?>

“200 bin tohumu toprakla bir günde buluşturuyoruz”

Yaşam - 6 yıl önce

İnsan gücü yerine makine gücünden yararlanarak yapılan işin niteliğini artırdıklarını, zamanın yanı sıra ekonomik kazanımlar elde ettiklerini kaydeden Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Türkiye’de imal edilen bir makineyle birlikte günlük 200 bin tohumu direkt toprakla buluşturacak bir imkana kavuştuk” dedi.

Belediye hizmetlerinde çağın yerli ve milli teknolojik yeniliklerini yakından takip ederek kullanan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, insan gücü yerine makine gücünü kullanarak zamanın yanı sıra ekonomik olarak büyük avantajlar elde ettiklerini anlattı. Amaçlarının daha yeşil bir Gaziantep ve Şehitkamil oluşturmak olduğunu vurgulayan Başkan Fadıloğlu, bu bağlamda gerekli gördükleri adımları sırasıyla attıklarını söyledi.

Göreve başladıkları dönemde belediyenin kullandığı çiçek ve bitki türlerini ihale yoluyla aldığını anımsatan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, inşa ettikleri Peyzaj Bitkileri Üretim Serası ile artık, çiçek ve bitki türlerini kurdukları serada yetiştirdiklerini kaydetti. Seranın 5 bin 760 metrekare alan üzerine kurulduğunu belirten Fadıloğlu, 6 tünel, 638 masadan oluşan serada havalandırma, ısıtma, sulama ve gübreleme işlemlerinin tam otomatik bir sistemle yapıldığını kaydetti.

Durumu, giderlerle dengelememiz gerekiyordu

Eldeki kaynağı ve zamanı en verimli şekilde değerlendirmek amacıyla insan gücü yerine makine gücünden yararlanmak adına yerli bir tohum ekme makinesi aldıklarını kaydeden Rıdvan Fadıloğlu, “Göreve geldiğimiz anda daha yeşil bir Gaziantep, daha yeşil bir Şehitkamil için ekip arkadaşlarımızla ‘neler yapabiliriz’ düşüncesiyle çalıştık. Öncelikle ekonomik olması adına bir sera kurmamız gerektiğine kanaat getirince hemen nitelikli bir sera kurduk. Göreve geldiğimizde insan gücünü kullanarak çok yoğun emek harcıyorduk ve buna karşın çok büyük paralar harcıyorduk. Baktık ki giderler, çok astronomik boyutlara ulaşıyor. Tabi biz istiyoruz ki her yer yemyeşil, rengarenk olsun. Ama bu durumu, giderlerle dengelememiz gerekiyordu. Bu yönde zaman içerisinde çeşitli önlemler aldık. En son aldığımız makine ile birlikte de insan gücü yerine makine kullanarak çok büyük bir tasarruf sağlamış olduk. Çok şükür şimdi, Türkiye’de imal edilen bir makineyle birlikte günlük 200 bin tohumu direkt toprakla buluşturacak bir imkana kavuştuk. Bu şekilde hem ekonomik bir değer elde etmiş olduk hem de yemyeşil, rengarenk bir Gaziantep’i, Şehitkamil’i milletimizin hizmetine sunma imkanı bulmuş olduk. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum”

Haftanın Öne Çıkanları

Savcılılara yakışır dernek

2019-12-22 08:14 - Özel Haber

YAHUDİLER HANUKA BAYRAMINI GAZİANTEP’TE KUTLADILAR!

2019-12-29 08:02 - Özel Haber

6317 ŞEHİT İÇİN KOŞTULAR!

2019-12-22 09:47 - Güncel

Gaziantep FK, Gaziantepspor’u geride bıraktı

2019-12-23 11:15 - Spor

“Büyük bir iş kazası olarak görüyoruz”

2019-12-25 06:50 - Özel Haber

Bu çocukta gelecek var

2019-12-22 08:16 - Spor

BU DİREKLER PARA BASIYOR

2019-12-29 08:01 - Özel Haber

Kadoil Başarısı


2019-12-27 09:10 - Güncel

İŞBİRLİKÇİ KİM?

2019-12-23 11:02 - Özel Haber

HAYALET BÖLGE!

2019-12-22 08:17 - Özel Haber

İlgili Haberler

Mavi İz Projesiyle Deniz Kirliliğine Sanat Dokunuşu

13:16 - Yaşam

Kızılay Şehitkamil’den Yetim Çocuklar ve Askerler Onuruna Anlamlı İftar

16:00 - Yaşam

GASTURDER ile GİBTÜ'den Gastronomi İçin İş Birliği

13:47 - Yaşam

KATODER’den Devlet Korumasındaki Çocuklara Anlamlı İftar

11:10 - Yaşam

Gaziantep’te LÖSEV Gençlerinden Umut Dolu Buluşma

00:40 - Yaşam

Günün Manşetleri

KATODER Başkanı Sabiha Gül: “Toplumsal Kalkınma İçin Çalışıyoruz”

10:04 - Özel Haber

GİKAD Cumhuriyetin Kadınlarını Hatıra Defterinden Günümüze Taşıdı

22:06 - Özel Haber

“Fırtına Geliyordu Ama Görülmedi” Üzümcü’den Ekonomi Yönetimine Eleştiri

20:53 - Gündem

Gaziantep’te Elektrik Kesintileri Vatandaşı Çileden Çıkardı!

05:34 - Özel Haber

Ne Vitrin Oyunu Ne de Selfie Yarışı 8 Mart

03:45 - Genel