USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YALAKALIK KURUMSALLAŞTI!!

02-11-2018

“Başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin…”
“Gelen ağam, giden paşam..”
“Kral öldü, yaşasın yeni kral..”
At twiti çekil kenara.İncinen

incinsin,hoplayanlar hoplasın,sen sanal şöhretin  keyfini çıkar.. Bir deli önemli bir günde, salla pati bir paylaşım yapıyor ve ortalık biranda yıkılıveriyor.Yani delinin afilisi,hınzırı kuyuya ağırından  bir taş atıyor. Kırk  akıllı çıkarsın bakalım nasıl çıkarıyorlarsa..

 İyisiyle kötüsüyle konuşuluyor olmak ta keyifli galiba ki kenarda, bucakta  kalanların, belki bir makam koltuk kapabilirim diye heveslenenlerin, büyük uçağa binip de  selfi çektirmek  isteyenlerin yeni metodu artık bu.

Dönem değişti artık. Bir yerlere gelmek isteyenler, eskiden olduğu gibi yetenekleriyle değil el ayak öpücülükle işerini yürütmek derdindeler.Her ne kadar samimiyetsiz oldukları bilinilse de gelecek olan rantı yüzü suyu hürmetine her yol mübah diyebiliyorlar.

Yalakalık Kurumsallaştı!
Bir insanı sevebilirsin.
Hayranlıkta duyabilirsin.

İdeolün, hayat dümeninde olabilir.
Sevdiğini abuk sabuk sıfatlarla vezir yerine rezil de edebilirsin. Saçma iltifatlar memnuniyet yerine iğretiye sebep olur.
Yalakalıkta son çıkışı yakalayan Harran Üniversitesi Rektörü  öylesine açıklamalarda bulundu ki tahin etmeyeceği tepkiler neticesinde  istifa etmek zorunda kaldı.Halbuki müdahale edilmeseydi daha neler neler üreteceklerdi ama..neyse..

  Bu tür menfi hareketler   muhatabına fayda yerine zarar getirir. Darısı ehliyeti, liyakati değil de yalakalığı öne çıkaran herkese!

Koltuk rahat,makam şirin.Elde etmek kadar elde tutmakta ayrı bir zanaat.Ama bunun yolu çirkinleşmek değil elde edilen makamda hizmet gösterebilmek,hakkını verebilmektir.

Unutulmasın ki, kulluk yalnızca Allah'adır.
Temennimiz,insanlar  yalakalıkları değil, ehliyetleri ve  becerileriyle öne çıkmalarıdır...

GÜNÜN SÖZÜ

YALAKALIK KURUMSALLAŞTI..

TEBESSÜM

Memleketin birinde 3 kere camiye gitmeyenleri idam ediyorlarmış. Usulen idam edilmeden önce 3 dileğini yerine getiriyorlarmış. Adamın teki 3 kere gitmemiş ve tabi yakalanmış. İdam edilmeden önce sormuşlar:
-İlk dileğin ne ?
-Vezirin karısıyla beraber olmak istiyorum!
Vezir "olmaz" dese de padişah "mecbur" demiş. Ve adam vezirin karısıyla beraber olmuş.
Adam ikinci dileği olarak padişahın karısıyla birlikte olmayı seçmiş. Bu sefer padişah "hayır" dese de herkes itiraz edince padişah mecbur kalmış.
-Son dileğin ne?
Adam bir vezire, bir padişaha bakmaya başlamış. Aradan 5 dakika geçtikten sonra vezir bakmış kendisi de elden gidecek:
-Ben bunu sanki camide gördüm gibi geldi, deyince padişah da:
-Ne gibisi lan! Yanımda kılıyordu!

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?