?>

Altyapı Yatırımı Nerede?

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, son dönemde artan elektrik kesintileri ve altyapı sorunlarına dikkat çekerek dağıtım şirketlerini sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

Gündem - 12 ay önce

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, son dönemde artan elektrik kesintileri ve altyapı sorunlarına dikkat çekerek dağıtım şirketlerini sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. Oda, kesintilerin yalnızca günlük yaşamı değil, ekonomik düzeni ve toplumsal refahı da ciddi şekilde aksattığını vurguladı.

Elektriğin, çağdaş yaşamın en temel gereksinimlerinden biri olduğunun altını çizen Elektrik Mühendisleri Odası, elektrik kesintisinin kısa süreli bile olsa toplumsal düzeni bozduğunu belirtti. Açıklamada, "Abone, faturasını zamanında ödemediğinde faiziyle cezalandırılıyor, ödememeye devam ederse elektriği kesiliyor. Ancak aynı anlayış, dağıtım şirketleri için geçerli olmuyor. 'Bu dönemde altyapımız yetersiz kaldı' gibi gerekçelerle hizmet aksamaları kabul edilemez" denildi.

Elektrik dağıtım hizmetinin, devletin denetimi altında özel şirketlere devredildiğini hatırlatan Oda, bu şirketlerin olası tüketim artışlarını öngörüp gerekli yatırımları zamanında yapmaları gerektiğini kaydetti. Vatandaşlardan tahsil edilen “dağıtım bedelinin” bu yatırımlar için kullanılması gerektiği vurgulandı.

Elektrik Mühendisleri Odası, mevcut mevzuat gereği, kesinti şartlarının oluşması halinde tazminatın otomatik olarak ödenmesi gerektiğini hatırlatarak, “Vatandaşın herhangi bir başvuru yapmasına gerek olmaksızın, mağduriyetin karşılığı ödenmelidir” ifadesini kullandı.

Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi:“Elektrik, su, doğalgaz ve iletişim gibi temel altyapı hizmetleri birer lütuf değil, vatandaşın en doğal hakkıdır. Dağıtım şirketleri bu anlayışla hareket etmeli, gerekli planlamaları yaparak altyapı yatırımlarını eksiksiz gerçekleştirmelidir.”

Elektrik Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi, konunun yalnızca teknik değil, aynı zamanda sosyal bir mesele olduğuna dikkat çekerek, kamuoyunu bilgilendirme ve yetkilileri sorumluluklarını yerine getirmeye davet etme misyonunu sürdüreceğini belirtti.

Haftanın Öne Çıkanları

Elektrikten Sonra Şimdi de Su! TEDAŞ’tan İkinci Mağduriyet

2025-07-25 15:38 - Özel Haber

Gaziantep Yardım Vakfı Gönüllülerle Gençleri Buluşturdu

2025-07-25 16:12 - Yaşam

Pancarlı’da Elektrik Krizi! Yol Çalışması Çileye Dönüştü

2025-07-25 15:01 - Özel Haber

Elbistan ve Çevre İlçeler Derneği İlk Toplantısını Yaptı

2025-07-25 16:37 - Özel Haber

Altyapı Yatırımı Nerede?

2025-07-29 09:19 - Gündem

İlgili Haberler

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Vicdanın "Uçuş Modu" :Hız Tutkusu/Haz Çukuru  

07:40 - Gündem

Kadooğlu'nun Yeni Görevi Bölge İhracatına Güç Katacak

17:12 - Gündem

Gaziantep'in Yeni Konut Modelinde Mehmet Haz İmzası

10:17 - Gündem

Gaziantep’te 590 Bin TL’ye Bahçeli Ev Dönemi Başlıyor

10:06 - Gündem

Günün Manşetleri

Türkiyedeki istiladan Gaziantep etkilendi

16:24 - Gündem

Çiftçinin Maliyet Yükü Büyüyor

14:05 - Ekonomi

Gaziantep'te Motosiklet Denetimi

12:36 - Asayiş

VEFAT VE TEŞEKKÜR

12:14 - Genel

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi