“Ağabey kalk evimize gidelim”

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK terör örgütü tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Polis memuru Hasan Aslan’ın kardeşi Kürşat Aslan’ın, “Ağabey kalk evimize gidelim” sözleri yürekleri dağladı.

Manşet - 8 yıl önce

Şırnak’ın Silopi İlçesi’nde PKK terör örgütü tarafından yola döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Polis memuru Hasan Aslan’ın kardeşi Kürşat Aslan’ın, “Ağabey kalk evimize gidelim” sözleri yürekleri dağladı.

 !#**g76&in=false**#! 

ŞEHİDİN CENAZESİ BABA OCAĞINA GETİRİLDİ

Şırnak İli Silopi İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Hasan Aslan, Zırhlı polis aracının 81. Cadde üzerinden geçişi sırasında PKK terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen el yapımı patlayıcının patlaması sonucu şehit oldu. Şehit polisin cenazesi Yeditepe Mahallesi’nde bulunan baba ocağına getirildi. Şehidin cenazesini taşıyan aracın sokağa girmesiyle birlikte, şehidin yakınları ve komşuları gözyaşlarına boğuldu. Aracı evin önünde karşılayan şehidin yakınlarının feryatları yürek dağladı. Gözyaşlarını tutamayan şehidin eşi Selvi Aslan, 5 yaşındaki kızı Berfin’e sarıldı. Selvi Aslan, şehit eşinin tişörtünü koklayarak ağıt yaktı. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya aileye taziyelerini iletti. Şehit polisin eşi Selvi Aslan ise Vali Yerlikaya’dan eşinin cenazesinin gösterilmesini istedi.

ŞEHİT POLİS 2 YILDIR SİLOPİ’DE GÖREV YAPIYORDU

6 yıllık polis memuru olan ve son 2 yıldır Silopi’de görev yapan şehit Aslan’ın babası Mehmet Aslan, kendisinin de Kürt olduğunu söyledi. Vatanını çok sevdiğini ve Kürt asıllı olmasına rağmen milliyetçi bir insan olduğunu söyleyen baba Mehmet Aslan, “Vatanımızın birlik ve beraberliği olsun. Türk milletinin kardeş olarak hep birlikte yaşamasını istiyorum. Bu vatan hepimizin vatanı; Kürdü ile Türkü ile Lazı ile Çerkezi ile Arap’ı ile Acemi ile hepimizin vatanı. Ben de Kürdüm. Kürt asıllıyım ama milliyetçi bir insanım. Bu vatanı çok seviyorum. Bu vatanımda birlik ve beraberlik istiyorum. Bu vatana hizmet edenden Allah razı olsun. Bu vatana ihanet edenin Allah müstehakını versin. Ezanın yüzü suyu hürmetine, Allah vatanımıza birlik, beraberli, dirlik versin. Tüm insanları kardeşçe yaşamayı nasip etsin. Biz burada bin yıldan beri beraber yaşadık. Bin yılda ebediyen beraber yaşayacağız. Hiç kimse bizi bölemeyecek. Hiç kimse bunu başaramayacak. Tek bayrak, tek millet, tek din, tek dil olarak yaşayacağız. Bunun için ne gerekirse yapacağız. Ölmek gerekirse öleceğiz. Vatanımızın birliğini ve dirliğini istiyoruz. Büyüklerimize sesleniyoruz; bu asayişi berkemal etsinler, kardeş olarak bin yıldan beri yaşadığımız gibi ondan sonra yaşamayı yüce rabbim nasip etsin” şeklinde konuştu.

“ALLAH’A EMANET OL OĞLUM DEDİM”

Şehit oğluyla en son 2 gün önce konuştuğunu söyleyen baba Mehmet Aslan, “İki gün önce akşam konuştuk. İyi olduğunu ve göreve gideceğini söyledi. Bu hafta boyunca gece çalışacağını söyledi. Bende Allah’a emanet ol oğlum dedim. Allah hepinize yardım etsin dedim. Kötüye fırsat vermesin dedim” ifadelerine yer verdi

CENAZE TÖRENİ BAHAEDDİN NAKIBOĞLU CAMİİNDE DÜZENLENDİ

Şehit polis Hasan Aslan’ın naşı sabah saatlerinde Yeditepe Mahallesi’nde bulunan baba ocağına getirildi. Polis memuru Hasan Aslan’ın Bahaeddin Nakıboğlu Camiinde düzenlenen cenaze törenine Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Gaziantep Milletvekilleri Abdülhamit Gül, Mehmet Erdoğan, Akif Ekici, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Eyüp Özkeçeci, Büyük Birlik Partisi Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya, Gaziantep Ülkü Ocakları Başkanı Mehmet Fuat Yozbatıran, şehidin ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu aktı.

GÖZYAŞLARI SEL OLDU

34 yaşındaki şehit polis Hasan Aslan’ın cenaze töreninde eşi Selvi Aslan ve annesi Zeliha Aslan gözyaşlarına hakim olmadı. Tören boyunca oğlu Baran Aslan’ı kucağından indirmeyen Selvi Aslan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin tarafından teselli edildi. Polis memurları tarafından teselli edilen Zeliha Aslan ise şehidin naşına sarılarak ağladı. Şehit polis Hasan Aslan’ın bir an olsun fotoğrafını elinden düşürmeyen Kürşat Aslan ise ağabeyinin tabutuna sarılarak, “Ağabey kalk evimize gidelim” diye feryat etti. Cenaze töreninde Türkçe ve Kürtçe ağıtlar yakıldı.

Şehit Polis Hasan Aslan’ın cenazesi kılınan ikindi namazının ardından Asli Mezarlıkta toprağa verildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Plansız mahalle 'Mithatpaşa'

2015-11-08 10:57 - Bizim Mahalle

“Harabelerde yaşıyorlar”

2015-11-11 09:15 - Bizim Mahalle

"Emlak Kraliçesi"

2015-11-08 11:06 - Röportajlar

Terlik sektöründe söz sahibiyiz

2015-11-10 17:54 - Gündem

DONDURULMUŞ TEHLİKE!

2015-11-09 13:32 - Manşet

KANLI GEÇİT!

2015-11-05 11:37 - Mobil

Gaziantep'te su kesintisi

2015-11-05 05:30 - Gündem

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Atamızı saygı ve rahmetle yad ediyoruz"

2015-11-09 06:33 - Gündem

“Ağabey kalk evimize gidelim”

2015-11-11 14:44 - Manşet

Volkswagen Benzinlilerde de mi Hile Yaptı?

2015-11-04 19:08 - Teknoloji

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem