?>

BÜYÜKŞEHİR "KAR" KRİZİNİN ÖNÜNE GEÇTİ

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kar küreme, tuzlama, açma ve temizleme çalışmalarının aralıksız devam ederken, kar yağışı boyunca ekipler eksiksiz sahada yerini aldı. Diğer yandan Gaziantep Valisi Davut Gül başkanlığında kurulan kriz masası çalışmalarını eksiksiz bir şekilde yerine getirdi.

Gündem - 3 yıl önce

Güncel hava tahminlerine göre kentte aralıklarla yeni hafta başına kadar devam etmesi beklenen kar yağışı ve buzlanma için hazırlıklı davranan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ekipleri yağışlar boyunca mücadelesini sürdürerek, hava şartlarının günlük hayata olumsuz yansımaması için tam kadro sahada çalışmalarını sürdürüyor.

GAZİANTEP VALİLİĞİNE BAĞLI EKİPLERDE SAHADAGaziantep Büyükşehir Belediyesi kar yağışının ulaşımda ve günlük hayatta oluşturacağı olumsuz etkileri en aza indirmek için 35 tuzlama robotu, 20 greyder, 27 bekoloder, 18 loder, 20 kamyonet karla mücadele çalışmalarında kullanılıyor.  13 bin ton tuz ve 550 ton solisyonu kar yağışlı bölgelerde kullanıma hazırlayan büyükşehir ayrıca karla mücadele için 300 personelini de görevlendirdi. Diğer yandan Gaziantep Valisi Davut Gül'de kriz masasına başkanlık etti.

YOLLAR KAPANMADI VATANDAŞ YOLDA KALMADIKar yağışının başladığı ilk andan itibaren Trafik Koordinasyon Merkezi'nden tüm Gaziantep'te kontrollerde bulunan iç ekipler, saha personellerini buradan koordine ederek müdahale gerektiren bölgelere hızlı ve doğru şekilde hizmet götürebilmeyi sağladı. Gelen bildirim ve vatandaş dönüşleri de değerlendirilirken aksama olmaksızın tüm noktalara erişildi. Kentin muhtelif bölgelerinde 24 saat hizmet veren karla mücadele ekipleri, ana cadde ve yolların yanı sıra kaza riski taşıyan eğilimli bölgelerde, merkeze uzak kırsal mahallelerde de karla mücadele ve tuzlama çalışması yürütüyor.

SOSYAL BELEDİYECİLİK UYGULANDIGünün ilk ışıklarıyla beraber sosyal yardım ekipleri hastane, ana arter gibi yoğun bölgelerde sıcak çorba ikramlarında bulunmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, olumsuz hava şartları nedeniyle sürücüleri kış lastiği takılı olmayan araçlarla trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıyor. Öte yandan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin öncülüğünde ki ekipleri soğuk hava karşısında yaşam mücadelesi veren sokak hayvanlarına aralıksız yem ulaştırılmasını sağladılar. 

Haftanın Öne Çıkanları

GENÇ YAŞTA EMEKLİLİK

2023-02-02 18:50 - Ekonomi

Onlarca kişi gözaltına alındı

2023-01-30 15:28 - Asayiş

GAİB ŞUBAT AYI EĞİTİM TAKVİMİNİ DUYURDU

2023-02-01 13:44 - Ekonomi

2023’ün İlk Ayında Halıcıların Yüzü Güldü

2023-02-02 13:47 - Ekonomi

İhracatçıların Gözü Cibuti ve Etiyopya Pazarlarında

2023-02-01 13:34 - Ekonomi

Yıldırım, ihracat rakamlarını değerlendirdi

2023-02-02 15:51 - Ekonomi

İşadamları vize sorununa dikkat çekti

2023-01-30 17:39 - Ekonomi

GAZİANTEP'TE KALİTESİZ EKMEĞİ ZAMLI YİYECEĞİZ!

2023-02-03 19:14 - Özel Haber

Şahin'den ev ziyaretleri

2023-01-30 12:43 - Gündem

AZ YAĞIŞ KORKUTUYOR

2023-01-31 19:13 - Özel Haber

İlgili Haberler

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

Milletvekili Ali Şahin Üzerinden Neyin Hesabı Görülüyor?

18:49 - Gündem

STK ve Meslek Odalarından “Bu Sadece Bir Parti Meselesi Değil” Mesajı

16:09 - Gündem

MHP’den Gaziantep’te Kritik Karar

17:54 - Gündem

PARALI BOHÇA SİYASETİ VE AKTÖRLERİ

13:50 - Gündem

Günün Manşetleri

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

Derya Bakbak Kurban Bayramı İlanı

10:09 - Yaşam

Sanko Holding

15:54 - Genel