?>

Akil İnsan Güney Dağdeviren’in Şaşırtan Yorumu! Haksız Kazanç Küçükse Garibandır!

Gazetemizin haberine gelen tepkiler, yapılan usulsüzlüğü normalleştirmeye çalışanlarla dolu. Ancak en ilginç tepki, Arena Otelin Büyük Hissedarı Akil İnsan (!) ve birçok alanda uzman (!) Güney Dağdeviren’den geldi.

Özel Haber - 2 ay önce

Dağdeviren, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, @sehriyarantepgeceleri restoranın uyguladığı fiyat farkına gösterilen tepkiyi küçümseyerek, basını eleştirdi. Kendisi, milyonlarca liralık vergi affı ve teşviklerin tartışılmasını önerirken, 20-30 TL’lik haksız uygulamaların görmezden gelinmesini savundu.

Ne dedi dersiniz? “20-30 TL için tepki göstereceğinize, milyarlarca liralık vergi aflarına karşı çıkın” diyerek küçük vurgunları savundu! Küçük hırsızlıkları görmezden gelelim, büyük hırsızlara odaklanalım diyor! Oysa biliyor ki hırsızlık, fırsatla büyür! “Gariban lokantacı” söylemiyle bu durumu hafifletmeye çalışanların, aslında fırsat verildiğinde deveyi hamuduyla yutacak zihniyetin savunucusu olduğu açıktır.

 

Daha da ironik olan ise, yerel basına “gaz” diyerek eleştiri yöneltenlerin, büyük skandallara karşı mücadele eden aynı basına “neden büyükleri yazmıyorsunuz?” diye serzenişte bulunmalarıdır. Yerel basın, OSB’deki usulsüzlükleri de, küçük esnafın haksız kazançlarını da haber yapar. Çünkü önemli olan, kaçırılan miktarın büyüklüğü değil, haksızlığın ta kendisidir.

 

Ama en komiği ne biliyor musunuz? Bu tepkilerden sonra restoranın fiyat listesini ortadan kaldırması! Hani önemli değildi, hani gariban esnaftı? Madem haklıydınız, neden apar topar geri adım attınız?

Son olarak, bize “Umudumuzu yitirdiniz, siz de umutsuz kalın” diyenlere bir mesajımız var: Belgeleriyle, kayıtlarıyla her usulsüzlüğü ifşa etmeyi sürdüreceğiz. Ve unutmayın: Büyük vurguncular her zaman küçük vurguncular arasından çıkar!

Evet, biz de biliyoruz! Bu şehir, bir gecede servet sahibi olanların, kaynağı belirsiz zenginliklerin diyarı! “Neydim, ne oldum” diyenlerin, güç sarhoşluğuna kapılıp kendini dokunulmaz sananların şehri! Birileri haksız kazançları normalleştirirken, küçük vurgunları savunup büyüklerini görmezden gelirken biz susmayacağız! Çünkü gerçek şu ki: Bu şehirde servetler aniden büyüyor ama vicdanlar hızla küçülüyor!

Sabiha KOCAMAN

Haftanın Öne Çıkanları

AK Partili Fatih Deniz’in Üslubu Tepki Çekti!

2025-02-28 22:06 - Gündem

Akil İnsan Güney Dağdeviren’in Şaşırtan Yorumu! Haksız Kazanç Küçükse Garibandır!

2025-03-03 22:55 - Özel Haber

Gaziantep’te İftar Menüsünde Usulsüz Fiyat Skandalı

2025-03-01 01:17 - Özel Haber

Bilişim Dolandırıcılarına Büyük Darbe! 30 Kişi Tutuklandı

2025-03-01 23:25 - Asayiş

Gaziantep’teki Restoranın Fiyat Skandalı Gün Yüzüne Çıkınca Paylaşımlar Ortadan Kayboldu!

2025-03-01 22:48 - Özel Haber

GAGİKAD’dan Çocuk Gelinlere Karşı Tarihi Duruş

2025-03-02 20:59 - Özel Haber

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Sedat Yıldız,Ekonomik Sıkıntıyı Konuştukça Gözleri Yaşardı

2025-03-01 00:15 - Gündem

Ali Sabancı'dan Turgut Konukoğlu'na Bayrak Devir teslimi!

2025-03-02 00:05 - Gündem

Gaziantep’te Kaçakçılara Suçüstü! Evlerden Çıkanlar Şoke Etti

2025-02-28 20:22 - Asayiş

Gaziantep’te Bilgi Kirliliğine Karşı Güç Birliği!

2025-02-26 19:38 - Gündem

İlgili Haberler

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Nesibe Aydın Ortaokulu’ndan Çevreye ve Atatürk’e Vefalı Bayram

00:10 - Özel Haber

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

Karnaval Çocuk Evi’nden Nostalji Dolu 23 Nisan Kutlaması

21:56 - Özel Haber

Günün Manşetleri

Milli Görüş Fırtınası Gaziantep’ten Esti

16:04 - Özel Haber

Üretken İş İnsanları Derneği’nden Dev Hamle! Küçük Adımlarla Büyük Mutluluklar

13:35 - Özel Haber

Hırsızlık Alarmı “Muhtar Yolladı” Diyerek Para Topluyorlar!

20:15 - Asayiş

GAÜN İletişim Fakültesi, Bilimle Medya Arasında Köprü Kuruyor!

18:10 - Özel Haber

GAZİANTEP Adalet için geliyoruz; çünkü Biz Farklıyız!

18:06 - Genel