?>

BİTKİNİN GÜÇLENMESİ İÇİN BUDAMA ŞART

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi şehrin en köklü parklarının başında gelen Kavaklık Parkı’nda ağaçların bakımını gerçekleştiriyor.

Özel Haber - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, parklar, ana arterler, refüjler, kavşaklar ve şehir giriş-çıkışlarındaki ağaçları buduyor. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Parkımızdaki budama çalışmaları teknik ekibimiz nezaretinde tamamen tekniğine uygun olarak devam etmektedir. Ağaçlarımız eskisinden daha sağlıklı ve yeşil olarak baharı karşılayacaktır” denildi.

AĞAÇLAR UZUN YILLAR SAĞLIKLI YAŞAYACAK

Kavaklık Parkında başlatılan ağaç budama çalışmalarının teknik ekipler tarafından gerçekleştirildiğine dikkat çeken yetkililer, çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağına dikkat çektiler. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;“En eski ve en değerli parkımız olan Kavaklık parkındaki ulu ağaçların uzun yıllar sağlıklı yaşayabilmesi ve kullanıcılarımızın güvenliği için derin, taç küçültme ve gençleştirme budamaları yapılmaktadır. Parkımızdaki budama çalışmaları teknik ekibimiz nezaretinde tamamen tekniğine uygun olarak devam etmektedir. Ağaçlarımız eskisinden daha sağlıklı ve yeşil olarak baharı karşılayacaktır.”

VATANDAŞLARIN TALEPLERİNE CEVAP VERİLİYOR

Gaziantep Büyükşehir Bitki Üretim Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, budama işlemlerinin bitkinin daha da güçlenmesi için şart olduğu kaydedildi. Aylık rutin olarak kavşaklardaki sinyalizasyon lambalarına ve mobese kameralarına engel teşkil eden ağaç dallarının budandığı bildirildi. Yetkililer, elektrik kurumunun belirlediği yerlerde elektrik tellerine gelen ağaçların ve emniyet birimlerinin bildirdiği hırsızlık tehlikesi oluşturabilecek ağaçların budandığını kaydettiler. Vatandaşların budama ile ilgili şikayetlerini de değerlendirdiklerini belirten yetkililer, çalı türü süs bitkileri, kuruyan, kötü görüntü oluşturan ağaç dallarının yanı sıra yeni dikilen fidanların gövdelerinde çıkan dalların yılda 3 kez budandığını aktardı. Belediye yetkilileri, budama işlerinin 1 sepetli araç,1 traktör, 3 motorlu testere, 2 bitki şekillendirme motorlu testeresi, 6 kişilik budama ekibi ve 3 kişilik bitki şekillendirme ekibi ile yürütüldüğünü kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Özgüler ailesinin acı günü

2021-01-31 06:19 - Mobil

BİTKİNİN GÜÇLENMESİ İÇİN BUDAMA ŞART

2021-02-05 10:41 - Özel Haber

Ahi Evran heykeli taşınıyor

2021-02-02 11:01 - Özel Haber

AK PARTİ’DE COŞKULU KONGRE

2021-02-03 11:50 - Mobil

ŞAHİN’DEN ENERJİSA’YA SERT TEPKİ

2021-02-04 08:44 - Mobil

Gaziantep FK'da dört pozitif vaka

2021-02-01 11:01 - Spor

CHP’DE “BİLİNDİK” SAHNELER!

2021-01-31 09:35 - Özel Haber

Numan Kurtulmuş’tan Özaydın’a hayırlı olsun ziyareti

2021-02-03 06:42 - Mobil

ENERJİ-SA GAZİANTEP’TE SINIFTA KALDI!

2021-02-01 10:58 - Özel Haber

“AK” KADRODA KİMLER YER ALACAK?

2021-02-02 11:05 - Özel Haber

İlgili Haberler

EXTRONGLOBAL’den İçecek Sektörüne Yenilikçi Vizyon

18:03 - Özel Haber

Gaziantep Beyazay’da Yeniden Yapılanma

18:34 - Özel Haber

Yeniden Refah Partisi Şahinbey’den Engelliler Günü’nde Sorunlara Yerinde Tespit

17:43 - Özel Haber

Emre Apartmanı Davasında Karar Açıklandı

15:30 - Özel Haber

Asrın Felaketi Davasında Karar Günü

13:45 - Özel Haber

Günün Manşetleri

EXTRONGLOBAL’den İçecek Sektörüne Yenilikçi Vizyon

18:03 - Özel Haber

Grip Bu Yıl Daha Erken Yayılıyor

10:37 - Yaşam

Gaziantep’te Yarın Su Kesintisi

17:21 - Yaşam

Gaziantep Adliyesi’nde Büyük Değişim

12:44 - Gündem

Gaziantep Kent Konseyi’nden Anlamlı Proje

13:33 - Yaşam