1000’LİKLERİ YİYORLAR!

Özel Haber - 4 yıl önce

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ülke genelinde olduğu gibi Gaziantep’te de birlik ve beraberlik ortaya kondu. Sosyal yardımlaşmanın tavan yaptığı bu dönemde objektiflere yansıyan bazı vatandaşların görüntüsü ise içimizi yakıyor. Gaziantep Valiliğinin sürdürdüğü başarılı yardımlaşma örneğinin tüm kesimlerce yerine getirilmesi talep ediliyor.

Batalhöyük Mahallesinde çocuğuyla birlikte çöp kutusundan yiyecek toplayan ve topladığı yiyeceklerin en iyisini asfalt zemin üzerinde arayan bu kadını ayakta alkışlıyoruz. Çocuğu için sabahın erken saatlerinden itibaren sokaklara çıkarak yiyecek bir ekmek arayan kadının ve diğer kadınların içler acısı haline bir an önce son verilmeli. Bu fotoğraf Şahinbey İlçesi Batalhöyük Mahallesinde çekildi. Şahinbey Belediyesine ait çöp konteynırından yiyecek toplayan kadının çocuğuyla birlikte olduğu bu fotoğraf karesi hepimizin yüreğini yaktı. Kent genelinde dayanışma anlamında ortaya konan yardımlaşmaya en güzel örneği Gaziantep Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi verdi. Diğer yandan yardım faaliyetlerini genelde objektiflerin karşısında gerçekleştiren Şahinbey Belediyesinin Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle ortaya koyduğu yardım faaliyetleri basında boy boy haber olurken diğer yandan aynı belediye başkanı kendi sokaklarında aç dolaşan vatandaşlardan bir haber oldu.

ALAN EL VEREN ELİ GÖRMEMELİ!

Göreve geldiği günden bu yana yaptığı sosyal yardımlarda objektiflere poz vermeyi esirgemeyen Şahinbey Belediyesinin Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, çocuklar başta olmak üzere yetişkinlere yönelik yapılan birçok yardımda kameraların karşısına geçmeyi ihmal etmedi. Kent genelinde yapılan birçok yardım faaliyetinde yardımı gerçekleştiren kurum ve temsilcileri kameralar karşısına geçmezken, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun her yardımda objektiflerin karşısına geçmesi eleştiri konusu olmuştu. Son olarak işyerleri kapalı olan esnaflara biner lira maddi destekte bulunan Tahmazoğlu, bu hareketi ile takdir topladı ama bu yardım faaliyetinin boy boy haber olması ise eleştiri konusu oldu. Yaptığı onlarca yardımın dışında Şahinbey ilçesinin cadde ve sokaklarında dolaşan ve çöp konteynırlarından yiyecek toplayanları diğer yetkililer gibi göremeyen Şahinbey Belediyesinin Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nu bu konuda da duyarlı olmaya ve duyarlı olurken bu tür işleri basına malzeme yapmamasını kentte yaşayan vatandaşlar özellikle istiyor.

TAHMAZOĞLU BU FOTOĞRAFA İYİ BAKMALI!

Kent genelinde sokakta yiyecek toplayan vatandaşlar en çok merkezi olması nedeniyle de Şahinbey ilçesinde görülüyor. Koronavirüs salgınıyla mücadelenin doruğa çıktığı bu günlerde cadde ve sokaklarda çöp konteynırlarından yiyecek toplayan vatandaşlarımız içimizi sızlatıyor. Genci, yaşlısı çok sayıda vatandaşın çöp konteynırlarından yiyecek topladığı Gaziantep’te bu sorunun önüne geçilmesi isteniliyor. Yardım faaliyetleriyle gündeme gelmekten oldukça mutlu olan Şahinbey Belediyesinin Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun bu fotoğrafa iyi bakmasını isteyen vatandaşlar, onu vicdanıyla baş başa bıraktıklarını dile getirdiler.

Haftanın Öne Çıkanları

SANKO Holding “Yarın Olacak” filmi ile “biz de buradayız” diyor

2020-04-17 06:23 - Video Haber

“BİZ DE BURADAYIZ”

2020-04-19 18:07 - Mobil

İŞTE GAZİANTEP'TE VAKA SAYISI

2020-04-17 13:07 - Özel Haber

Gaziantep’te yoğun caddeler ve mesire alanları boş kaldı

2020-04-19 07:16 - Mobil

1000’LİKLERİ YİYORLAR!

2020-04-21 13:38 - Özel Haber

“Değil fıstık ağacına , dalına bile kimse dokunamaz”

2020-04-19 11:44 - Güncel

GAZİANTEP'TE 27 İŞÇİ KARANTİNAYA ALINDI!

2020-04-16 10:32 - Mobil

GSO'dan birlik ve beraberlik vurgusu

2020-04-15 20:18 - Ekonomi

Araban’dan büyük destek

2020-04-16 05:44 - Yaşam

SONDAKİKA. O YASAK 15 GÜN DAHA UZATILDI

2020-04-18 12:57 - Mobil

İlgili Haberler

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

Zehra Ünal'a Önemli Görev

12:22 - Özel Haber

İki Büyük Ailenin Birleştiği Muhteşem Düğün

23:29 - Özel Haber

TÜKD'de Ece Tepe Dönemi

15:27 - Özel Haber

GAGİKAD KİLİS’ İN GÖNLÜNÜ FETH ETTİ

21:03 - Özel Haber

Günün Manşetleri

''ZAYIFLAMANIN TADI HİÇBİR YEMEKTE YOKTUR''

15:29 - Röportajlar

GAZİANTEP’İN SOKAKLARINI TEMİZ TUTMAK İÇİN “ATMA!”

21:44 - Gündem

KENT KONSEYİNDEN HATAYLI ESNAFA DESTEK ZİYARETİ

21:41 - Gündem

Erdem Güzelbey’ e Önemli Görev

21:07 - Özel Haber

VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ

19:39 - Gündem