?>

“Bir zamanlar Selçuklu” adlı sergi açıldı

Yaşam - 7 yıl önce

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle Geleneksel Anadolu Kültür ve Sanat Atölyeleri Akademisi tarafından düzenlenen “Bir Zamanlar Selçuklu” sergisi, Zeugma Mozaik Müzesi’nde açıldı.

Selçuklu dönemine ait birbirinden eşsiz eserlerin yer aldığı sergi açılışına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Seyyid Ahmet Arslan, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya’nın eşi Hatice Nur Yerlikaya, Vali Yardımcısı Cengiz Ayhan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Bülent Öztürk, Valilik Basın Yayın Müdürü Muammer Karadeniz, Zeugma Mozaik Müzesi Müdürü Emine Öztürk ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Anadolu Selçuklu Devleti döneminde giysi kültürüne sahip çıkarak bugüne taşımak, kaybolmaya yüz tutmuş meslek kolu kitre ve döküm heykel,keçe şapka, menkıbe tasviri tablolar ve dönemin tarihi eserlerini tanıtmak, Türkiye’nin geçmişini anlatan geleneksel ve tarihsel Anadolu Selçuklu Devleti büyüklerini tanıtmak amacıyla gerçekleştirilen sergide, proje yönetmeni Işın Fırat’ın sunumu katılımcılardan beğeni topladı.Türkiye'nin birçok yerinden akademisyenlerin projeyi desteklediğini söyleyen Fırat, sergiledikleri eserlerin çalışmalarının 12 yıl önce bu toprakları vatan yapan insanlara vefa göstermek adına projenin başladığını belirtti.

Zeugma Mozaik Müzesi’nde yapılan serginin açılışında ziyaretçiler eserleri inceleyerek üzerinde yazılı olan bilgilerden eserler hakkında bilgi edindi. Sergi, 22 Ekim'e kadar gezilebilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

DİLEYİN BİZDEN NE DİLERSENİZ

2018-10-15 09:55 - Röportajlar

Turizmin parlayan yıldızı ARSAN

2018-10-14 09:36 - Özel Haber

AVUKATLAR MAZBATALARINI ALDILAR

2018-10-10 12:28 - Özel Haber

KARACİĞERİN KİLOSU 52,5 LİRA OLDU

2018-10-15 09:52 - Özel Haber

TOPYEKÜN MÜCADELE BÖYLE OLUR!.

2018-10-11 10:03 - Özel Haber

GTO'dan tam destek

2018-10-14 09:34 - Ekonomi

Konukoğlu'ndan indirim desteği

2018-10-11 03:31 - Güncel

GSO’DAN DESTEK ÇAĞRISI

2018-10-11 10:02 - Güncel

ALINMAYAN TEBLİGATLAR MUHTARLARIN BAŞ BELASI

2018-10-16 11:48 - Özel Haber

“TEK SEVİNCİM İSMİNİN AYNI KALMASI”

2018-10-10 11:41 - Özel Haber

İlgili Haberler

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam

Gaziantep Yardım Vakfı Gönüllülerle Gençleri Buluşturdu

16:12 - Yaşam

Topçuoğlu Ailesinin Acı Kaybı

11:19 - Yaşam

Akdoğan Ailesinin Acı Günü

11:39 - Yaşam

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gaziantep Kent Konseyi’nin Çalıştayı Yerel Yönetime Önemli Sorumluluklar Yüklüyor

16:41 - Gündem

Nehir Alparslan’a Parti Genel Merkezinden Yeni Görev

16:25 - Özel Haber

Temmuz Ayında Suç Çetelerine Büyük Operasyon

16:08 - Asayiş

Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Kadınlara Büyük Destek

15:35 - Özel Haber

Şahinbey Ülkü Ocakları’ndan Genel Merkeze Anlamlı Ziyaret

14:19 - Güncel