?>

Osmanlı dönemindeki hac yolculuğunu anlatan sergi

Yaşam - 8 yıl önce

Gaziantep'te Osmanlı döneminde hac yolculuğunu anlatan "Haremeyn, Hac, Mukaddese Yolculuk" isimli sergi açıldı.

Gaziantep ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri işbirliğinde Osmanlı döneminde hac yolculuğunu anlatan "Haremeyn, Hac Mukaddese Yolculuk" adlı sergi açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürlüğü koleksiyon ve arşivlerinden alınan Kur'an-ı Kerim, Kabe örtüsü, harita, kartpostal, belge, berat, fotoğraf ve çeşitli objelerin yanı sıra Hz. Muhammed'in sakal-ı şerifinin yer aldığı serginin açılışında konuşan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, hayırlı olmasını dilediği sergide ecdadın 200 yıl önce hac vazifesini yaparken yaşadığı zorlukları gösteren eserlerin yer aldığını ifade etti. Vali Yerlikaya, "Biz bugün 3,4 saatte hacca giderken eskiden bu yolculuk neredeyse 9 ay sürüyormuş. Ne zorluklar çekiliyor, bu zorluklara rağmen yolculuk büyük bir hasret ile yapılıyormuş. Bu nedenle ben de sizler gibi çok heyecanlıyım" dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise çok mutlu ve heyecanlı olduğunu ifade ederek, "Hac ibadeti İslam'ın beş şartından biridir. Bu ibadetin ne kadar değerli olduğunu biliyoruz. 200 yıl önce nasıl gidiliyordu, bu zorluklar neydi. O günkü koşullarda yapılan yolculuğun izlerini bu sergide bulabileceğiz. Bu sergiyi Peygamber Efendimizin sakalını da görerek tamamlayacağız" diye konuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kütüphane ve Müzeler Müdürü Ramazan Minder de Ramazan ayında Yenikapı'da sergininin açıldığını hatırlatarak, sergiden çok olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti. Sergi koordinatörü Erkan Doğanay ise, yaklaşık 200 yıl önce hac yolcuğunu anlatan tarihi zorlu yolculuğun çeşitli obje ve malzemelerle sergilendiğini vurguladı.

Topkapı Müzeler Başkanı Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı'nın da katıldığı sergide bulunan Kabe örtüsü, yazma eser, harita, kartpostal, belge, berat, fotoğraf ve çeşitli objeler ve Hz. Peygamberin sakal-ı şerifleri görenleri duygulandırdı. Sergi 30 Kasım'a kadar gezilebilecek.

Haftanın Öne Çıkanları

YETKİNŞEKERCİ ZORLA GETİRİLECEK

2017-11-09 08:55 - Güncel

TOPLANMA MERKEZİ PARK!

2017-11-08 10:29 - Özel Haber

Engelli usta harikalar yaratıyor

2017-11-12 08:19 - Özel Haber

Fizik tedavide 'Sevgi’ farkı

2017-11-10 10:52 - Yaşam

“Her derdin şifası çörek otu”

2017-11-10 10:48 - Özel Haber

Tekvandoda Gaziantep'in milli gururu

2017-11-10 09:12 - Spor

HAZIRLIKSIZ YAKALANDIK:2-1

2017-11-12 10:19 - Mobil

Çarpık yapılaşma yerine modern yaşam alanları

2017-11-07 09:46 - Yaşam

Esnaf denetim altında

2017-11-13 10:08 - Özel Haber

Potada yine hüsran

2017-11-09 03:13 - Mobil

İlgili Haberler

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam

Gazeteci Ali Atalar, Antep Evlerinin Sır Kapılarını Aralıyor

12:16 - Yaşam

Acarsan Holding Bayramınızı Kutlar

13:06 - Yaşam

Sökücü Ailesinin Acı Kaybı

01:32 - Yaşam

Günün Manşetleri

Tanrıöver ve Yüksel Ailelerinden Unutulmaz Düğün

18:30 - Özel Haber

Gaziantep Kent Konseyi Genel Kurulu Gerçekleşti

17:50 - Özel Haber

İş Dünyasının Rotası HKÜ’de Çizildi!

13:43 - Özel Haber

“Bizim Mahallenin Halleri” Yıkılan Değerleri Tek Tek Gözler Önüne Serdi

18:15 - Yaşam

Fatma Şahin’den Ailelere Bayram Gibi Festival!

17:57 - Yaşam