“30 KİŞİLİK KOĞUŞLARDA 60 KİŞİ VAR”

İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Hocaoğlu, artan suç oranına bağlantılı olarak Gaziantep’te yer alan 4 ayrı cezaevinde doluluk oranının neredeyse yüzde 100 oranında arttığına dikkat çekti

Özel Haber - 3 yıl önce

Gaziantep’te cezaevine giren tutuklu ve hükümlüklerin işledikleri suç türünün uyuşturucu, gasp ve cinsel istismar başta olmak üzere değişik adli vakalardan oluştuğuna dikkat çekildi. İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, cezaevlerinde ki doluluk oranının dikkat çekici boyutlara ulaştığına dikkat çekerek, “Doluluk oranı kış aylarında daha da artıyor” diye konuştu.

SUÇ ORANINA GÖRE CİNSEL İSTİSMAR 3. SIRADA

Artan cinsel istismar vakalarına dikkat çeken İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, “Gaziantep’te yer alan cezaevlerinde ki doluluk oranına göre uyuşturucu madde kullanımı ve ticareti ilk sırada yer alıyor. Ardından gasp ve hırsızlık olaylarından dolayı tutuklu ve hükümlülerin sayısı dikkat çekiyor. Kentte cinsel istismar noktasında işlenen suç oranından dolayı cezaevlerine giren kişilerin sayısı ise üçüncü sırada dikkatimizi çekiyor. Özellikle kış aylarında cezaevini barınma noktası olarak gören ve ona göre suç işleyen kişileri görüyoruz. Cezaevlerinde ki doluluk oranı karşısında toplumda ki suç oranının artmasını hep birlikte izliyoruz” şeklinde konuştu.

YEŞİL VADİDE Kİ YAPILARA DİKKAT ÇEKTİ

Şahinbey Belediyesi’nin Yeşil Vadide yapılan konutlara dikkat etmesini isteyen İyi Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, “Sayın Tahmazoğlu, yeşil vadiye yapılan binalara hiç baktın mı? Yamaca nasıl dizilmişler? Bir heyelan olduğunda ne olacak, raporunu açıkla? Sonra, Akkent Camii inşaatı gibi, ifade dahi vermeden, felaket deyip işin içinden çıkmayın? Karataş bölgesinin deprem haritasını ve yeşil vadi bölgesindeki yamaçlara yapılan yapıların etüt raporlarını açıkla. Beraber gidip gezelim. Zaman aşımını hesapladım. Hiç heveslenme, ilk seçimde Şahinbey Belediye Başkanlığını İYİ Parti ve Millet İttifakı alacak, bak o zaman nasıl hesap vereceksin. KOSGEP destekli iş yerini yıkıp, ne kadar imar rantı elde ettiğin gariban kadınların, ahını siz ve tüm Gaziantep görecek” dedi.

ABDULKADİR YÜKSEL DEVLET HASTANESİNE DİKKAT ÇEKTİ

Abdülkadir Yüksel Devlet Hastanesini sel basıp, onlarca insan yok olunca mı yetkililer gelecek? Şampiyon Belediye başkanı, Sağlık Bakanlığı, bu hastaneye ruhsatı nasıl verdiniz. Sayın Valim, bu şehrin bakanları milletvekilleri çok şey istemiyorum. Teknik heyetten rapor istiyorum. Bu dere yatağına bu hastanenin yapılması uygun mudur? Kime ne kadar rant sağlandı açıklayın. Gaziantep halkı bunlar açıklayamazlar. İlk seçimde bize oy verin, kim ne kadar rant elde etmiş açıklayalım. Felaket yaşanmadan bu yolsuzluğu yapanlardan bedeli tahsil edip, hastaneyi taşıyalım, dere yatağını ıslah edelim” şeklinde konuşan Hocaoğlu, “Orman yangınları ve Sel felaketinde canını malını kayıp eden, büyük acılar yaşayan bu milletin evlatlarına, tüm ulusumuza başsağlığı ve geçmiş olsun diyerek basın toplantımıza başlıyoruz. Üzülerek söylüyorum, bu acılar ne ilk, nede son olacak. En acı olan ise; bunlara felaket deyip, basit bir açıklama yapan, 19 yıldır bunların nedeni olan, ancak rant uğruna gözünü kapatıp kulağını tıkayan AKP yöneticilerinin, sanki bu olanlarla hiç ilgisi yokmuş gibi açıklamalar yapmasıdır” dedi.

