?>

Bahçeşehir Koleji dünyaya açılıyor

Yaşam - 7 yıl önce

Gaziantep Bahçehir Koleji, yürüttüğü Hands On CLIL(Content and Language Integrated Learning) Erasmus projesi kapsamında, 6. sınıf öğrencilerimizden Eylül Dila Küçükarslan, Güney Celepoğlu, Doğu Can Batı ve Begün Nur Ercan, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Figen Polat rehberliğinde, 10 -15 Mart 2019 tarihleri arasında  Portekiz’in Marco de Caneveses şehrinde proje çalışmalarını gerçekleştirecekler.

Gaziantep Bahçeşehir Koleji 2012 yılından bu yana aktif olarak Erasmus  projeleri kapsamında yurtdışı faaliyetleri ile öğrenci ve öğretmenlerin gelişimini desteklemektedir. Hands On CLIL projesi ile birlikte 2017-2019 yıllarını kapsayan ‘’Great Masterpiece of the European Literature ve Transform Our Schools Across European Countries by Peer Mediation Based on Nonviolent Communication’’ isimli 2 farklı Erasmus projesini de aynı anda yürütmektedir.

Gaziantep Bahçeşehir Koleji, gerçekleştirmekte olduğu yurt dışı ziyaretleri ile öğrencilerin, ingilizceyi aktif kullanarak yabancı dil becerilerini geliştirmeyi, değişik kültürleri öğrenme imkanı sağlamayı ve öğrencilerine özgüven aşılayarak kişisel gelişimlerine katkıda bulunmayı hedeflemektedir. 

Erasmus+ Okul Eğitimi Programı, eğitim, gençlik ve spor alanlarında yeni ihtiyaçlara yönelik Avrupa 2020 Stratejisi hedeflerine uygun olarak farklı sektörler arasında işbirliğini teşvik eden daha etkili araçlar sunmayı amaçlamaktadır.

Erasmus kapsamındaki projeler, Okul eğitim alanına özel olarak ise eğitimde kaliteyi artırmayı, Program Ülkelerindeki okullar ve eğitim personeli arasında işbirliğini güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

CLIL metodolojisi, Fizik, Matematik Sanat, Müzik vb. tüm bölümlerde yabancı dil kullanarak öğretilmesini ve “İletişimsel Yöntem”in geliştirilmesini hedeflemektedir.Eğitim alanında dünyada kullanımı gittikçe yaygınlaşan öğrenme metotlarından biri olan CLIL metodu Matematik, Fen, Müzik, Resim gibi tüm evrensel derslerin anlatımında ingilizceyi kullanarak öğrencilerde yabancı dil öğrenmekten ziyade yabancı dil edinimini hedeflemektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO'YA ÖDÜL

2019-03-08 03:30 - Ekonomi

Bilfen Okulları Gaziantep’te

2019-03-05 11:06 - Özel Haber

NOHUT DÜRÜMÜ 6 LİRA!

2019-03-06 09:41 - Özel Haber

“Cevabı Ejder Demir versin”

2019-03-07 09:05 - Özel Haber

SAVAŞ ALANI GİBİ!

2019-03-07 11:30 - Özel Haber

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CUMA GÜNÜ GAZİANTEP’TE

2019-03-11 11:06 - Özel Haber

Bahçeşehir Koleji dünyaya açılıyor

2019-03-12 05:43 - Yaşam

Gaziantepli ahbaplar fidan dikti

2019-03-05 09:29 - Özel Haber

Ağlamaktan göz pınarları kurudu

2019-03-10 09:46 - Güncel

“REKLAM PANOLARINDA HER ŞEY VAR AMA ORTADA BİR ŞEY YOK”

2019-03-05 11:08 - Özel Haber

İlgili Haberler

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

Elizium Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Gazianteplilerin Hizmetinde

12:37 - Yaşam

Mimar Cengiz Kalyoncu Yamaç Paraşütü Kazasında Yaşamını Yitirdi

11:27 - Yaşam

Tac Mahal Gelinlik Gaziantep’e İkinci Işıltıyı Taşıdı

17:53 - Yaşam

Gaziantep Yardım Vakfı Gönüllülerle Gençleri Buluşturdu

16:12 - Yaşam

Günün Manşetleri

Sahan Group Başkanı Öztan: “Tanıtımın Yolu Mutfaktan Geçiyor”

12:52 - Gündem

Gaziantep’te GastroANTEP Coşkusu

12:30 - Gündem

Gaziantep Eski Tarım Müdürü Mehmet Karayılan’ın Acı Kaybı

12:14 - Yaşam

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali Başlıyor

15:51 - Gündem

Dülük, Zeugma’nın İzinden Dünya Turizmine Açılıyor

15:32 - Gündem