?>

Bakan Gül’den GTB standına ziyaret

Yaşam - 6 yıl önce

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Gaziantep’in coğrafi işaret tescil belgeli yöresel ürünlerinin sergilendiği Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) standını ziyaret etti.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, açılışı geçtiğimiz günlerde Ortadoğu Fuar Merkezinde, Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından yapılan, Gaptarım Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı ile Gapfood Gıda Fuarlarını ziyaret etti. Bakan Gül ve beraberindeki heyet, fuar alanında stant açan firmaları ziyaret ederek sergilenen ürünler hakkında bilgiler aldı.

GTB standına ziyaret

Bakan Abdulhamit Gül, fuar alanında gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Milletvekilleri Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer ile birlikte GTB standını da ziyaret etti. GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı ve meclis üyeleri tarafından karşılanan Bakan Gül’e, Gaziantep’in Türk Patent ve Marka Kurumundan coğrafi işaret tescil belgesi alan ürünleri hakkında bilgiler verildi.

Gastronomi kenti Gaziantep’in sayısız lezzetlerinin yanı sıra tescilli ürünler sıralamasında da Türkiye’de ilk sıralarda yer aldığını belirten GTB Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Gaziantep’in toplam tescilli ürün sayısının şu an için 22 olduğunu bunların 9’unun ise GTB tarafından şehrin marka değerleri arasına kazandırıldığını söyledi. GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı’da, GTB’nin bulunduğu şehir adına en fazla ürün tescili yaptıran borsalar arasında ilk sırada yer aldığını vurguladı. Akıncı, amaçlarının kentin asırlık lezzet hazinelerinin aslına uygun şekilde korunarak, gelecek nesillere aktarılmasına katkı sumak olduğunu söyledi.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise GTB’yi Gaziantep’in değerlerinin korunmasına yönelik sürdürdüğü çalışmalardan dolayı kutlayarak, fuarın verimli geçmesi temennisinde bulundu. Ziyarette, GTB Meclis Başkanı Yardımcıları Enver Çokay, Karaca Türkmen, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Alagöz, Meclis Üyeleri Ahmet Karakan, Enver Bal, Orhan Çetin, Ali Yılmaz ve Ömer Alpdoğan’da hazır bulundular.

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO'YA ÖDÜL

2019-03-08 03:30 - Ekonomi

Enflasyon rakamları açıklandı

2019-03-04 04:24 - Ekonomi

Bilfen Okulları Gaziantep’te

2019-03-05 11:06 - Özel Haber

NOHUT DÜRÜMÜ 6 LİRA!

2019-03-06 09:41 - Özel Haber

“Cevabı Ejder Demir versin”

2019-03-07 09:05 - Özel Haber

SAVAŞ ALANI GİBİ!

2019-03-07 11:30 - Özel Haber

TÜRK OCAKLARI KAPISINI SİYASETE AÇTI!

2019-03-03 09:50 - Özel Haber

Gazişehir'de hedef tekrar zirve

2019-03-04 07:04 - Spor

Şehit acısı Gaziantep’e düştü

2019-03-04 09:00 - Özel Haber

Gaziantepli ahbaplar fidan dikti

2019-03-05 09:29 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Şehitkamil Belediye Meclis Üyesi Hülya Kılıç’ın Acı Kaybı!

12:19 - Yaşam

Necat Özgül’ün Vefatı Sonrası Ailesinden Teşekkür Mesajı

13:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber