BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE’YİZ

Mobil - 8 yıl önce

Gaziantep'te, 15 Temmuz darbe girişimini protesto etmek için Demokrasi ve Şehitler Mitingi düzenlendi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitinge 10 binler katıldı. İstanbul Yenikapı’da aynı saatlerde gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitinginde konuşan iktidar ve muhalefet partilerinin genel başkanlarının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. Yapılan konuşmaların tamamı Demokrasi Meydanı’nda kurulan dev ekranlardan vatandaşlara izlettirildi. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği mitinglerde FETÖ/PDY milyonlar tarafından lanetlendi.

 

İŞGALCİLERE FIRSAT VERMEDİK VERMEYECEĞİZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dünyanın dört bir tarafında gözü ve gönlü bizimle olan kıymetli kardeşlerim, 15 Temmuz gecesi bir kez daha istiklali ve istikbali için kıyam eden, canı pahasına ülkesini Fetullahçı Terör Örgütü'ne, işgalcilere teslim etmeyen aziz milletim, sizleri en kalbi duygularımla hasretle, muhabbetle selamlıyorum” dedi. Milyonlara seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, birlik ve beraberliğe vurgu yaptı. Darbe girişiminde bulunulan gece sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak, namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilme cesareti gösterenlere şükranlarını sunan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bu kardeşlerimizden 172'si sivil, 63'ü polis ve 5'i asker olmak üzere 240’ı şehadet makamına ulaştılar. Kendilerine bir kez daha Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Yine o gece kahramanca darbecilerin üzerine yürüyen kardeşlerimizden 2 bin 195 tanesi yaralanarak, gazilik rütbesine ulaşmıştır. Hastanelerde ve evlerinde tedavileri süren yaralılarımıza Rabbimden şifalar niyaz ediyorum. O gece adeta ölümü öldürerek sokakları, meydanları dolduran milyonlarca vatandaşımız içinden şehitlik ve gazilik şerefine nail olanlar, isimlerini tarihe altın harflerle yazdırdılar. İnanın bana vatan uğruna verilen mücadelede bu rütbelere ulaşabilmek her zaman yakalanabilecek, her zaman elde edilebilecek bir ayrıcalık değildir."

"15 TEMMUZ İKİNCİ KURTULUŞ SAVAŞI'DIR"

Kurtuluş savaşı döneminde Halide Edip Adıvar’ın Sultanahmet Meydanı’nda yaptığı konuşmayı hatırlatan Ak Parti Genel Başkanı Başbakan Binali Yıldırım, “Halide Edip o muhteşem topluluğa ‘toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, altında şerefle yatarız’ dedi. Bu aziz millet toprağın altında şerefiyle yatanlar sayesinde toprağın üzerinde şerefle yaşıyor. 15 Temmuz akşamı da bir işgal girişimi, FETÖ terör örgütü hainlerinin bir ihtilal teşebbüsü ile karşı karşıya kaldık. Üzerimizden uçaklar uçtu, tanklar caddelere işgal etti, teröristler silahları ile millete kan kustu. Cumhurbaşkanımız milleti meydanlara davet etti. Yine salalar okundu. Bu aziz millet İstanbul’da, Ankara’da 81 vilayetinde hep birden şunu söyledi. ‘Toprağın üzerinde şerefsiz yaşamaktansa, toprağın altında şerefle yatarız’ Çanakkale’de destan yazan bu millet, 15 Temmuz destanını yazdı. 15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşı’dır. Toprağın altında şerefiyle yatan şehitlerimiz sayesinde bugün bu topraklarda şerefimizle, bağımsızlığımızla bir olarak yaşıyoruz. Güya Türk askeri kılığına girip topraklarımızı işgal edeceklerdi. Sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Allah şerleri hayra çevirir. Bizi öldürmeyen her darbe, bizi daha da güçlendirir” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİ KAHRAMANLARIMIZI UNUTMAYACAĞIZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Artık 15 Temmuz'un bir özelliği var; 15 Temmuz bir uzlaşma kapısı araladı bize. 15 Temmuz'da artık yeni bir Türkiye vardır. Eğer biz bu gücü, bu uzlaşma kültürünü daha da ileriye taşıyabilirsek, çocuklarımıza güzel bir Türkiye'yi hep birlikte bırakmış olacağız" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet tarihimizin en kanlı darbe girişimidir bu. 240 şehidimiz var, 240 aslanımızı toprağa verdik, 240 demokrasi şehidimize Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Onlar bizim demokrasi tarihimizdeki altın sayfalarda yerlerini aldılar. Onları unutmayacağız ve unutturmayacağız, demokrasinin kahramanlarıdır onlar" şeklinde konuştu.

UNUTTUKLAR TÜRK MİLLETİNİN ASALETİ VE GÜCÜDÜR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsü; 627 yıl önce Kosova'da mağlup olanların yeni bir kalkışmasıdır. 620 yıl önce Niğbolu'da ezilenlerin tekrardan başını kaldırmasıdır. 572 yıl önce Varna’da, 563 yıl önce İstanbul'da, 490 yıl önce Mohaç'ta döktükleri kanda boğulduklarını sandıklarımızın yeniden karşı harekâtıdır. 15 Temmuz'da TBMM'yi, emniyet ve istihbarat kuruluşlarını bombalayıp, sivil ve masum vatandaşlarımızı katledenlerle; 101 yıl önce Çanakkale kıyılarına gelip üzerimize ateş saçanlar aynı karanlık yolun yolcusudur. Bunlar Müslüman Türk'ün canıyla beslenen, hayat ve varlık haklarını çiğnemekle görevlendirilen yaratılmışların en aşağısı, en alçağıdır. Ama unuttukları, ihmal ettikleri Türk milletinin asaleti ve gücüdür" dedi.

BİRLİK VE BERABERLİĞE ÖNEMLİ VURGU

Gaziantep Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi okunan Kur’anı Kerim tilaveti ile başladı. Uğur Arslan’ın sunuculuğunu yaptığı programda on binlerce kişi Türk bayrakları ile meydanı doldurdu. Programda Başbakan Yardımcısı ve Gaziantep milletvekili Mehmet şimşek, AK Parti Genel Sekreteri Abdülhamit Gül, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti'li Gaziantep milletvekilleri Abdülkadir Yüksel, Ahmet Uzer, Canan Candemir Çelik, Mehmet Erdoğan, CHP Gaziantep Milletvekilleri Akif Ekici, Mehmet Gökdağ, üst düzey askeri ve polis yetkilileri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ilçelerin belediye başkanları, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, CHP İl Başkanı Hayri Sucu, MHP İl başkanı Muhittin Taşdoğan, SP İl başkanı Mehmet Karalar, BBP İl başkanı İhsan Kaya, Hüdapar İl başkanı Mehmet Naki Erad, sendika, sivil toplum kuruluşları temsilcileri sahneye çağrılarak, halkı selamladı.

"EN BÜYÜK ASKER BİZİM ASKERİMİZDİR”

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, 15 Temmuz akşamı 300 binin üzerinde gazi şehrin evladının Gaziantep meydan ve sokaklarında destan yazdığını kaydetti. Vali Yerlikaya, “Allah’ın izniyle en büyük millet siz, en büyük asker bizim askerimizdir. 15 Temmuz’dan bu akşama kadar tüm gece, sabırla, Allah için iman için bu meydanlarda oldunuz. Tek ses tek nefes oldunuz. Tüm dünyaya bir millet nasıl olur, onu gösterdiniz. Dünya artık bizi daha çok tanıyor. Yeni kapı bize tüm gönül kapılarımızı kardeşlik için açtırdı. Demokrasi meydanında buna şahit oldunuz” diye konuştu.

BU DİRENİŞ PARTİ MESELESİ DEĞİL”

AK Parti Genel Sekreteri ve AK Parti Gaziantep milletvekili Abdülhamit Gül, Ak partili milletvekilleri adına yaptığı konuşmada, “Gazi şehrin gazi evlatları, günümüz aydınlık olsun. 15 Temmuz akşamı Türkiye’de bin yıldır bu topraklarda yaşayan bu aziz milletin gördüğü en büyük felaketlerden birini yaşadık. Kimimiz Ankara’da, kimimiz Gaziantep’teydik. Ankara’da bulunan bir kardeşiniz olarak, meclise çok yakın bir yerden oturuyorduk, uçaklar aşağıdan uçuyordu ki, anında cumhurbaşkanına ulaştık ve darbeyi haber verdik. Ölmek var dönmek yok diye, cumhurbaşkanımız söyledi. Bu direnişi yaptık, bu parti meselesi olarak değil, tüm partilerin, partili partisiz herkes bir şey için sokağa, meydana çıktı. İstiklal Marşı sanki 15 Temmuz için yazılmıştı, bir kez daha. İstiklal marşımızı korumak için çıktık sokaklara. O millet tankların karşısına geçti, tanka selam durmadı” dedi.

BUNLAR TARİKAT DEĞİL”

Ak Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül, darbe girişiminde bulunanların tarikat olmadığını aksine, terör örgütü olduğunu kaydetti. Gül, “Bu Fetö, bunlar tarikat değil, bunlar Müslüman değil, İslam dininden değil, bunlar terör örgütü. Bunlar İslam düşmanı, Türkiye, istiklal Marşı düşmanı, FETÖ bunlar. Bunlarla mücadele dinimizin de görevi. Bu ülkenin ferdi olarak herkes, bu mücadeleyi sonuna kadar yapacaktır. Cumhurbaşkanı ölecekti, Türkiye işgal edeceklerdi. Hedef buydu. Bunlar İslam’ı, askeri, bu devleti istismar ettiler. Çok büyük mesajlar neticeler çıktı” ifadelerine yer verdi.

 

TSK’YI RENCİDE ETMEYECEĞİZ”

Ak Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, FETÖ’nün lideri ve tüm cuntacıların hesap vereceğini anlatarak, “Ama bu FETÖ ve bu örgütün lideri, tüm cuntacılar yargıya hesap verecek. TSK bizim gözbebeğimiz, Mehmetçiğimiz. Bu yaşanılan hadiselerle TSK’yı kurumsal olarak rencide etmeyeceğiz. Bunlar TSK içine sızmış, paralel terör örgütü. Bunları temizlemek en büyük görevimiz. Biz bir oldukça aramıza tefrika giremeyecek. Bizi bir arada tutan şey, bu ay yıldızlı bayrağımız. Bu vatandan başka bir toprağımız yok. Bu devletten başka, paralel devlet falan yok. Türkiye daha iyi daha güzel günler görecek” ifadelerini kullandı.

 

HUZUR İÇERİSİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ”

CHP milletvekilleri adına konuşan CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, “15 Temmuz günü ülkemizi kötü amaçlara alet etmek isteyenlere Gaziantep’ten mesaj verdik. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ dedik. Gözbebeğimiz, can damarımız, Ortadoğu’daki güvencemiz olan ordumuzun üniforma giymiş 3-5 kendini bilmez itibarını bozmak istemiş, Biz huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Üreterek, adaletli paylaşan bir ülkeyi hep beraber oluşturmalıyız. Bu kötü günler geçer. Bir zamanlar bunlara günahsız insanlar diyorduk, günahlarını 15 Temmuz günü vatandaşlara kurşun sıkarken gördük” ifadelerine yer verdi.

 

"TÜRK SİYASİ TARİHİ KARA LEKELERLE DOLU”

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Türk siyasi tarihi, kara lekelerle dolu. Yıl 1961 yeter söz milletindir diye çıktı. Rahmetli menderes, 61’de onun boynuna ip asanlar, kara tarih yazdılar. 15 Temmuz’da ‘yeter, sözde karar da, milletindir’ dedik. Darbe tarihi sona ermiştir dedik. Her 10 yıldır, nedir bu çektiğimizi dedik. Tam şahlanacağımız sırada, her seferinde bu geriye dönüşe millet el koydu. Korkaklar zafer anıtı dikemez dedi. Helal olsun size Gaziantep, helal olsun size Türkiye. Bu imanla, bu aşkla bu nene hatunlar bizde olduğu sürece, yüz yıl sonra gelen şerefsizlere, FETÖ’nün askerlerine dur dedik. Bir daha darbeyi aklından geçirme. Yeni Türkiye, yeni Gaziantep mübarek olsun” diye konuştu.

 

O TERÖRİSTLER UMMADIKLARI ŞEYE UĞRADILAR”

AK Parti İl başkanı Eyup Özkeçeci, 15 Temmuz gecesi cuntacıların ummadıkları millet direnci ile karşılaştığını ifade etti. Özkeçeci, “15 Temmuz akşamını hatırlayın, bu meydan en az 5 katı doluydu. Demokrasi için, geleceğimiz için doldurdunuz. Peygamber ocağı, göz bebeğimize sızan, asker kıyafeti giyen o teröristler ummadıkları şeye uğradılar. Başarısız oldular, yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Bunlar, sizleri unuttu. Allah bunları kahretsin, mahvetsin. İman dolu gazi şehri Gazianteplileri unuttular. Ayaklarınızdan öpüyorum, buraya geldiğiniz için” dedi.

 

BİZ CHP OLARAK DARBELERDEN ÇOK ZARAR GÖRDÜK”

CHP İl Başkanı Hayri Sucu CHP’nin darbelerden en çok zarar gören partilerden olduğunu belirterek, “15 Temmuz geceden bu yana demokrasi, adına karşı duran tüm Anteplilere teşekkür ederim. Tüm hemşehrilerimi yürekten kutluyorum. Biz CHP olarak darbelerden çok zarar gördük. Darbe girişimine tepkiyi her zaman destekledik. Gaziantep, Türkiye’ye dünyaya örnek oldu. Fethullah değil de kimse darbeye kalkışamayacak. Bu millet bu sokaklara indikten sonra kimse darbeyi göze alamaz Türkiye’de” ifadelerini kullandı.

 

DAMARLARIMIZDAKİ ASİL KANI GÖSTERDİK”

MHP İl Başkanı Muhittin Taşdoğan, “Az önce birlik ve beraberliğimizi tüm il başkanlarımızla, sivil toplum kuruluşları başkanları paylaştık. 15 Temmuz’da damarlarımızdaki asil kanı gösterdik. Bu kültür devam ediyor. Allah yolundayız ne mutlu bize. 22 günde sahip olduğumuzu 22 asra yayacağız. Yarından itibaren büyüyeceğiz, kazanacağız, lider ülke Türkiye olacağız. Ne mutlu Türküm diyene” şeklinde konuştu.

 

TÜRK MİLLETİ KENDİNE GELMİŞTİR”

SP İl başkanı Mehmet Karalar 15 Temmuz darbe girişiminin Türk milletini kendisine getirdiğini ifade etti. Karalar, “Bu darbe girişiminde önemli şeyler olmuştur. Türk milleti kendine gelmiştir. İnşallah özüne dönecektir. Şerefli ordumuzun içine sızan birçok cuntacı, hainler temizlenmiştir. Devlet kademelerine sızan hainler temizlenecektir. Bu temizliğin devam edeceğini umut ediyoruz. Dost ve müttefik anlayışımızı yeniden gözden geçirmemiz gerekir. Bu darbenin alt yapısını hazırlayan gerek, ABD, gerekse Nato gerekse İngiltere ile ilişkileri gözden geçirerek, D8 ülkeleri ile ilişkileri sağlamlaştırmalı ve İslam Topluluğu Birliği’ni oluşturarak, ona göre hareket etmeliyiz. Önemli dersler çıkarmalıyız. Yeniden ruh kökümüze dönmeliyiz. Bu meydanları dolduran, Türk halkına teşekkür ediyorum” dedi.

 

DARBE MAĞDURLARININ İTİBARLARI İADE EDİLMELİ”

Hüdapar İl başkanı Mehmet Naki Erad, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından darbecilerin mağdur edildiği insanların itibarlarının iade edilmesini istedi. Erad, “Gaziantep halkı, geçmişte, bizler de meydanlarda sizlere beraber olduk Şehit ve gazi verdik. Darbeciler bertaraf ediliyor. Onlar bertaraf edilirken, mağdurları var malumunuz. Onların itibarlarının iade edilmesini istiyoruz. Cuntacılar unutmasın, bizler her an teyakkuzdayız. Tüm meydanları tıklım tıklım doldurabiliriz” şeklinde konuştu.

 

PKK, IŞİD GİBİ ÖRGÜTLER DE TEMİZLENSİN”

BBP İl başkanı İhsan Kaya, Muhsin Yazıcıoğlu’nu darbecilerin şehit ettiğini belirterek, “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nu şehit edenleri Allah kahretsin diyorum. 15 Temmuz’dan bu yana Gaziantep’i yalnız bırakmadınız. Darbe girişimine karşı dimdik ayakta kaldınız. Bu PKK, IŞİD, gibi örgütlerini de temizlensin. Cumhurbaşkanımızdan Başbakanımızdan bunların da temizlenmesini istiyoruz. Bu hain çetelerin hesabını da soracağız. Bu örgütlere, ABD uşaklarına, İngiliz torunlarına bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz, vermeyeceğiz” diye konuştu. Polis ve askerler lehine sloganların atıldığı meydanda, İl Müftüsü Ahmet çelik tarafından şehitler için dua edildi.

 

 

 

**

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haftanın Öne Çıkanları

Turkcell'den meydanlarda ücretsiz WiFi hizmeti

2016-08-02 05:25 - Mobil

Gaziantep’in gururu oldu

2016-08-02 10:13 - Türkiye

Gaziantep'te deprem

2016-08-07 16:43 - Mobil

Gaziantep'te FETÖ'cü İşadamlarının mallarına el konuldu

2016-08-02 05:18 - Mobil

Niğde il jandarma komutanlığına Tataroğlu atandı

2016-08-02 09:32 - Mobil

FETÖ'nün Gaziantep İmamları yakalandı

2016-08-03 10:03 - Mobil

Terörist Gülen'in yeğeni Gaziantep'te operasyonla gözaltına alındı

2016-08-03 05:18 - Mobil

5 milyon FETÖ tapusu için işlemler durduruldu

2016-08-04 06:38 - Mobil

Eski Vali Mutlu'ya Nakıboğlu soruldu

2016-08-05 06:02 - Mobil

Gaziantep'te PKK askerle çatıştı

2016-08-02 05:12 - Mobil

İlgili Haberler

Gaziantep'te taksimetreye zam!

04:55 - Mobil

"Zor durumdayız"

11:50 - Mobil

Başkan Kurt, “13 Ocak’taki BİK kararları basın sektörü için çok önemli olacak”

10:22 - Mobil

OSB'de feci kaza

10:08 - Mobil

Kamil Ocak adı yaşatılacak

07:16 - Mobil

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem