?>

Başkan Şahin, dijital ortamda öğrenciler ile buluştu

Gündem - 5 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni tip korona virüs (Covıd-19) nedeniyle bir süredir düzenlediği telekonferans buluşmalarında bu kez öğrencilerle bir araya geldi. Başkan Şahin toplantıda, “Ben okuyorum Gaziantep okuyor” projesi kapsamında salgın sürecinde sanal ortamda gençlerin rahatlıkla ulaşabileceği bir dijital kütüphaneyi şehre kazandırdığını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin pandemi sürecinde telekonferans yoluyla sürdürdüğü toplantılarına bir yenisini daha ekledi. Toplantıda okuma alışkanlığının önemi üzerinde duran Şahin, gençler için 20 bin kitabın yer aldığı büyük bir kütüphanenin hizmete açıldığına dikkati çekti, pandemi sürecinde nitelikli boş zamanın kitap okuyarak geçirilmesinin gençler için büyük fayda sağlayacağını belirtti.

Şahin, ‘Ben okuyorum Gaziantep okuyor’ kampanyasıyla ben okumak istiyorum diyen herkese fiziki koşulları sunduklarını aktardı. Şahin, "Pandemi sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın ön gördüğü kitapları kapı kapı dolaşarak çocuklarımızla buluşturduk. Fakat ulaştırılan kitaplar salgın sürecinde kısa sürede okununca farklı bir yöntem geliştirdik ve ‘Akıllı Şehirler’ projesi kapsamında şehrin ve belediyemizde geliştirdiğimiz dijital alt yapıyı kullanarak sanal ortamda okur kitlenin rahatlıkla ulaşabileceği bir dijital kütüphanenin alt yapısını oluşturduk. Okur kitle, Büyükşehir Belediyesi’nin resmi WEB sitesi içerisinde yer alan Evdekal bölümüne girerek dijital kütüphaneye ulaşabilir. Toplamda 20 bin kitap bulunuyor. Bu kütüphane, birçok yazı türünü içerisinde barındırdığı için hedef kitlenin istek ve taleplerini kolaylıkla karşılayacak niteliktedir. Gençlerimizin bu fırsatı değerlendirmesi gerekiyor. Gençlerden istirhamım dijital kütüphaneyi deneyip kullanma konusunda ısrarcı olmalarıdır. Bir tuşla 20 bin kitabı sizlerin evlerine getirdik. Bu da ‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ kampanyasının en önemli bölümlerinden biri oldu” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Aşağı Fırat havzası yatırımcıları bekliyor

2020-05-22 06:06 - Yaşam

Vali Gül son noktayı koydu

2020-05-22 12:24 - Mobil

PANDEMİ SÜRECİNDE “DÜZBAĞ” DEĞERLENDİ

2020-05-21 14:30 - Özel Haber

Gaziantep'te sessiz bayram

2020-05-24 16:45 - Gündem

BAKAN VARANK AÇIKLADI: "Gaziantep’te tarama testlerini yakında başlatıyoruz”

2020-05-20 09:51 - Türkiye

Gaziantep valiliği pandemi toplantısında yeni kararlar

2020-05-20 11:59 - Gündem

İslahiye’de sessiz sedasız bayram

2020-05-24 16:40 - Gündem

GAÜN'den bir ilk daha

2020-05-21 06:06 - Gündem

VATANDAŞ BUNLARIN UMURUNDA DEĞİL ÖZKEÇECİ VE EKİBİ İHALE PEŞİNDE!..

2020-05-20 12:11 - Mobil

CORONA'DA SON DURUMU PAYLAŞTI!

2020-05-23 14:38 - Türkiye

İlgili Haberler

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem

Dülük, Zeugma’nın İzinden Dünya Turizmine Açılıyor

15:32 - Gündem

Başkan Arif Kurt: “Cumhuriyetimizi Aynı Ruhla Gelecek Nesillere Taşımalıyız”

10:18 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Narkotik Operasyonu

09:57 - Asayiş

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem