegül Sak, 2’nci sınıf öğrencisi Ramazan Yazgan, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi Bedriye Cengiz ve Okyanus Emine Çelik, 3’üncü sınıf öğrencisi Fatma Gün, 2’nci sınıf öğrencisi Çiğdem Nur Yıldızhan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Anestezi Programı 2’nci sınıf öğrencisi Muhammed Yıldırım ve Ahmet Alperen Demir katkı sundu.

SANKO Üniversitesi sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında düzenlenen tiyatro oyunu, Adıyaman’da depremden etkilenen çocuklar için SANKO Tekstil İşletmeleri Adıyaman konferans salonunda da gerçekleştirildi.

GAZİANTEP TOMURCUKLARI PROJESİ

SANKO Üniversitesi tarafından bölge merkezli depremin ardından Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Sağlık Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle depremden etkilenen çocuklara yönelik “Gaziantep Tomurcukları Projesi” hayata geçirilmişti.

Gaziantep’te depremden etkilenen çocuklara yönelik geliştirilen projeyle, ebeveynlerini kaybetmiş çocuklar ile tedavi altında olan ebeveynlerinin yanında refakatçi olarak kalan çocukların belirlenmesi, çocukların sağlık, eğitim ve psikososyal açıdan değerlendirilerek desteklenmesi hedeflenmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

Kapasite raporu zorunluluğu kalktı

2023-08-03 10:01 - Ekonomi

“Bizlere Güvenen Tüm Ortaklarimiza Teşekkür Ediyorum”

2023-08-03 17:24 - Ekonomi

Suça sürüklenen çocukların %37,8'i yaralama olayına karıştı

2023-08-03 09:10 - Asayiş

Emniyet Göz Açtırmıyor

2023-08-03 09:45 - Asayiş

''Borsa İstanbul’da Artık Biz de Varız”

2023-08-03 19:27 - Ekonomi

''Karamsarlığa Yer Vermeden Üretmeye, Devam Edeceğiz''

2023-08-04 11:35 - Ekonomi

Finansal Okur Yazarlik Nedir

2023-08-03 09:42 - Ekonomi

Enflasyonun Altında Can Çekişiyoruz!

2023-08-04 11:30 - Yaşam

Cilt kanserinin en önemli nedeni

2023-08-01 22:40 - Yaşam

Akciğer Hastalıklarını Tetikleyebilir

2023-07-31 12:15 - Yaşam

İlgili Haberler

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem

Fatih'in Mirası Ayasofya'dır, Sergi Alanı Değil!

10:58 - Gündem

Gençlerin Yerel Demokrasiye Katılımı İçin AB Destekli Proje Başladı

18:45 - Gündem

Cuma Kerkez’den Güçlü Adaylık Açıklaması ‘Daha Güçlü Bir Sendika İçin Yeniden Adayım’

19:45 - Gündem

Günün Manşetleri

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem