USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YEREL SANATÇILARIMIZIN SESLERİNİ DUYAN VAR MI?

03-04-2021

Halkımızdan gelen şikayetleri,dilek ve beklentileri köşemizden yayınlamaya,sizlerin sesi olmaya HAKİMİYET ailesi olarak  devam ediyoruz.

Malumunuz pandemiden pek çok sektör olumsuz yönden etkilendi.Hazırlıksız yakalanılan pandemi, beraberinde pek çok mağduriyetin yaşanmasına da sebep oldu.Umuyoruz en kısa sürede bu kötü dönemi atlatırız.

Çok gündeme gelmeseler de bu dönemin en çok etkilenen sektörlerinden birisi de yerel sanatçılar ve onların aileleri oldu.
Yerel sanatçılar pandemi yüzünden  ertelenen düğün,nişan,mezuniyet gibi organizasyonlar, kapanan eğlence mekanları..nedeniyle ciddi olarak maddi sıkıntılar yaşamaktalar.

Bir yılı aşkın bir süredir devam eden ve Türkiye’de 9 aydır hayatı durma noktasına getiren korona virüs salgınından en çok etkilenen kesimlerin başında sanatçılar geliyor. Sokağa çıkma yasaklarının yanı sıra kültürel etkinlikleri iptal eden pandemi sebebiyle,  yerel sanatçılar iş bulamaz hale geldiler.
Çoğu sigortasız, kayıtsız çalışan müzisyenlerin durumu daha da kötüleşti, intihar edenler, enstrümanını satanlar bile var.
Umarız Gaziantepliler olarak  mahalli sanatçılarımıza ve mağdur ailelerine destek çıkılıp, şu zor günlerin atlatılmasında gereken destek verilir.Her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi başarmış bir millet olarak Gazianteplilerin duyarsız kalmayacağı inancındayım..

GÜNÜN SÖZÜ

Haksızlık karşısında eğilmeyiniz. Zira hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz.
Hz. Ali

TEBESSÜM

Diktatör emir vermiş:
“Bunları, bu fıkraları kim uyduruyor, bulun getirin!”
Bulup getirmişler:
-“Bunları sen mi uyduruyorsun?”
Boynunu bükmüş:
-“Evet efendim!”
-“Hatırlar mısın? Bu halkın her seçimde bana yüzde doksan dokuz oy verdiğini bilmiyor musun?”
Adam hemen ellerini açıp itiraz etmiş:
-“İşte bunu ben uydurmadım efendim!”
**

Bir Fransız, bir Amerikalı, bir Alman ve bir Türk, deniz kazası sonucunda ıssız bir adaya düşmüşlerdi. Bir hafta sonra konuşmaya başladılar.
 Fransız:
– “Ben yokken, şimdi sevgilim kaç kez evime gelmiş, beni çok merak etmiştir.”
Amerikalı:
– “Ben yokken, bütün medya gelmiş, beni arıyordur.”
Alman:
– “Ben yokken, patronum, yeni projeler için mutlaka beni aramıştır.”
Türk:
– “Ben yokken, kim bilir ne zamlar, ne vergiler gelmiştir.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?