USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YAĞCILIK İLLE DE YAĞCILIK…!!!

05-02-2019

31 Mart seçimleri  iyice yaklaşıyor ama   partilerin belediye başkan adaylarının tam netleşmemesi yüzünden partilerin seçim manifestoları da tam manasıyla açıklanmadı.Kim nereye parklar bahçeler yapacak,hangi kaldırımı kırıp yenisini yapacak,bu sefer hangi yöne dönüşler yasaklanacak, ocağımıza yeni yeni  incir ağaçları dikecek daha öğrenemedik.

Başkanlardan önce sahalara çıkan meclis üyesi aday adayları ile  muhtar adayları  bana göre bu seçimin favorileri olacaklar.Bu dönem tek icraatleri genel başkanlarının gözüne girip iyi yerlerden sıra kapabilmek için yalakalıkta sınırları zorlamaları ,beyinlerimizi yakmaları, araya ricacılar koyarak amaçlarına ulaşmalarını seyrediyoruz.

 İktidarın adayları direkt tribünlere oynayıp yalakalıkta kendi sınırlarını dahi aşabiliyorken,muhalefetinkiler ise akılları zorlayan vaatlerle meydanlarda boy gösteriyorlar.

Vatandaş  ne mi düşünüyor? Seçim değil de geçim derdine düştüğünden belki da hayatının en kayıtsız,umursanmaz seçimine gitmek üzere.Zaten artık değişen dengeler yüzünden de kimin eli kimin cebinde, o bile belli değil artık.

Padişahın biri patlıcanı çok severmiş.Ne zaman “şu patlıcan musakkaya bir türlü doyamıyorum” dese dalkavuğu da; “Aman padişahım, siz söyleyince ağzımın suyu akıyor akşam olsa da yesek dermiş. ” Padişah imambayıldıdan söz edecek olsa “şu imambayıldıyı icat edenin mekânı cennet olsun, nefis bir yemek, insan yemeye doyamıyor” dermiş. Padişah; karnıyarıktan, patlıcan dolmasından, kızartmasından, kebabından, patlıcan salatasından, turşusundan ve reçelinden söz ettikçe, dalkavuk da göklere çıkarırmış. Gel zaman git zaman padişah patlıcandan nefret etmiş, sofraya değil yemeği, salatası, turşusu, tatlısı patlıcanın “p” harfinin gelmesini bile yasaklamış. “Şu patlıcan musakkanın neresini beğenirler de yerler, bir türlü anlamıyorum” dediğinde dalkavuk da padişahın sözünü tamamlarmış. “Aman padişahım bu musakkanın yenilmesini yasaklamak lazım.” Padişah bir başka gün; “Bu insanlara hayret ediyorum; o kadar güzel salata çeşidi varken akşam yemeğinde tutup patlıcan salatası yiyorlar, anlamak mümkün değil.” Dalkavuk sözünü kesercesine atılarak eklemiş, “insanlarda damak zevki diye bir şey yok, en iyisi patlıcanın yetiştirilmesini yasaklamak. Adını bile duymaktan nefret ediyorum.”


Bu konuşmaları duyan biri dayanamamış ve padişahın olmadığı ortamda dalkavuğa sormuş “yahu sen bir zamanlar patlıcanı met eder ve adeta göklere çıkarırdın, şimdi ise patlıcanı ve yemeklerini kötülüyorsun, nasıl  olur da bu kadar değişebilirsin, hayret” Dalkavuk da hemen yanıtlamış: “Bana bak arkadaş bana bak, ben patlıcanın değil padişahın dalkavuğuyum anladın mı şimdi?

Bizim günümüzde de artık sanal yağcılarımız var. Bunlar da sadece güzel laf üretirler. Bu yağcılarımız çok önemli kişilerdir. Bunlara yağcılık özellikle öğretilmiştir. Çünkü bu yağcılık kolay bir iş değildir. İnsanın onuru ile ters orantılıdır. Biri yükselirken diğeri azalır. Hatta yağcılık öyle bir boyuta ulaşır ki onur kelimesinin bir mana ifade etmediğini açık olarak görürsünüz.

 Bir düşünürün dediğine göre, dalkavukluğun sağladığı çıkar, dürüstlüğün kazandırdığı faydadan daha fazla olursa o ülke batar.
O kadar ki yani…
GÜNÜN SÖZÜ

Yanında aptal bir kadın olan bir sürü zeki adam görürsünüz ama yanında aptal bir adam olan zeki kadın kolay kolay göremezsiniz.  Erica John


TEBESSÜM

Hayatta muvaffak olmak istersen
En iyi meslektir şimdi yağcılık
 Ne sanat ne spor ne dağcılık
Yağcılık yağcılık ille de yağcılık
Ne mektebi vardır ne medresesi
Ne fizik ne kimya ne hendesesi
Koltuk şişirmektir bunun Türkçesi
Yağcılık yağcılık ille yağcılık
Aritmetik cebir Türkçe dil bilgisi
Katiyen bunlarla yoktur ilgisi
 Ucuz bir meslektir yok sermayesi
 Yağcılık yağcılık ille yağcılık
Doğruyu konuşsan adın mikroptur
 Cemiyet içinde hiç yerin yoktur
 Yağcılık yapanın sahibi çoktur
Yağcılık yağcılık ille yağcılık
 İster yiğit ol ister aç aslan
 Boş durma sende git birine yaslan
 Haya et be zalim gel biraz uslan
 Yağcılık yağcılık ille yağcılık
İstersen sofu ol istersen molla
 Yağcılık yapamazsan kendini kolla
 Bir ile kepaze olursun vallah
 Yağcılık yağcılık ille yağcılık
 Bütün ilimlerin hepsini yutsan
Çalışıp geceni gündüze katsan
 Elin varken ağzın ile kuş tutsan
Yağcılık yağcılık ille yağcılık..
KEMAL GÜLAL

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?