USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YUNAN MEZALİMİNİ GÖRMEK İSTEYEN…

05-03-2020

""

Bu resim üzerine  söylenecek daha fazla başka bir şey yok aslında. Çaresizliğin, yıkılan umutların ve küçücük bedene yüklenen kocaman acıların kısaca özeti bu resim...

Onlar ne Suriyeli,ne mülteci,ne göçmen.Sadece herkesler gibi yaşama hakkı olan,acıyı,hüznü,dramı asla hak etmeyen  çocuklar..dünya çocukları…

Suriye savaşı ile birlikte patlak veren göç dalgaları ile ilk sığındıkları liman Türkiye oldu.Sınırımız savaştan kaçan bu insanlara düşünmeden açıverdik, bağrımıza bastık.Bizler ne olursa olsun,dinine,milletine,ırkına bakmadan düşenin,aman dileyenin yanında olan merhametli bir milletiz.

Bazen kızarız,öfkeleniriz,tepki veririz ama kapımıza gelen kim varsa  asla kovmayız,mazlumun canını acıtmayız.Ekmeğimizi bölüşürüz,paylaşırız.Hele ki çocuklar…onlar bizim en hassas noktalarımızdır.Bizi bilen bilir bilmeyende görür,yaşar, öğrenir.

Şimdi  Yunanistan’ın sınırlarına dayanan mültecilerin öncelikle insan olduklarını umursamadan,çoluk çocuk demeden eziyetlerini, insanlık dışı uygulamalarını tüm dünya ile birlikte seyrediyoruz. Türkiye'nin yeni göç dalgasına karşı önlem amacıyla sınır kapılarını açmasının ardından binlerce mülteci, Avrupa'ya doğru yola çıktı.

Sınıra dayanan mültecilere sert bir şekilde karşılık veren Yunan güçleri, onları kabul etmemek için inanılmaz yöntemlere başvuruyor.

Şaşırdık mı? kesinlikle…
Yunanın,yüzyıllardır dost olmaya çalışıp ama uzattığımız her zeytin dalını nasıl havada bıraktıklarını en iyi biz biliriz.

Kıbrıs’ta Türk vatandaşlarına uyguladıkları vahşeti  unutmadık,unutmayacağız. Sadece biz değil tüm dünya biliyor bu azgın milletin barbarlıklarını..

Şimdi de güçleri sınırlarına dayanan mültecilere yetiyor. Onlarca mülteciyi bir alanda toplayan Yunan güçleri, yarı çıplak soyup dayak atıyorlar. Eşyaları da alınan mülteciler, Türkiye'ye geri yollanıyor.2 göçmeni silahla vurarak öldüren Yunan güçleri, dünyanın gözü önünde zulmüne devam ediyor.Haber ajanslarına düşen yeni görüntüler ise dehşet verici...

Türkler; mertlikleriyle, misafirperverlikleriyle ve merhametleriyle bilinen bir millettir. Tarihten beri, nerede ve ne zaman olurlarsa olsun, ister hazarda ister seferde olsun, bu güzel hasletlerini devam ettire gelmişlerdir. Selçukludan Osmanlı'ya, Türkistan’tan Türkiye'ye bu güzel hasletler, bir miras olarak sürmüş gelmiştir.

Dün de,bugün de,yarın da…


GÜNÜN SÖZÜ

Merhamet en etkili silahtır kalbe kadar işler ve ebediyete kadar iyileşmeyecek yaralar açar.
Lavigerie

TEBESSÜM

Şehrin hayırsever vakıflarından birindeki çalışanlar şehrin en başarılı avukatından henüz herhangi bir bağış almamış olduklarını fark ettiler. Bağış toplama görevindeki kişi avukatı bağışta bulunması için ikna etmeye çalışıyordu.
– Araştırmalarımıza göre yıllık geliriniz en az 500.000 dolar, ancak bugüne kadar hiç bir hayır işine bir kuruş bağışta bulunmamışsınız. O paranın bir kısmını bir şekilde topluma iade etmek istemez miydiniz?

Avukat bir süre düşündü, sonra:
– Önce, araştırmalarınız annemin uzun bir hastalıktan sonra ölmek üzere olduğunu ve hastane masraflarının onun yıllık gelirinin bir kaç kat üstünde olduğunu da gösterdi mi?

Görevli utandı:
– Şey, hayır.
– Peki, kardeşimin malul bir gazi, kör ve tekerlekli iskemleye mahkum olduğunu?
Görevli utancından kıpkırmızı kesilmiş bir halde özür dilemeye çalışırken avukat onun sözünü kesti:
– Ya da kız kardeşimin kocasının bir trafik kazasında öldüğünü ve onu üç çocuğuyla beş parasız bıraktığını?
Görevli yerin dibine geçmişti, sadece:
– Hayır, hiç bir bilgim yoktu, diye mırıldanabildi.
Avukat bir kez daha onun sözünü keserek devam etti:
– Pekala, ben onlara zerre miktar para vermezken size niçin vereyim?

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?