?>

Bir kap yemek ve su

Özel Haber - 7 yıl önce

Hava sıcaklıklarının 40 derecenin üzerine çıktığı şu günlerde en büyük zorluğu da yine sokak hayvanları yaşıyor. Su bulamadıkları için sokak hayvanlarının hayatlarını kaybettiğini söyleyen Canlı Hayati İyileştirme Derneği (CAHİDE) yetkilileri, “Sokak hayvanları için yetkili kurumlardan destek bekliyoruz. Su verelim sokak hayvanlarımız susuzluktan ölmesin” şeklinde konuşarak toplumun genelini uyardılar.

“İSTEĞİMİZ SADECE SU VERİLSİN”

Organize Sanayi Bölgesi’nde konuşlandırılan sokak hayvanlarının susuz kalarak telef oluşuna dikkat çeken ve yetkililere seslenerek sokak hayvanları için su talebinde bulunan dernek yetkilileri, “Biz CAHİDE olarak her zaman sokak hayvanlarımızın yanındayız. Bu sıcak havada sokak hayvanlarının en fazla ihtiyaç duyduğu ve bulamadığı için de hayatlarını kaybettikleri gerekçe suyun olmayışı. Biz bu konuda her gün Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’ne su taşıyoruz kendi imkanlarımızla. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ile görüştük. Belediye barınakları yetkilileri ile görüştük. Bu sokak  hayvanlarının biran önce suya kavuşturulması gerekiyor. Nasıl ki bizler gölge yerde sıcaktan bunalıyorsak açık alanda güneş altında sokak hayvanları da can çekişiyor. Lütfen duyarlı olalım diyorum. Kurumların bu görevi üstlenmesi gerekiyor. Bu alanlarda sokak hayvanlarımızın sulanması gerekiyor. Organize Sanayi Bölgesi’nde ağaçlar çimler zaten her gün sulanıyor. İstiyoruz ki sulama tankerleri oraya kadar gelince bu sokak hayvanlarının barınakları da o mevkie çok yakın. Bu araçlar buralara gelip sokak hayvanlarının da barınaklarına su bıraksınlar” şeklinde görüş belirttiler.

“HERKES EVİNİN ÖNÜNE BİR KAP SU KOYSUN”

Sokakta kalmış hayvanlar için vatandaşlardan da duyarlılık beklediklerinin altını çizen yetkililer, “Yine vatandaşlarımıza da sokak hayvanları konusunda duyarlılık düşüyor. Herkes en azından kapısının önüne bir kap su koysun. Sokak hayvanlarımız göz göre göre telef oluyorlar. Bu bir hassasiyet meselesidir. Parklarda olduğu gibi evlerimizin önünde de su bulunduralım” şeklinde konuştular.

Haftanın Öne Çıkanları

“GEÇMİŞTEN ALDIĞIMIZ GÜÇLE GELECEĞİ İNŞA EDİYORUZ..”

2019-08-18 09:53 - Röportajlar

BALIKLI PARKI BETONA DÖNDÜ

2019-08-14 09:13 - Özel Haber

DOĞRU KARAR

2019-08-16 09:09 - Özel Haber

Elini et kıyma makinesine kaptırdı

2019-08-14 09:16 - Yaşam

Bir kap yemek ve su

2019-08-20 08:17 - Özel Haber

Esnaf yasağa tepki gösterdi

2019-08-20 08:15 - Özel Haber

GAZİANTEP’TE ÜRETEN KADIN EKONOMİYE GÜÇ KATIYOR!..

2019-08-19 11:05 - Özel Haber

CHP’Lİ YÖNETİM TOPUN UCUNDA

2019-08-15 10:14 - Özel Haber

Kamu-Sen alanlara indi

2019-08-19 11:02 - Güncel

Süper Lig’de perde açılıyor

2019-08-15 08:22 - Yaşam

İlgili Haberler

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Çocuk Yaşta Evliliklerin Önlenmesi İçin Gaziantep’te Önemli Eğitim

17:50 - Özel Haber

MHP KAÇEP İl Başkanı Mezine Sırakaya Yeni Dönem Hedeflerini Açıkladı

17:21 - Özel Haber

19 Mayıs Ruhuna Yakışan Organizasyon TÜKD’den Geldi

19:57 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Finansal Nihilizm: Umudunu Kaybeden Gençlik, Ekonominin En Büyük Riskidir

13:15 - Ekonomi

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam