?>

Arabanlı esnaflar Kızılin Kanyonunda stres attı

Yaşam - 7 yıl önce

27-29 Temmuz Geleneksel esnaf sahresi uygulamasında Arabanlı esnaflar kepenk kapatıp Fırat Nehri’ndeki Kızılin Kanyonunda stres attı.

27 Temmuz Cuma günü başlayıp Pazar günü sona eren üç günlük esnaf sahresi tatili için kepenk kapatan Arabanlı esnaflar, üç günlük esnaf sahresi tatilini Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Kızılin köyünde geçirdi. Esnaflar, Fırat Nehri’nin sağ ve solunda oluşturduğu ve dağlara oyulmuş mağara odalar bulunan gizemli Kızılin Kanyonunda tatilin tadını çıkardı.

Esnaf, Kızılin köyü halkı tarafından ‘’Abıdeş Mağarası, Gelin Mağarası, Kireçlik Mağarası, Koca Mağara’’ adıyla anılan 4 katlı içerisinde birbirine bağlı odaların bulunduğu mağaralar ve doğal güzelliğiyle dikkat çeken Kızılin Kanyonunda yıl boyunca süren iş yoğunluğunu ve bunaltıcı aşırı sıcaklığın verdiği stresten uzak üç gün geçirmenin mutluluğunu yaşadı.

Fırat Nehri’nin kendine özgü güzellikleri bulunduğunu, bunlardan birinin de kanyonlar olduğunu belirten Kızılin köyü sakinlerinden Kurtuluş Akalın, Ramazan Biricik ve Mehmet Biricik,’’Fırat Nehri 4 kutsal kitapta ‘Cennet Irmağı’ diye adlandırılıyor. Kızılin Kanyonundaki onlarca mağaradan olan ve yöre halkının ‘Abuleş Mağarası’ olarak anılan bölümünde muhtemelen ilk çağdaki insanların kötülüklerden ya da vahşi hayvanlardan korunmak için yaptığı tahmin edilen çok sayıda biri birine bağlantılı olan ve günümüze kadar sağlam olarak kalmış odalar var" diye konuştu.

Kızılin Kanyonunu ziyaret etmeyi düşünen doğa severlerin Besni ilçesine bağlı Kızılin köyündeki Fırat Nehri kıyısına gitmeleri gerektiğini vurgulayan Akalın, buradan da sadece teknelerle ulaşım sağlandığını sözlerine ekledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Hakim ve Savcılarda Yaz Kararnamesi tamam

2018-07-26 12:21 - Güncel

BİBER ÇEKME MAKİNELERİ 1.750 TL’DEN GÖRÜCÜYE ÇIKTI

2018-07-24 11:23 - Özel Haber

Arabanlı esnaflar Kızılin Kanyonunda stres attı

2018-07-30 05:27 - Yaşam

En kalabalık haneler Doğu'da

2018-07-26 05:49 - Yaşam

BEN FISTIK 25 LİRADAN TEZGAHA ÇIKTI

2018-07-27 09:52 - Özel Haber

Fenerbahçe'nin forma kampanyasına Gaziantep'ten destek

2018-07-25 11:21 - Spor

ARZUHALCİLİK TARİHE KARIŞIYOR

2018-07-23 11:56 - Özel Haber

ÖKSÜZ İLÇE BİRECİK

2018-07-25 10:14 - Özel Haber

Gazişehir ilk hazırlık maçını 1-0 kazandı

2018-07-23 06:15 - Spor

NELER OLUYOR?

2018-07-26 12:19 - Özel Haber

İlgili Haberler

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Günün Manşetleri

Turnuva Şampiyonu Merinos, Betül’ün Adını Unutturmadı

21:07 - Spor

Gaziantep Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden Dolu Dolu Bir Yıl

20:51 - Özel Haber

GİKAD’dan Kadınlara Ekonomik Özgürlük Hamlesi!

13:38 - Özel Haber

Uluslararası Sağlık Zirvesi Gaziantep Kent Konseyi Ev Sahipliğinde Gerçekleşti

20:18 - Gündem

Gaziantep’te yemekte tağşiş iddiası firmasıdan flaş açıklama 

13:11 - Gündem