USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

TÜRKİYE’YE HAVADANDA MI SALDIRI OLUYOR?

19-09-2015

Merkez üssü Mersin Körfezi olan 5.3 şiddetinde bir deprem yaşandı. Zaten terör yüzünden yeterince gergin olan bölgede yarattığı panik çok daha yüksek oldu. Sonrasında ise ilginç bir doğa olayı yaşandı ki, birkaç saat öncesinde pırıl pırıl olan gökyüzünde aniden yağmur bulutlarının toplanıp kıyamet gibi yağmur yağmasına kimse bir anlam veremedi.

Deprem ve sonrasında meydana gelen şiddetli yağışlar akıllara olmadık sorular getirmeye başladı.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer Yönetimi (NOAA)’nin “2014’te İklimin Durumu” başlıklı raporu yayınlandı. Raporda Türkiye ile ilgili garip bir meteorolojik olaydan söz edildi. İtalya dahil Avrupa’nın doğusunda geçen yıl yaşanan “Kayda Değer Olaylar” arasına Türkiye’deki aşırı yıldırım etkinliği alındı. Raporda, “Türkiye’de alışılmadık yıldırım aktiviteleri (kaydedilen 21 vaka) rapor edildi. Olaylar 23-29 Mayıs, 24 Temmuz ve 4-11 Ağustos’ta oldu. 11 kişi hayatını kaybetti 28 kişi yaralandı” denildi.

NOAA yetkililerinin görüntülediği bir yıldırım ürküttü.

Türkiye ve içinde bulunduğu bölgenin 2014’teki meteorolojik koşulları hakkındaki diğer bilgiler ise şöyle:

Türkiye’de karasal su stoku, on yılın en kurak mevsiminin yaşanması dolayısıyla çok düşük seviyelere düştü.

Isı: 2014’te yıllık sıcaklık anomalileri Adriyatik’in güney kıyısından Yunanistan ve batı Türkiye’ye artı 1 dereceden, daha kuzeyde Alp bölgesinde artı 3 dereceye kadar uzandı… Türkiye 1981-2010 referans dönemi ortalamasının 1.4 derece üzerinde yılık ortalama sıcaklık kaydetti.

Sıra dışı mevsim koşullarına en önemli katkıyı Şubat ayı yaptı. Sadece Türkiye’nin en doğusunda, kuzeydoğudan hareket eden kutup havası kitlelerinden etkilenmiş şekilde eksi 0.3 dereceyle sıfırın altı değerler gözlendi.

Baharda sıcaklıklar uzun dönemli ortalamadan daha sıcaktı (Türkiye’nin doğusunda artı 3 dereceye kadar). Türkiye’de Mart anormallikleri artı 4 dereceyi aştı.

Anormalin üstünde sıcaklıkların yaşandığı bu günlerde ardı ardına gelen terör saldırıları, insanlar üzerinde kurulmaya çalışılan korku sendromları, nereden çıkacağı belli olmayan canlı bomba senaryoları …ve deprem paniği. Beraberin de de şiddetli fırtınalar ve yağmurlar..

Sanki birileri eline kumandayı almış dünyayla ve bizlerle dalga geçiyor bakın hakimiyet bizim elimizde mesajları vermek istiyor gibi..

Ama unuttukları bir şey var ki; belki kendi mükemmel olarak hesapladıkları oyunlar tıkır tıkır şimdilik işliyor görünse de, Allah’ın hesabını ve Türk milletinin bitmekte olan sabrını hesaplayamadıkları da aşikardır.

GÜNÜN SÖZÜ

Kan ve kemik bütün insanlarda bulunur. Farklı olan yürek ve niyettir.

M.MORGAN

TEBESSÜM

Amerikalı bir adam, kızına Barbie almak ister ve bir oyuncakçıya girer:

– Vitrindeki Barbie bebek kaç para? diye sorar.

Satıcı:

– Hangisi beyim? der ve devam eder, – Barbie spora gidiyor, 19.95 dolar.

– Barbie alışverişte, 19.95 dolar.

– Barbie diskoda, 19.95 dolar.

– Barbie plajda, 19.95 dolar. – Barbie boşandı, 265 dolar.

Adam şaşırır:

– Neden hepsi 19.95 de boşanmış olan 265 dolar?

Satıcı cevaplar:

– Çok basit boşanmış Barbie ile birlikte: Ken’in evini, ev eşyalarını arabasını da, alıyorsunuz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?