USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ZUMZUĞU SURATINA YERSEN…

16-06-2020

Atatürk,Kurtuluş Savaşın da yaverleriyle toplantı halindedir.Kazanılmış muhaberelerinin sarhoşluğu ile yaverler neşe içinde;” Atam, şükür savaş bitti,sorunlarımız da bitti.Artık savaşlar olmadan ülkemiz şaha kalkabilir…” Ata;düşünceli,gergin yaverlerini susturup tarihi sözünü söyler; En büyük savaş cehaletle olan savaştır.Asıl savaşımız şimdi başlıyor.. CEHALETLE SAVAŞ!”

Sağlıkçılara karşı yönelik son dönemlerde şiddet artışlarındaki asıl sebep de işte aynen bu… sistemin kendilerine sağladığı bir takım  vatandaşlık haklarını beyinleri yerine başka yerlerinden anlayan bazı tipler,koronadan sonra ikinci kıyım ekibi olarak dolaşmaya başladılar.Çoğunluğu da hak hukuk aramak yerine, şov ve güç göstergesi amaçlı olarak hastanelerde rezalet çıkarmak,ortalığı yakıp yıkmak,adam dövmek..yani barbarlığı  kendilerinde hak olarak görebiliyor.Bir zamanlar utana çekine gittikleri sağlık  kurumlarında efendice beklemeler yerini, rezalet çıkarıp dayak atmak basit çevrelerinde racon olarak görenlere bırakmaya başladı.

Cehaletin getirdiği bu sözde aşırı özgüven ve beraberinde şiddet meraklısı tipler için acil şekilde caydırıcı  yasalar çıkarılıp biran önce uygulamaya geçilmelidir.En hafifi de bu magandaların belli bir süre sağlık hizmetlerinden men edilmeleriyle de başlanılabilir..

Gaziantep için  Son Dakika Covid-19  takvimi

Söylenecek çok şey yok.Maskeler çene altında,piknikler tıka basa,düğünler kınalar harala gürele devam ediyor.Ha bir de bol şamatalı asker uğurlamalarını da unutmayalım..

Yani Gaziantep bildiğimiz gibi; eski tas eski hamam..

GÜNÜN SÖZÜ

Cahil insan, gül ise de koklama
Aşık Veysel

TEBESSÜM

Bir gün Hasan feci halde ishal olmuş, ishal yer mekan zaman tanımıyor tabii. Sonunda doktora gitmiş ürolog:
- Seni hastaneye yatırmamız lazım, der.

Hasan da garibim ne yapsın kabul etmiş etmeyip de altına mı doldursun. Neyse Hasan'ı üroloji yerine yanlışlıkla psikoloji servisine yatırmazlar mı! Neyse aradan biraz zaman geçer Hasan'ı muayene eden üroloğun psikoloji polikliniğine yolu düşer. Birde ne görsün bizim Hasan, doktor şaşırır doğal olarak:

- Sen ne arıyorsun burada?
- Beni buraya yatırdılar.
- Eeeee geçti mi bari ishalin?
- Yok geçmedi ama artık pek kafaya takmıyorum.
**
Ameliyathane kapısında dört dönen adama, hemşire müjdeyi vermiş:

- "Beyefendi bir oğlunuz oldu!" Adam sevinçle haykırmış:

- "Yaşasın, ismi Çetin olacak, oğlum benim!" Hemşire biraz yüzünü ekşiterek adamın yanına gelmiş ve:  "Ancak Çetin'in bir kolu yok", demiş Adam üzülerek:

- "Olsun ben Çetin'im için her şeyi yaparım, onu gösterin bana", demiş Bunun üzerine hemşire:
 "Ama Çetin'in diğer kolu da yok", demiş Adamın afallaması sürerken hemşire sayıvermiş:

- "Ve Çetin'in bacakları da yok, üstüne üstlük gövdesi de yok " Adam dayanamamış:

- "Yeteeer, Çetin'imi gösterin bana" diyerek ameliyathaneye dalıvermiş Ameliyat masasının başına geldiğinde bir bakmış ki Çetin sadece bir gözden ibaret Adam dumura uğramış bir halde:  "Çetin'im Çetin'im" diyebilmiş Bunun üzerine ameliyatı yapan doktor adama yaklaşmış elini omzuna atarak:

- "Beyefendi Çetin sizi göremez, o maalesef kör", demiş...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?