“AK PARTİ MİLLETVEKİLLERİ GELSİN BİRLİKTE DOLAŞALIM”

“Ben ve çalışma arkadaşlarım, ilçe başkanlarım mahalle mahalle, köy köy geziyoruz. Herkesi dinliyoruz. Pazarın ve halkın nabzını tutuyoruz. Duydum, AKP milletvekilleri ve belediye başkanları da geziyormuş, ben görmedim, medya yazıyor. Gelin birlikte gezelim, hodri meydan! Pazara çıkacak yüzünüz varmı? Ben buradayım. Varsa cesaretiniz, beraber çıkalım pazara. Çıkalım açık oturuma, 7 milletvekiliniz, 8 belediye başkanınız var. İl ve ilçe başkanlarınızı saymıyorum. Ben 7/24 hazırım” şeklinde sözlerini sürdüren Hocaoğlu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;“Pazarcı esnafı Sayın Hayri Sucunun beyanatından çok rahatsız. Pazarcı esnafı biz evimizi zor geçindiriyoruz. Halden aldığımız malın faturası ortada, satış fiyatımız ortada, pahalılığın faturasını pazarcı esnafına çıkarmayın diyor. Bizde gezdik gördük, iyi ki pazarcı esnafı var. Her keseye uygun mal temini oluyor, ancak İslahiye, Nurdağı, Gaziantep pazarlarında salatalık 7 –TL. Arkadaşlar buralar bir zamanlar bostandı. Ağustos ayında salatalık 7-TL Allah asgari ücretliye, gündelikçiye, işsize yardım etsin. Pazarda tezgah açan öğretmenden, işletme mezununa onlarca pazarcı gördüm. Bende 1992 yılında Ziraat Mühendisi olarak işsiz kalmış, boya sektöründe çalışmıştım. Bu ülkeyi yönetenler 1992 yılında Ziraat Mühendisi işsiz kalırsa, tabela üniversiteleri açılır ise, ülke samanı ithal eder, öğretmen pazarda salatalığı 7 –TL ye satar. Gastronomi festivali başlıyor, bir beyran 28-TL oldu. Haberiniz varmı, sayın belediye başkanları. Festivalden sonra 35-TL olur sanırım. Baklava ve kebabı söylemeye dilim varmıyor. Belediyelerden maliyet hesabı ve fiyatta semte ve kira fiyatlarına göre üst sınır belirlemesi yapmasını istiyoruz. 4 kişilik bir aile yalnızca gidip birer beyran ve su içse şu an 130,00-TL ödeme yapmak zorunda. El insaf diyorum.”

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantep'ten yangından etkilenen vatandaşlara yardım

2021-08-09 14:11 - Gündem

Gaziantep’te tahıl fabrikasında çıkan yangın korkuttu

2021-08-09 14:24 - Gündem

Dünyaya örnek oluyor

2021-08-16 10:32 - Gündem

HAYDİ GAZİANTEP UMUT’A UMUT OLALIM..

2021-08-09 11:49 - Röportajlar

ACI satış!

2021-08-11 11:24 - Özel Haber

'Hatun parmağı' üzümünde hasat zamanı

2021-08-09 14:09 - Ekonomi

O şoförün işine son verildi

2021-08-12 10:13 - Özel Haber

ŞEHİR HASTANESİ’NDE İNŞAAT DURDU!

2021-08-11 11:30 - Özel Haber

“30 KİŞİLİK KOĞUŞLARDA 60 KİŞİ VAR”

2021-08-16 10:41 - Özel Haber

GASTRO "ZAM"

2021-08-15 08:53 - Özel Haber

İlgili Haberler

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

GAGİKAD KİLİS’ İN GÖNLÜNÜ FETH ETTİ

21:03 - Özel Haber

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem