?>

Kızılay'ın 11'inci Toplum Merkezi açıldı

Yaşam - 9 yıl önce

Gaziantep’te Suriyeli mültecilerin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik Kızılhaç-Kızılay Hareketi İşbirlikleri Koordinatörlüğünde 11'inci Türk Kızılayı Toplum Merkezi açıldı.

Başta ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınmış Suriyeli mülteciler olmak üzere kamp dışında yaşayan yabancılara ve oradaki bölge halkına psikososyal destek, koruma ve geçim kaynağı geliştirme çalışmaları yapılan Türk Kızılayı Toplum Merkezi Gaziantep'te açıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük’ün konuşması ile devam etti. Konuşmasında “Hizmetlerimize bir yenisini eklemek için hizmetlerini genişletmek için buradayız’’ diyen Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Alper Küçük,, sözlerinin devamında “Toplum merkezleri adında bir projemiz var, bu özellikle Suriyeli misafirlerimiz için hizmetlerden sadece bir tanesidir. Toplum merkezi aslında bizim için ensarla muhaciri bir araya getirdiğimizi uyumu tesis ettiğimiz birbirleriyle paylaşımlarını arttırabilecekleri bir mekan. Bu mekanı içerisinde eğitim ve birlikte etkinlik düzenleme var. Psikososyal destek var, onların kamuyla olan ilişkilerini destek ve yönlendirme var. Yani onların sorunlarını vakalarını çözmekten eğitime kadar birçok hizmet var. Çocuklarla, gençlerle, yetişkinlerle ayrı çalışıyoruz. Burası bir hizmet merkezidir. Eğitim anlamında donatan sohbetler edebildiğiniz bir yer. Toplum merkezlerini misafir toplulukların Suriyeliler çoğunlukta olmak üzere yaşadığın yerleri dikkate alarak biz bu hizmetimizi arttırıyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Şahinbey ilçesi İnönü caddesinde açılan Toplum Merkezinin açılış törenine, Gaziantep Vali Yardımcısı Uğur Aladağ, Dışişleri Bakanlığı Gaziantep Temsilcisi Adnan Keçeci ve diğer idari amirler katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

Akıllı Yaşam Hackathon ile Gelecek HKÜ’de Kodlanıyor

2017-11-30 04:52 - Teknoloji

İMO’da teknik gezi

2017-11-30 06:30 - Teknoloji

“SAĞLIK ÜSSÜ OLACAĞIZ”

2017-12-01 10:51 - Güncel

YASAKLANDI!

2017-11-29 09:06 - Özel Haber

Yeni sağlık müdürü Abdulkadir Turgut

2017-11-29 06:08 - Yaşam

Gaziantep’te FETÖ operasyonu

2017-12-01 08:21 - Güncel

Fenerbahçe'den Karaduman'a ziyaret

2017-11-29 04:55 - Spor

GKV’den öğretmenlerine muhteşem balo

2017-11-27 03:33 - Yaşam

1 puan önemli

2017-11-27 03:54 - Spor

BAKLAVANIN TADINI KAÇIRDILAR

2017-11-27 10:28 - Özel Haber

İlgili Haberler

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam

Kadın Doğumda Yeni Dönem İzsiz Ameliyat Gaziantep'te

08:06 - Yaşam

Gaziantep'te Gelecek Kaygısı Bavulları Toplattı

18:22 - Yaşam

Göçün Merkezi İstanbul, Çıkışta İlk 10’da Gaziantep de Var

17:58 - Yaşam

Günün Manşetleri

Türk Halı Sektöründen Lojistik Alarmı: 184 Ülkeye İhracat Var, Sevkiyat Yok

14:06 - Ekonomi

GİKAD Projelerini Taçlandıran Kapanış Buluşması

15:44 - Özel Haber

Sağlıklı Yaşam Tutkunları Boğazköy Gusto'da Buluşuyor

11:53 - Yaşam

Finansal Nihilizm: Umudunu Kaybeden Gençlik, Ekonominin En Büyük Riskidir

13:15 - Ekonomi

Şehitkamil'de Bayat Ekmek Toplama Hizmeti Tartışma Yarattı

09:44 - Yaşam