USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YAĞ SATARIM BAL SATARIM..

15-02-2021

“PTT KARGO ŞİKAYET HATTI’  na hiç göz attınız mı? En hafif olan şikayet “kargom kayboldu,kargom elime ulaşmadı” olup yüzlercesi şikayet hattına yağmakta.Pandemi de iyice yaygınlaşan internetten alışveriş yapanların en son kargo tercihi hangisi diye sorgulansa hep bir ağızdan PTT KARGO diye isyanlar yağar.  

Sizin  hiç yanılıp ta  PTT kargo ile işiniz oldu mu? Olmadıysa kendinizi şanslı kullardan sayın.Çünkü.. nasıl bir çileye düşeceğinizi ne ben söyleyeyim ne de siz sorun.Aynı il içinde gönderilen bir kitap dahi alıcının  eline on gün sonra geçebilir.Evde on kişide yaşasanız kargonuz her zaman “geldik evde yoktunuz” bahanesiyle elinize ulaşmayabilir.Ya da artık ümidinizi kestiğiniz paketiniz için merkeze gittiğiniz de bir hangar dolusu oda da size samanlıkta iğne arar gibi “senin paket nasıl bir şeydi bacım?” sorusu sizi deli edebilir.Yine bin bir mücadele ile kavuştuğunuz paketiniz ezik büzük,paçavra misali bulmanız canınızı  epey bir sıkabilir.

Hal böyle iken zaten yeterince pahalı olan sıvıyağını,iki kuruş ucuza alacağım diye kargodan istettiğiniz de elinize ne kadarı sağlam geçecektir? Diğer kargoların akıbetlerini,alıcısına nasıl ulaştığını hesaba katın derim..

**

SONUNDA BAŞKANDA İSYAN ETMİŞTİ…

Geçenlerde hava şartları bahanesiyle ENERJİSA TOROSLAR’ın çok uzun zamandır yaşattığı elektrik kesintileri hakkına yazmayan çizmeyen kalmamıştı.Çünkü herkes mağdurlar içerisinde yer alıyordu.Her ne kadar EMO Başkanı da teknolojik yetersizlikleri değil ağaçları suçlasa da en sert çıkışı Başkanımız Sayın Fatma Şahin yapmıştı.Çıkışı gayet yerinde ve haklıydı.Yüreğimizin yağları eridi.
Biraz dozunu arttıran rüzgar,hafifte olsa kar yağışı,yağmur ne kadar doğa olayı varsa mağduriyet yaşamamız için bahane olmuştu.Neyse ki birkaç gündür hava açık ve güneşli,rüzgar hafiften esiyor…Aman ağzımızın tadı bozulmasın!

Batımızdan başlayarak İzmir’i kırana geçiren fırtına yavaş yavaş bize doğru gelmeye başlıyor.Eğer bir ucu dahi olsa bize gelirse,ağaçları da kestik,bahanemizde kalmadı.Direklerin sağlamlığını da bu sefer test edeceğiz.

Rüzgar fazlaca esecek olursa,direkler yıkılırsa panik yok; kokulu mumlarımızı hazırlayalım.

TEBESSÜM

Elektrik süpürgesi satıcısı, bir apartman dairesinin kapısını çalmış kapıyı açan bayana,

- Hanımefendi, bu elimde görmüş olduğunuz kovanın içinde at pisliği var, demiş ve bu bir kova pisliği evin içine doğru savurarak döküvermiş. Sonra da

- Hanımefendi, elimdeki elektrik süpürgesi ile 10 dakika içinde bunu temizleyemezsem, bu moku yiyeceğim! Demiş. Kadın satıcıya şöyle bir bakmış ve şöyle demiş :

- Beyefendi, üstüne domates sosu da ister misiniz? Elektrikler kesik de!

**

Güney Afrika’da bir hastanede her cuma, 321 nolu odadaki hastalar ölüyormuş.
Hastane yetkilileri araştırmışlar fakat bir türlü bu esrarengiz ölümlerin sebebini bulamamışlar.
Daha sonra devreye polisler, ajanlar girmiş. Fakat yine bulunamamış ölümlerin sebebi.
 En son çare olarak 321 nolu yoğun bakım odasına gizli kamera koymuşlar ve görmüşler ki her cuma temizlik için odaya gelen kadın yoğun bakımdaki hastanın fişini çekip elektrikli süpürgenin fişini takıyormuş.
***

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?