?>

Abdülkadir Çıkmaz, referandumu değerlendirdi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz....

Gündem - 9 yıl önce

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, Türkiye’nin güven ve istikrarın devamı için sandıkta 'evet' dediğini söyledi.

Çıkmaz, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin değişim için 'evet' kararı aldığını ve bu değişimle gelecek yılların Türkiye’sinin daha güçlü olacağını belirtti. Halkın sandığa giderek güve ve istikrara oy verdiğini vurgulayan Çıkmaz, "Geçmişte birçok sıkıntıyı göğüsleyen milletimiz artık sıkıntılı dönemleri hatırlamak istemiyor. Halk bu nedenle önüne konulan 18 maddelik değişimin doğru olduğuna inandı ve ‘evet’ dedi. Türkiye’nin kabuğunu kırabilmesi için değişime gitmesi gerekiyordu. O da 16 Nisan’da gerçekleştirildi. Çıkan sonuçların ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getiren herkesi tebrik ediyorum. Sandıkta ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyen vatandaşlarımızın bugünden itibaren güçlü Türkiye için mücadele edeceğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile çift başlılığın ortadan kalkacağına dikkati çeken Çıkmaz, bununla birlikte bürokratik engellerin de son bulacağını kaydetti. Bunun da ülkede kararların daha hızlı alınmasına yol açacağını belirten Çıkmaz, "Mevlana’nın dediği gibi ‘Dün dünde kaldı, artık yeni şeyler söylemek lazım’ Referandum da dünde kaldı artık yenilenmek ve kalkınmak için yeni projelere imza atmak lazım. Ülkemizin büyük hedefleri var, bu hedeflere odaklanmamız gerekiyor. Bunun için de toplumun her kesimine büyük görevler düşüyor" şeklinde konuştu. 2017’nin ilk çeyreğinin referandum çalışmalarıyla geride kaldığını anlatan Çıkmaz, "Gündem referandum olmasına rağmen ihracatımız artışa geçti. Önümüzdeki süreçte bu artışın daha da fazla olacağına inanıyorum. Geçen seneye göre iyi yerdeyiz. 2017 yılı Türkiye için her anlamda iyileşme ve atılım yılı olacak. Bu da 2023 hedeflerimize daha kolay ulaşacağımız anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.

Referandum sonuçlarının ardından ilk olumlu sonucun döviz cephesinden geldiğini anımsatan Çıkmaz, sandıktan 'evet' çıkmasının ardından doların 3.63’e, Euro’nun da 3.86’ya düştüğünü belirterek, “Bu sonuçlar iş dünyamız adına umut vericidir. Dövizin dengeli olması iş dünyasının çalışmalarını kolaylaştıracaktır. Gelecekten umutluyuz, bu umudumuz daha artacaktır” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni termal sıcak su bulundu

2017-04-11 12:02 - Mobil

Gurmelerin ilgi odağı oldu

2017-04-10 12:19 - Mobil

Başbakan Yıldırım’dan 'EVET' kutlaması

2017-04-16 15:05 - Video Haber

Başbakan Binali Yıldırım, balkon konuşması yaptı

2017-04-16 15:57 - Video Haber

AK Partililer Başbakan’ı bekliyor

2017-04-16 15:13 - Güncel

Güven veren merkez

2017-04-12 09:18 - Yaşam

Gaziantep'teki cinayette sır perdesi aralandı

2017-04-11 09:57 - Video Haber

Atın kazada kopan kafası sürücüyü öldürdü

2017-04-17 07:07 - Video Haber

“ANAP’LILAR ‘EVET’ DİYECEK”

2017-04-10 12:34 - Mobil

Arkadaşların kavgasına aileler karıştı

2017-04-13 03:07 - Video Haber

İlgili Haberler

Gaziantep İş Dünyası Mehmet Ali Topçuoğlu’na Veda Etti

13:15 - Gündem

CHP MUTLAK BUTLAN GELİŞMESİ: OLAYLARA KİŞİSEL DEĞİL, KURUMSAL YENİLENME PERSPEKTİFİNDEN BAKABİLMEK!...

17:48 - Gündem

Milletvekili Ali Şahin Üzerinden Neyin Hesabı Görülüyor?

18:49 - Gündem

STK ve Meslek Odalarından “Bu Sadece Bir Parti Meselesi Değil” Mesajı

16:09 - Gündem

MHP’den Gaziantep’te Kritik Karar

17:54 - Gündem

Günün Manşetleri

Etki Akademi’de Eğlence, Sürpriz ve Hediye Dolu Gün

08:38 - Özel Haber

Gaziantep İş Dünyası Mehmet Ali Topçuoğlu’na Veda Etti

13:15 - Gündem

Türk Basın Birliği Gaziantep Şubesi Başkanı Mustafa Erhan Durukan Vefat Etti

11:05 - Yaşam

Gaziantep’in Duayen Sanayicisi Ali Topçuoğlu Vefat Etti

18:55 - Yaşam

BOTAŞ ve GAZDAŞ Tecrübesiyle PALMET’e Güç Katacak

11:11 - Türkiye