USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TUVALET KOÇU DA MI VARMIŞ???

30-08-2022

İnanın bana bu tip konuları başka açılardan yorumlarsak ciddi mana da memleket meselesi kategorisine giriyor. Aşırı artan tüketim çılgınlığına ayak uyduramayan aile yapımız çatırdamaya evlerde huzursuzluklar baş göstermeye başlıyor.
Her boyayı boyadık bir fıstık yeşili kaldı.

Yeni nesil anneler ki ben onlara” Z MOTHER’ lar “ kuşağı diyorum, özelikle de ekonomik yönden gani olanları  “ annelik sorumluluğundan nasıl kurtulurum , nasıl daha  daha az yorulurum? Arayışlarına bir yenisini ekliyorlar. Doğum sonrası hemen el kadar bebişleri bakıcıların kucağına bırakıp sosyal hayatlarına jet hızıyla dönmelerine, altlarında bezleriyle kreşlere postalamalarını yeni yeni alışıyorken, her güne yeni bir süper çözüm  fikirleriyle karşımıza çıkıyorlar, yetişemiyoruz artık. Sanki kraliyet mensubu! Bebeciğe gösterişli mevlitler, pırlanta yüzük  takmalar… özel mekanlarda servet harcanarak doğum günü partileri kutlamalarla beyinlerimizi yakıyorken bakın duymadığımız  daha neler neler varmış.

Çocuklar için eğitim koçunu duymuştuk. Ders çalıştırma koçluğu, hadi neyse. Aile içi iletişim danışmanlığı koçluğuna da okey. Yeni kardeşe hazırlama koçu, okula başlama koçu, arkadaş edinme koçu… kim icat ediyor bunları artık bilemiyoruz. Hepsini geçtik artık çocuklara tuvalet alışkanlığı için tuvalet koçu da tutuluyormuş ya, yok artık. Cinsiyet öğrenme partileri, baby showerlar, ilk adım, ilk diş, ilk çiş partileri… saçmalıklarının yanında ilk emzirme koçunu duymanın şaşkınlığının sonunda tuvalet koçluğu ile bir yaşıma daha girdim. Şimdi şu köşeye annelik nasıl olmalı, sorumluluk ve eğitim kaç yaşında başlar, anne bebek ilişkisine dair bununla ilgili sayfalar dolusu yazmak vardı ya neyse!

Özel bilgi; Bebek lavaboya bezi terk edip ilk çişini yaptığında bunu duyan  aile büyükleri  de  bebeğe tebrik olarak büyük bir hediye almak zorunda kalıyorlarmış. Duyarsanız şaşırmayız.

Anne çocuk arasında küçük yaşlarda eğitim şart eğitim şart diye çığırtkanlık yaparken aslında kesinlikle bunlardan bahsetmiyorduk. Olay tamamen yanlış anlaşılmış.

Sonuç olarak bu konuları  sorsanız size bir çuval akıl verecek olan  yeni nesil annelerinden yeni yeni icatlar bekliyoruz artık.

GÜNÜN SÖZÜ

Anne yaslanacağınız kişi değil, birine yaslanma ihtiyacınızı gereksiz kılan insandır.
 Dorothy Fisher

TEBESSÜM

Gümrük kapısından bir İngiliz, bir Fransız, bir Türk geçmek için bekliyorlarmış. Gümrük görevlileri valizlerini kontrol etmeye başlamış. Önce İngiliz'in valizine bakmışlar. İçinden 7 çift çorap çıkmış. "Niye 7 tane?" diye İngiliz'e sormuşlar. O da "Haftanın yedi gün var. Hepsi için bir tane. Pazartesi, Salı, Çarşamba..." demiş. "Vay be! Helal olsun medeniyete, temizliğe bak adamlardaki."

ıra Fransız'ın valizine gelmiş. açmışlar bakmışlar 8 çift çorap "7'yi anladık da niye 8?" diye sormuşlar. Fransız "Pazartesi, Salı, Çarşamba... Hergün için bir tane, bir tane de ne olur ne olmaz diye yedek aldım" demiş. "Vay be! Adamlardaki temizliğe medeniyete bak!" demiş görevliler.

Sıra Temel'e gelince açmışlar bakmışlar tam 12 çift çorap. "Vay be! Ne varsa bizim insanımızda var. Şu medeniyete, şu temizliğe bak!" Sormuşlar "Neden 12 adet?" Bizimki cevap vermiş "Ocak, Şubat, Mart,......"

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?